לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-07-2006, 20:16
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
מידע המשבר בדרום- אשכול חדשות ותמונות יומי 9-10.7.06

לצערנו בתקופה האחרונה החדשות כמו רודפות אותנו וחלקן הגדול בתחומים שבהם עוסק הפורום שלנו, לכן נפתחים כאן כמה דיונים בכל יום. מצד שני אנחנו לא פורום חדשות.
נבקש, מעתה, לרכז את כל המבזקים והחדשות באשכול זה. אם יתקיים כאן דיון ספציפי אנחנו נפריד אותו לאשכול נפרד.
אשכולות חדשותיים אחרים שיפתחו בפורום ימחקו, ינעלו או יאוחדו לתוך האשכול הזה.
אנחנו מקווים שהמשבר הנוכחי יפתר במהרה והאשכול הזה יהיה אשכול החדשות האחרון בפורום. יחד עם זאת, מתוך ראיה ראלית, אנחנו נחליף את האשכול בכל יום בסביבות 19:00.
לכל מי שרוצה להתעדכן בחדשות כדאי להעזר בעמוד המבזקים של פרש

קישור לאשכול החדשות הראשון, 29.-28.6.06
קישור לאשכול החדשות השני30.6-2.7.06
קישור לאשכול השלישי 2-3.07.06
קישור לאשכול הרביעי 4.7.06
קישור לאשכול החמישי 5.7.06
קישוור לאשכול השישי 6-8.7.06
והרי החדשות:

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-07-2006, 22:52
  מומומו מומומו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.02.06
פרטים נוספים:
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי מומומו שמתחילה ב "שלשום בוצע ניסיון ירי קסאמים מטול כארם לשרון (?)"

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/446/640.html
ברשות הפלשתינית טוענים כי התבצע אתמול בשומרון ניסיון של ארגון בשם גדודי "אל-מג'ד" לשגר רקטה. ניסיון השיגור התבצע מתוך פרדס סמוך לכפר שוויכה, לא רחוק מגדר ההפרדה ליד טול-כרם. עם זאת, התפוצצה הרקטה הפרימיטיבית בזמן השיגור והניסוי נכשל. ברש"פ טוענים כי איתרו 4 רקטות, חלקן עדיין בתהליכי הרכבה, והעבירו אותם לישראל. קצין ב'מנגנון הביטחון הפלשתיני' אמר ל-nrg כי המחבלים ניסו לשגר את רקטה לכיון ישראל, אך היא התפוצצה במהלך השיגור. "אנחנו לא רוצים שטול-כרם תהפוך לבית-לאהיא. אין שום דבר טוב ברקטות האלה והן עושות יותר נזק מתועלת", הסביר. בסך הכל תפסו כוחות הביטחון הפלשתינים כ-4 רקטות, חלקן עדיין בתהליכי הרכבה. הטילים היו באורך 120 ס"מ כל אחד, ובקוטר של 50 מ"מ. "עצרנו את זה בזמן", אמר הקצין הבכיר. "הן היו רקטות מאוד פרימיטיביות ובשלבים ראשוניים ביותר של פיתוח.

נערך לאחרונה ע"י מומומו בתאריך 09-07-2006 בשעה 22:59.
ישן 10-07-2006, 08:27
צלמית המשתמש של יוסיפון

טלוויזיה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "המשבר בדרום- אשכול חדשות ותמונות יומי 9-10.7.06"

ישן 10-07-2006, 08:30
צלמית המשתמש של יוסיפון

מידע הערכה: טווח הטילים של ארגוני הטרור מתרחב
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "המשבר בדרום- אשכול חדשות ותמונות יומי 9-10.7.06"

הערכה: טווח הטילים של ארגוני הטרור מתרחב
יום שני, 10 ביולי 2006, 7:42 מאת: מערכת וואלה!
בכיר במערכת הביטחון העריך כי אשדוד, קריית גת ואופקים עלולות לספוג ירי מהרצועה. טילי גראד נמצאים בייצור ברצועה
קצין בכיר במערכת הביטחון העריך אתמול כי אשדוד, קריית גת ואופקים נמצאות במעגל הטווח של היישובים שעלולים לספוג ירי מהרצועה. לדברי הקצין, לפי מידע שהצטבר אצל כוחות הביטחון, ארגוני הטרור מייצרים ומצטיידים בטילי "גראד". טילי הגראד, מתוצרת רוסיה, הם בעלי טווח של כ-22 ק"מ, ומכילים ראשי נפץ תקניים. טילים מסוג זה נמצאים כבר בידי החיזבאללה. לדברי הקצין, שיגור טילים מסוג זה כבר התבצע בעבר, אך כשל בהגעה לטווח המרבי בשל תקלות בייצור.
ב"ידיעות אחרונות" דווח כי טילי הגראד נחשבים לדבר הבא בארסנל הנשק של ארגוני הטרור. הקצין הבכיר סיפר עוד כי ארגוני הטרור עושים מאמצים להבריח טילי גראד מוכנים דרך המנהרות בציר פילדלפי, ובמקביל מנסים החמושים לייצר את הטילים בכוחות עצמם.
טילי הקסאם המשוגרים לעבר שדרות ואשקלון הם בעלי טווח של 5-7 ק"מ, ונושאים חומרי נפץ מאולתרים. אבל במערכת הביטחון מצביעים גם על מקרים יוצאי דופן – הקסאם שנפל באשקלון הכיל חומר נפץ תקני, מסוג טי.אנד.טי. ארגוני הטרור פועלים לשפר את טילי הקסאם בעוד דרכים: הקסאם מונע על ידי מנוע רקטי אחד, אבל כבר נפלו קסאמים שבהם שני מנועים – אחד מאחורה ואחד באמצע, דבר שמגדיל את טווח הטיל ל-10-12 ק"מ.
מבחינת איכות הסביבה, הסביר הקצין כי כי הנזק לסביבה שטיל כזה יכול לגרום תלוי בצורת הפיצוץ, ואין משמעות לכמות חומר הנפץ (שנעה בין 2-4 ק"ג). טילים בעלי מרעום, הגורם להם להתפוצץ שניים שלושה מטרים לפני הפגיעה בקרקע הופכים "למחבל מתאבד מעופף".
בשל החשש כי האיום המתרחב לערים נוספות, ערכו כוחות שיטור וביטחון תרגילים לדימוי פגיעות טילים. קצין בכיר במשטרה אמר בתגובה כי ראשי ותושבי הערים עדיין לא נדרשו לבצע פעולות הגנה יזומות, כדי לא לגרום לפאניקה.

ישן 10-07-2006, 08:37
צלמית המשתמש של יוסיפון

דו"ח איילנד: זמן רב חלף עד להכרזה על חטיפה

צוות בראשות האלוף במיל' גיורא איילנד, שבדק את ההיערכות לפני הפיגוע המשולב בכרם שלום, מצא כי היא היתה טובה, אך ברמה הטקטית התגלו ליקויים. פרק הזמן הארוך, שחלף מרגע הפגיעה בטנק ועד ההכרזה על נוהל חטיפת חייל, הביא לכך שהפעולות שבוצעו לאחר מכן, כבר היו חסרות תועלת. מסקנות אישיות אם יופקו - צפויות רק בדרגים הזוטרים
חנן גרינברג
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://news.fresh.co.il/icons/ynet.gif]

פרסום ראשון: 09.07.06, 22:34עדכון אחרון: 10.07.06, 00:29
ההיערכות המקדימה והטיפול בהתרעה לפני הפיגוע המשולב בכרם שלום היו טובים, אך התגלו ליקויים ברמה הטקטית. כך עולה מהדו"ח המסכם לבדיקת הפיגוע שבו נהרגו קצין וחייל, ובמהלכו נחטף רב"ט גלעד שליט . הדו"ח יוגש היום (יום ב') לרמטכ"ל רב אלוף דן חלוץ. בראש צוות הבדיקה המיוחד שמינה הרמטכ"ל עמד האלוף (מיל') גיורא איילנד.
הממצאים העיקריים בדו"ח מתמקדים בפעולות שביצע צה"ל לאחר חדירת המחבלים לישראל, בעקבות התחקיר שבוצע בחטיבה הדרומית של אוגדת עזה, כפי שפורסם לראשונה ב-ynet. המסקנות האישיות יכוונו ככל הנראה לדרגים נמוכים בלבד.
אחת השאלות המרכזיות בפרשה עלתה כבר שעות ספורות לאחר האירוע: האם צה"ל נערך בהתאם להתרעה שקיבל? האם ביצע פעולות שנועדו לצמצם למינימום את הסיכוי לביצוע הפיגוע?
כמו בתחקיר שנערך לאחר האירוע על ידי מפקד החטיבה הדרומית באוגדת עזה, אל"מ אבי פלד, כך גם בממצאים של דו"ח איילנד: בפיקוד הדרום ידעו כי ישנה התארגנות לפיגוע. "בא במהרה", היה שם הקוד שלה. גם ההערכה כי אנשיה עלולים לבצע פיגוע באמצעות מנהרה הייתה מונחת על השולחן, ובשטח נעשו מספר רב של פעולות הן בימים שקדמו לפיגוע והן בלילה שלפניו.
ההיערכות כללה גם חפירות בעומק הקרקע, סריקות של גששים והצבת כוחות נוספים. גם המעצר של פעילי החמאס שבוצע על ידי יחידה מובחרת בדרום הרצועה בסוף השבוע לפני הפיגוע, על מנת לאסוף מודיעין על ההתארגנות, חושפת בדיעבד את ההתייחסות של צה"ל להתרעה ולפעולות שנעשו על מנת לדלות פרטים אודותיה. את הפעולה ניהל מפקד האוגדה תא"ל אביב כוכבי, והיא זכתה לאישורו של אלוף הפיקוד, יואב גלנט.
חלק אחר בדו"ח מתייחס למה שנעשה בשטח לאחר חדירת המחבלים. אין ספק שהתוצאה הקשה, שני הרוגים וחייל חטוף, הופכת את ההיערכות הטובה לפחות רלוונטית. דווקא הפעולות לאחר כניסת המחבלים לישראל והצלחתם - היא החלק הבעייתי.

לפעמים - טעות של חייל היא הקובעת
הדו"ח חושף ליקויים ברמות שונות, ומתייחס לפרק הזמן שחלף מרגע הפגיעה בטנק ועד ההכרזה על נוהל "חניבעל" (חטיפת חייל). פרק זמן ארוך זה, כשעה, הביא למצב שהפעולות שבוצעו לאחר מכן, כולל הכניסה לדרום הרצועה במרחק כמה מאות מטרים, כבר הייתה חסרת תועלת, וחוטפיו של החייל הספיקו להסתלק מהמקום.
ייתכן כי ממצאי ליקויים אלה מתייחסים לרמה הטקטית של הכוחות בשטח, אולי גם לרמות גבוהות יותר ברמת החטיבה. גורם צבאי שמכיר את התחקיר הסביר: "אפשר לבצע היערכות מעולה, אבל לעיתים טעות אחת קטנה של חייל בשטח היא זאת שקובעת את התוצאה. לא שחייל כזה או אחר טעה במכוון, זה יכול להתרחש גם בעיצומו של קרב".
בדו"ח של איילנד אין ככל הנראה המלצה לנקוט במסקנות אישיות כנגד קצינים בכירים. המח"ט אל"מ פלד והאוגדונר תא"ל כוכבי, אמורים לסיים את תפקידם ממילא בשבועות הקרובים. כל המלצה אישית יכולה להשפיע על עתידם בצה"ל. ייתכן כי יהיו המלצות למסקנות אישיות נגד גורמים זוטרים יותר. הרמטכ"ל חלוץ עשוי שלא לקבל את הממצאים והמסקנות כפי שהם.

ישן 10-07-2006, 18:14
צלמית המשתמש של יוסיפון

טלוויזיה ערוץ 10

פצוע בינוני מפגיעת קסאם בשדרות
גבר בן 42 נפגע מרסיס בחזהו ופונה לבי"ח. טיל אחר פגע בבית וגרם לו נזק רב. שלושה נפגעי חרדה טופלו במקום
יום ראשון, 9 ביולי 2006, 21:03 מאת: שי חזקאני, חדשות 10 ישראל
מערכת וואלה! חדשות מוסיפה:

שני טילי קסאם נחתו הבוקר בשדרות וגרמו לנזק ולנפגעים. גבר בן 42 נפצע באורח בינוני מפגיעת רסיס בחזהו. אמבולנס של מד"א פינה אותו לבית החולים "ברזילי" באשקלון. קסאם נוסף פגע באופן ישיר בביתו של עובד העירייה, וגרם נזק רב לגג הבית ולרכוש. שלושה נפגעי חרדה טופלו במקום.

כ-15 טילי קסאם נוספים נורו מרצועת עזה לשטח ישראל בסוף השבוע. בשדרות נפצעו קל שלושה תושבים מרסיסים. טיל אחד נחת במרחק כחצי קילומטר ממערב לנתיבות - הפעם הראשונה שטיל נוחת בקרבת העיירה, הנמצאת מדרום לשדרות.

(בגלל המונדיאל לא היו הרבה כתבות בטחוניות)

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:11

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר