לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 18-09-2006, 22:57
  MaRTyR MaRTyR אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 09.08.04
הודעות: 366
מחפש המלצה לדג לטיגון+מתכון

במסגרת הניסיונות הקולינריים שלי ולכבוד ראש השנה הבא עלינו לטובה הצלחתי לשכנע את ההורים לתת לי להכין דג או לפחות לנסות. השאלות:
1. איזה דג מומלץ לטיגון במחבת? צריך להפשיר אותו? טרי או קפוא?
2. איך עושים את זה? כמה שמן? איזו להבה? כמה זמן?
3. איך מתבלים? יש המלצה לרוטב?
4. איך מגישים? יש המלצות למצע? קישוטים בצד?
(חיפשתי מתכונים בגוגל אבל הם לא ממש מפרטים).
קחו בחשבון שהדג לא צריך להיות יקר מידי ולכן חשבתי להסתפק באיזה אמנון קטן אבל שמעתי שיש לו הרבה עצמות. יש המלצות? אני מעוניין שהדג יזהיב ויהיה פריך וקריספי כמו במסעדה.
מתכונים, עצות וטיפים יתקבלו בברכה. (ולא, אל תמליצו לי להתאמן על דגי הזהב מהאקוריום). תודה מראש לכל העונים.

עריכה: אם אני מוצא מתכון מתאים אבל לדג אחר ולא לדג שקניתי אז זה באמת ממש משנה או שאפשר להתפשר גם על דג אחר? (שאלות מטומטמות אני יודע אבל אני בלחץ אז תתחשבו).

נערך לאחרונה ע"י MaRTyR בתאריך 18-09-2006 בשעה 23:06.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 19-09-2006, 08:04
  Naama157 Naama157 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.04.06
הודעות: 115
לינוקס דגים דגים דגים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי MaRTyR שמתחילה ב "מחפש המלצה לדג לטיגון+מתכון"

שלום לך,

אז ככה. הכי טוב להכין דג טרי. איך יודעים שהוא טרי - מאוד פשוט. העיניים נוצצות ולא שקועות, וכמו שהשפים נוהגים לומר - יש לו ריח של ים ולא ריח של דג... אל תסכים לקנות דג שאין לו התכונות האלו, ואל תיכנע לשכנועי המוכר :+)
מתכון: דג טרי, לחתוך פסים כאלו על הדג ולטבול בקמח, ואז בביצה ושוב בקמח. (אפשר בלי ביצה). הטיגון הוא בשמן עמוק, שזה אומר - שיכסה לפחות חצי או שליש מגובה הדג במחבת.
כן שכחתי, לנקות את הדג - או לבקש מהמוכר שיעשה את זה בשבילך. דג שאתה בוחר לקנות לא מנוקה ולנקות בעצמך, מחזיק פחות זמן. דג מנוקה אתה יכול להקפיא למשהו כמו שלושה ימים.
איך יודעים שמוכן? כמו עם שניצל. תפתח קצת את החיתוך שעשית בדג ותבדוק אם הוא נראה מבושל.
ייצא לך משהו משהו - כמו במסעדה. להגיש עם הרבה לימון טרי, אפשר אפילו לעשות מין רוטב: מיץ לימון טרי, הרבה שום כתוש ומשהו ירוק קצוץ (פטרוזיליה, כוסברה, או שמיר, לפי הטעם).
איזה דג? דג של מים מתוקים, שיהיה שמן יחסית: בורי, או אמנון, פרידה. פורל לא מתאים, הוא יבשושי מדי.
קישוטים בצד או תוספת: מאוד פשוט. לא להאפיל על הטעם של הדג, לך איתו. כך, הכי טוב זה סלט או צ'יפס, או תפוחי אדמה וירקות בתנור עם שמן זית. משהו "בריא" כזה :+)

אם אתה הולך על הקפואים אז כמובן להפשיר, ורק כשאין עליהם מים לחלוטין, להתחיל בטיגון, כפי שהסברתי קודם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 19-09-2006, 21:19
  arkadur arkadur אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 09.11.04
הודעות: 524
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי SNoW DeViL שמתחילה ב "אני מאוד יכול להמליץ על להכין..."

פילה - פילטים

הטיגון היא אופציה טעימה בהחלט (וכרגיל, לימון מוסיף המון)
אישית - אני אוהב את הדג שלי אפוי, כאשר אני חורץ בו מספר חריצים באלכסון, "משחיל" כמה שיני שום
מורח קצת בשמן+פפריקה, ממליח, מפלפל, אופה ואוכל

ממליץ על דניס דג עדין וטעים (מומלץ ללכת על הקטנים -ולא על הגדולים)
(אם כי גם מושט\אמנון (אותו דבר ) או לברק) יעשו את העבודה,

אופן הגשה, 2 פילטים בצלחת (כלומר, דג אחד מפולט), כאשר הם אחד על השני, אך יש ביניהם זווית
אפשר לקשט מסביב לצלחת ברוטב שום - לימון (תלוי גם איך אתה מתבל את הדג)
ולפזר מעל כמה עלים (בייבי, חסה וכו'- תוספות קלילות, שלא יכבידו על המנה..)
בהצלחה
_____________________________________
"חיים ומוות ביד ההילוך"

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:52

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר