07-08-2006, 01:28
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
|
|
אשכול ספרים
הינכם מוזמנים להוסיף לאשכול זה המלצות על ספרי בישול.
מומלץ להמליץ על ספרי בישול שברשותכם ולא על ספרים ש'שמעתם' / 'ראיתם' וכו'...
ספרים אשר אתם מפיקים מהם הנאה ותועלת וזאת על מנת ששאר החברים בפורום יהנו מנסיונכם.
אם האשכול יצבור תאוצה אני מניח שמנהלי הפורום אף יעגנו אותו.
אני אתחיל.
1) סדרת ספרי ששת
בסדרה נכון לעכשיו ארבעה ספרים : העוזר שלך במטבח (בישול), מאפים, מתוקים והמזרח הרחוק.
הספרים כתובים היטב ומלווים בתמונות הן מתהליכי ההכנה והן של המאכלים המוגמרים.
היתרון שאני מוצא בספרים אלו הוא התעכבות על תהליכי ההכנה וטיפים אשר יכולים לסייע במתכונים אחרים מאותו ז'אנר, המתכון כולל גם הסברים שמעבר ולא רק 'תוסיף' , 'תערבב' , 'תכניס לתנור ל 30 דקות ב 180 מעלות'
לדוגמא, בספר המתוקים בפרק העוסק בעוגות גבינה, שלושת העמודים הראשונים בפרק עוסקים באופן כללי בסוגי הגבינות המומלצים, שיטות לאפיית עוגות גבינה, הקצפה, קיפול, שיטת האפיה הדו-שלבית ועוד... בספר המזרח הרחוק מפורטות שיטות הכנה ועקרונות למאכלים אוריינטלים, עיצות לגבי החומרים
יתכן מאד וחלק מהטיפים מוכרים (לרובנו לפחות) אבל גילית פה ושם גם טיפים חדשים וגם טריקים ששכחתי מזמן...
הספרים בהוצאת 'על השולחן' ונכתבו על ידי מחברים שונים
הערות:
* יש לשים לב שספר המזרח הרחוק כולל גם מתכונים לא כשרים
* הספרים די יקרים ואני רכשתי אותם בשבוע הספר (זוג) וזוג אחר במבצע של 1+1 בצומת ספרים
(למי שתוהה למה אין 2, אז אל דאגה, הוא יגיע בהמשך... )
|