לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה עשרים פלוס 20plus.fresh.co.il I'll be back חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > 20 פלוס
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 29-05-2006, 19:06
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.01.05
הודעות: 13,766
כתבה אשכול מתכונים לשבועות...

בעוד כשלושה ימים נחגוג את חג השבועות. חברי הפורום מוזמנים להעלות מתכונים שונים לאוכל מיוחד לשבועות, מתכונים פרטיים או בכלל ...


שילוב מושלם - בלינצ'ס במילוי גבינה עם רוטב אוכמניות

אוהבים את השילוב של מלית גבינה מתוקה עם אוכמניות? לרוני ונציה יש מתכון מנצח לבלינצ'ס שמחבר בין השניים

רוני ונציה

בלינצ'ס הם קרפים (חביתיות) דקים ורכים, פופולריים ביותר בארצות אירופה המזרחית, שהפכו עם הזמן למאכל בינלאומי קלאסי. נהוג לאכול בלינצ'ס כדליקטס לבראנץ', לארוחת בוקר, ואפילו כמנה ראשונה או עיקרית. ממלאים אותם במליות מתוקות או מלוחות, עם פירות, ירקות, גבינות ועוד. אבל המלית הכי אהובה היא מלית גבינה, ומלית של תערובת סוגי גבינות היא מוצלחת עוד יותר. גבינה לבנה רכה ויבשה "מחזיקה" את המלית, כדי שלא תהיה רכה ונוזלית מדי. גבינת שמנת מעניקה טעם עשיר, וגבינת ריקוטה מעניקה רכות ומירקם קטיפתי. ליווי של רוטב אוכמניות לבלינצ'ס משתלב נפלא – גם בטעם וגם במראה – עם מלית הגבינה.




החומרים (14-12 בלינצ'סים):

3 ביצים

1/4 1 כוסות חלב, או יותר, לפי הצורך

3/4 כוס קמח

1/4 כפית מלח

50 גרם חמאה

3-1 כפות מרגרינה מומסת לשימון

למלית:

500 גרם גבינה לבנה "טוב טעם"

3 כפות גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר

5 כפות גבינת ריקוטה

2 חלמונים

6-4 כפות סוכר

קליפה מגורדת מ-2 לימונים

1 כפית תמצית וניל

מחית אוכמניות משומרת, לרוטב

אבקת סוכר, לקישוט



אופן ההכנה:
  1. במיכל מעבד מזון שמים ביצים, 1/4 כוס חלב, קמח ומלח, ומערבבים בכמה פעולות "הפסק-הפעל". בעוד המעבד פועל, יוצקים 1 כוס חלב בהדרגה דרך הארובה, ומעבדים 30 שניות. מסננים את התערובת אם יש גושים. מכסים, ומקררים כשעה במקרר.
  2. בסיר קטן ממיסים את החמאה מעל אש נמוכה, ומניחים בצד לצינון. מערבבים היטב את תערובת הבצק. בהדרגה יוצקים את החמאה לתוך התערובת (התערובת צריכה להיות דומה למירקם של שמנת מתוקה. אם היא סמיכה מדי, יוצקים עוד חלב בהדרגה, כפית אחת בכל פעם, תוך כדי הקצפה במקצף ידני).
  3. מחממים מחבת טפלון שטוחה בקוטר כ-20 ס"מ מעל אש בינונית-גבוהה, ומברישים במעט מרגרינה מומסת. בעזרת מצקת קטנה או כוסית, יוצקים לתוכה כ-1/4 כוס תערובת. מנענעים את המחבת בתנועה סיבובית מהירה, כך שהתערובת תתפזר בשכבה דקה ואחידה על פני המחבת. מטגנים על אש בינונית-גבוהה במשך דקה, עד שהחלק התחתון שחום. משחררים את שולי הקרפ בעדינות בעזרת מרית מתכת. מחליקים את הקרפ לצלחת גדולה, עם הצד הלא מטוגן כלפי מעלה. אם התערובת נדבקת למחבת, מברישים מדי פעם את המחבת במרגרינה מומסת. מחממים את המחבת כמה שניות, וממשיכים לטגן כך את כל שאר הקרפים, כאשר מערבבים את התערובת מדי פעם. לשמירת החום, מכסים את צלחת הקרפים במגבת מטבח.
  4. המלית: בקערה בינונית (אפשר גם במעבד-מזון) מערבבים היטב את כל חומרי המלית בעזרת כף עץ, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  5. ההרכבה והטיגון: מורחים כ-2-3 כפות מלית מעל הצד השחום, וקרוב לקצה של כל קרפ. מקפלים מעל את שני צידי הקרפ, מימין ומשמאל למלית, כך שכל צד יכסה בערך מחצית מהמלית. מגלגלים את הקרפ כאשר מתחילים בקצה עם המלית.
  6. מחממים את המחבת, מברישים מרגרינה מומסת, ומניחים את הקרפ עם צד התפר כלפי מטה. מטגנים מעל אש נמוכה במשך 5-3 דקות מכל צד.
  7. אופן ההגשה: בוזקים אבקת סוכר, ומגישים חם עם מחית אוכמניות מעל.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 30-05-2006, 22:00
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
אני התכוננתי היטב
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "אשכול מתכונים לשבועות..."

קניתי סטייקים
שאוורמה

כל השאר כבר יש

אגב,
בתקופה האחרונה התחלתי להכין סטייקים דווקא במחבת.
מה שיפה שלסטייק במחבת עדיף נתח פחות נחשב ופחות משוייש (שיש בו פחות שומן) דווקא סטייק עין עדיף על סינטה או אנטרקוט.
אני מפזר על הסטייק קצת מלח ופלפל שחור. סה-טו.
לפעמים אני מורח את הפלפל/מלח באמצעות שן שום חצויה.
טיפל'ה שמן זית במחבת יציקה כבד ושטח.
מחכה שהשמן יהיה חם מאוד. ממש שיעלה קצת עשן מהמחבת.
מכניס את הסטייק פנימה ונשאר על אש גבוהה.
הופך די מהר.
שוב מורח פלפל/מלח.
שוב הופך די מהר. ומנמיך את האש לבינונית.
מעכשיו זה תלוי ברמת הצליה שאתם רוצים. גם מי שלא אוהב מדיום או רייר לא צריך לשרוף את הסטייק. עדיף להנמיך יותר את האש ולחכות יותר. אני מוציא אותם כשבאמצע יש עדיין פס ורדרד.

אחרי שכל הסטייקים יעברו במחבת הגיע זמן הרוטב.
אני לא מנקה את השומן החרוך מהמחבת. הוא מוסיף טעם. גם הפלפל/מלח שנשפכו.
מוסיף עוד שיכבה נמוכה של שמן (עדיף לא שמן זית).
מחכה שיתחמם. מוסיף בצל חתוך גס.
משחים.
מוסיף מים רותחים קצת יותר מהשמן ששמתי קודם.
מגביר את האש בחזרה ומחכה לרתיחה מלאה.
מוסיף אבקת מרק בקר.
מערבב היטב (בכף עץ!).
מנגב את ההשפרצות מהכיריים ומוריד את האש כדי לצמצם את הרוטב.
זהו.
אפשר לצקת את הרוטב על הסטייק.
לטבול את הסטייק בתוכו או לשים אותם זה לצד זה בצלחת.

אפילו הילדים מלקקים את האצבעות

אוף, נהייתי רעב.
אני הולך לטרוף איזו פרה ולחזור.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 01-06-2006, 09:26
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
אוקי אז ככה:
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "תעלי מתכונים.. מעניינת הלזניה.."

הלזניה:
רוטב עגבניות:
1 קופסאת שימורים עגבניות מרוסקות (רגיל בלי טעמים)
1 בצל קצוץ גס
1 קוביה בזיליקום - קנור.
לטגן/לרכך את הבצל בשמן זית ולאחר מכן להוסיף את העגבניות לתת לרוטב להצטמצם מעט ולהוסיף מלח(מעט מאוד כי יש גבינה בולגרית בהמשך),
פלפל, 1 קובית בזיליקום (או אמיתי איך שבא לכם)

רוטב אלפרדו:
סלסילת פטריות (או יותר תלוי איך רוצים) - פרוסות
1 שמנת לבישול (אני אוהבת להציף אז שמה 2)
1 בצל פרוס
1 קוביית בזיליקום
לטגן/לרכך את הבצל בשמן זית כשהוא מתרכך מעט להוסיף את הפטריות הפרוסות להמתין שהן יתרככו מעט ושהנוזלים יתאדו קצת.
להוסיף את השמנת לבישול את הבזיליקום, מלח, פלפל ואפשר להוסיף מעט יין לבן אם רוצים ו/או אגוז מוסקט.
משאירים על האש עד שהשמנת מסמיכה מעט.

בינתיים מגרדים גוש של גבינה בולגרית (פיראוס זה גוש קטן...תקנו במשקל גוש נחמד ויפה)
פרמזן מגורדת איזה 200 גר'.
צהובה איזה 6 פרוסות או מגורדת איך שנח לכם.

1 חבילת דפי לזניה,
תבנית חד פעמית הבינונית
והנה מתחילים:
לוקחים 2 כפות מהרוטב עגבניות מניחים בתבנית עם 2 כפות מים ומפזרים בכל התבנית
מעל מניחים את דפי הלזניה (בערך 5 דפים עם שיפוצים)
אין צורך להרטיב אותם לפני מאחר ורוטב העגבניות עושה את הפעולה.
מעל דפי הלזניה מניחים 1/3 מכמות רוטב העבניות, מעליו חצי מרוטב האלפרדו מעל מפזרים
1/3 מהבולגרית ו1/3 מהפרמזן.
ושוב חוזרים על הסדר - עלי לזניה, רוטב עגבניות, אלפרדו, בולגרית, פרמזן.
ושוב מעל מניחים דפי לזניה ומעל מעט מהרוטב עגבניות שנשאר, מהבולגרית שנשארה, את הגבינה הצהובה ומעל מפזרים את הפרמזן שנותרה.
ו- ווווווווווווואלה להכניס לתנור לחום של 180 - 200 מעלות. בערך לכ-40 דק.

מי שרוצה לזניה לא כשרה יכול להכין רוטב בולונוז (עם העגבניות) ז"א אחרי טיגון הבצל
להוסיף בשר טחון לפורר בטיגון ואז להוסיף את העגבניות וכו ולעשות את אותם השלבים בסידור הלזניה.
מי שלא אוהב רוטב אלפרדו עם פטריות יכול להכין אותו רק עם בצל.

הכנתי אחת כזו לא כשרה ובלי פטריות (ולא טעמתתתתתתתתתתתתתייי איזה מעצבן לא לטעום משהו שהכנת)
ומי שאכל ליקק את האצבעות קיבלתי מחמאות חבל"ז.


************************************************** ************************************

המתכון של הקיש - מהאתר של פסטו (בעבר הכנתי קיש הרבה יותר טעים עם בצק פריך והכל...לא מוצאת את המתכון שלו)
זה מתכון לקיש בלי תחתית בצק.

מרכיבים-
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול
200 גר' פטריות שמפניון טריות
6 ביצים
250 מיל' שמנת מתוקה
3 כפות קמח תופח
150 גר' גבינה צהובה מגורדת
100 גר' גבינת קשקבל מגורדת
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
קורט פלפל לבן או לפי הטעם

אופן ההכנה-
1. חוצים את הבצל ופורסים דק, פורסים דק את הפטריות.
2. מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הבצל עד להתרככות, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן בבחישה עד שהנוזלים מתאדים, מסירים מהאש ומצננים מעט.
3. בקערה טורפים את הביצים, מוסיפים בטריפה את הקמח והשמנת וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים.
4. מחממים את התנור ל-175°, משמנים תבנית חסינת חום עגולה בקוטר 24.
5. יוצקים מעט מתערובת הביצים לכיסוי תחתית התבנית, מפזרים מעל מחצית מתערובת הגבינות ומעליהן את כל כמות הפטריות והבצל המטוגן.
6. יוצקים מעל את שארית תערובת הביצים ומעילה את יתרת תערובת הגבינות.
7. מכניסים לאפיה של כ-35 דקות או עד להשחמה קלה וסכין הננעצת במרכז הקיש יוצאת יבשה.
8. מוציאים ומצננים מעט, חותכים למנות ומגישים
.

************************************************** ************************************

מוקפץ עם חלומי
2 גזרים - רצועות דקות.
רבע כרוב לבן פרוס
3 פלפל מתוק אחת מכל צבע - ירוק, צהוב, אדום.
חופן נבטים עבים. (נבטי השערות רק מעצבנים)
סלסילת פטריות - פרוסות
2 בצלים פרוסים

1 חבילה גבינת חלומי (יש בשקיות של גד) חתוכנ לקוביות של 1 סמ.
ביצה
פירורי לחם.

4 כפות שמן זית לתוכן מכניסים לפי הסר את הירקות
בצל וגזר, כמה דקות אחרי את הגמבה והפטריות ועוד כמה דק אחכ את הנבטים והכרוב.

לפני שמוסיפים את הנבטים והכרוב לשבור ביצה לטבול את הקוביות חלומי בתוכה ואז לטבול בפירורי לחם.....לטגן במעט שמן.

בינתיים בטיגון של החלומי להכניס את הנבטים והכרוב כי הם מתרככים מהר להוסיף רוטב סויה ורוטב צ'ילי מתוק
להמתין שהטעמים יכנסו מעט לירקות ואז להוסיף את החלומי ולערבב עד שנראה לכם שזה מוכן.
לא לבשל יותר מדי.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 01-06-2006, 16:32
צלמית המשתמש של משוטטת_פה
  משוטטת_פה משוטטת_פה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.03.04
הודעות: 6,809
עוגת גבינה קלה קלה קלה!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "אשכול מתכונים לשבועות..."

עוגת גבינת שמנת פירורים

החומרים:
200 גרם פתי - בר אסם
100 גרם חמאה
500 גרם גבינה לבנה
2 אינסטנט פודינג וניל אסם
1 שקית ג'לטין
1 שמנת מתוקה להקצפה
1 כוס חלב
3/4 כוס סוכר
ההכנה:
1. ממיסים את הג'לטין עם כוס מים רותחים ומקררים (אני נוהגת להמיס רק חצי שקית ג'לטין עם חצי כוס מים רותחים - שלא ירגישו אותו בעוגה).
2. ממיסים את החמאה ומרסקים את הפתי - בר לפירורים. 2/3 מהכמות מערבבים יחד. מפזרים בתחתית התבנית ומשאירים 1/3 לקישוט.
3. במעבד מזון מקציפים את שאר המרכיבים ומוסיפים את הג'לטין.
4. מוסיפים את הבלילה. מפזרים מעל את 1/3 הפירורים ומקררים כ- 4 שעות.

בתיאבון (-:
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:49

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר