24-12-2004, 10:00
|
|
|
חבר מתאריך: 10.11.01
הודעות: 9,600
|
|
פונדו - FONDUE
לאחרונה יצא לי לבקר במסעדת פונדו חביבה באחת מארצות הים.
הארוחה העסקית בה בחרנו מורכבת מ: סלט, פונדו גבינה, פונדו בשר, פונדו שוקולד.
הארוחות העסקיות (ושימו לב לשיטות ההכנה ולמגוון הבשרים) :
תערובות הגבינות:
STINKING ROSE וMEDITERRANEAN היו שונות מאוד ומשובחות.
בתוכן נטבלו קרוטונים, שלל ירקות (ברוקולי, גזר, תפוח אדמה (מבושל!) עגבניות שרי, פלפלים, קישואים שום קלוי אפילו מלפפונונים מוחמצים) ופירות (תפוחי עץ וענבים - שדווקא הלמו את הגבינות).
המלצר החביב "מכין" את תערובת הגבינות:
לצידן שתינו שיראז אוסטרלי שהתאים היטב לגבינות וקצת פחות לבשר.
שני "סטים" של בשרים: LA FONDUE (שם המקום), המורכב מבשרים יותר סטנדרטיים (חזה עוף בהשריות שונות, סירלוין טריאקי והודו בר) ולצידו WILD THING המגוון (תנין, בופלו, דישון, יען, צבי וחזיר בר) - ואיתם שוב שלל ירקות.
מגוון LA FONDUE
בשרי WILD THING (חזיר הבר והדישון היו הטובים יותר)
שתי שיטות הכנה: צלייה/טיגון בחמאה לצד בישול בתערובת סאקי-סויה.
משטח ההכנה שלו ונקי (יחסית) לפני שהתחיל הבלגן:
העופות הוכנו בעיקר על המשטח הלוהט המשומן בחמאה בעוד נתחי חיות הבר מצאו את מקומם בסאקי הלוהט:
וכולם נטבלו במבחר רטבים (דיז'ון-דבש, ברבקיו, חזרת, וואסבי-ממותק ועוד ועוד). תבשיל הסאקי הפך את אותו רוטב וואסבי להצלחה גדולה:
המשתתפים (6 במספר ששבעו מארוחה ל-4) צוידו במזלגות אישיים וניסו כמיטב יכולתם לא לדקור איש את נתח רעותו ואישה את יד שכנה:
באופן לא מפתיע התמקדו הנשים בבשר המוכר - בעוד הגברים חגגו על הציד.
לאחר שחוסלו כל בעלי החיים ומזונם המצורף - הגיע הזמן לקינוח:
נבחרו שוקולד חלב עם אמרטו לצד שוקולד לבן עם גודייבה:
ובהם נטבלו שלל פירות (תפוחים, ענבים, תותים, בננות, אננס) ושאר תופינים (גליליות, מרשמלו, חתיכות חטיף סניקרס, כדורוני רייס קריספיס וכדורי עוגת גבינה מפתיעים)
המוצלחים יותר (לשיטתי) היו בננות בציפוי שוקולד חלב ותפוחים בלבן (המתוקים היוו OVERKILL למערכת העיכול אחרי ספארי).
עוד כחצי שעה של התענגות איטית על החום והלבן - ובעזרת אחד אספרסו וכמה קפוצי'נו צלחנו את הארוחה המשובחת.
הזמן: שעה וחצי עד שלוש שעות - תלוי כמה מהר משתלטים על המנות השונות.
הנזק: כ$240 לשישה אנשים שבעים ומשועשעים עם הלם סוכר קל (כולל בקבוק יין ל3 ששתו).
אפשר אותו דבר בבית?!
לדעתי, מלבד הגיוון שקשה לארגן בבית פרטי, ציוד פונדו משובח ("אמבט מרים" לגבינות או לשוקולד, כלי יצוק לפיזור חום טוב לשאר) היה משיג תוצאות דומות בשבריר מהמחיר, אבל אם נתחיל ככה...
הסיקור עתיר טרפות וערבובים שלא ראתה שפחה חרופה על הים - אבל לדעתי מתחבאות כאן גם כמה ארוחות פונדו כשרות ראויות ביותר.
שאלות?
|