19-09-2006, 08:04
|
|
|
חבר מתאריך: 19.04.06
הודעות: 115
|
|
דגים דגים דגים
שלום לך,
אז ככה. הכי טוב להכין דג טרי. איך יודעים שהוא טרי - מאוד פשוט. העיניים נוצצות ולא שקועות, וכמו שהשפים נוהגים לומר - יש לו ריח של ים ולא ריח של דג... אל תסכים לקנות דג שאין לו התכונות האלו, ואל תיכנע לשכנועי המוכר :+)
מתכון: דג טרי, לחתוך פסים כאלו על הדג ולטבול בקמח, ואז בביצה ושוב בקמח. (אפשר בלי ביצה). הטיגון הוא בשמן עמוק, שזה אומר - שיכסה לפחות חצי או שליש מגובה הדג במחבת.
כן שכחתי, לנקות את הדג - או לבקש מהמוכר שיעשה את זה בשבילך. דג שאתה בוחר לקנות לא מנוקה ולנקות בעצמך, מחזיק פחות זמן. דג מנוקה אתה יכול להקפיא למשהו כמו שלושה ימים.
איך יודעים שמוכן? כמו עם שניצל. תפתח קצת את החיתוך שעשית בדג ותבדוק אם הוא נראה מבושל.
ייצא לך משהו משהו - כמו במסעדה. להגיש עם הרבה לימון טרי, אפשר אפילו לעשות מין רוטב: מיץ לימון טרי, הרבה שום כתוש ומשהו ירוק קצוץ (פטרוזיליה, כוסברה, או שמיר, לפי הטעם).
איזה דג? דג של מים מתוקים, שיהיה שמן יחסית: בורי, או אמנון, פרידה. פורל לא מתאים, הוא יבשושי מדי.
קישוטים בצד או תוספת: מאוד פשוט. לא להאפיל על הטעם של הדג, לך איתו. כך, הכי טוב זה סלט או צ'יפס, או תפוחי אדמה וירקות בתנור עם שמן זית. משהו "בריא" כזה :+)
אם אתה הולך על הקפואים אז כמובן להפשיר, ורק כשאין עליהם מים לחלוטין, להתחיל בטיגון, כפי שהסברתי קודם.
|