20-09-2006, 22:01
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 5,004
|
|
לא.. בקיבה זה רמת חומציות של 2pH
האינזים פפסין פעיל רק ברמת חומציות כזו ואם זה היה 3pH האינזים היה נקרש
ד"א DimaX
זה לא נכון לומר "רמת חומציות גבוהה" אלא רמת חומציות נמוכה
רמת חומציות גבוהה זה pH בסיסי
רמת חומציות נמוכה (מתחת ל-7) זה חומצי
אז מעל 7 זה בסיסי (=רמת חומציות גבוהה)
ו-7 זה ניטרלי
אומנם החומציות באמת יותר גבוהה, אך הpH נמוך יותר ז"א הרמת חומציות (=pH) נמוכה.
אגב, ההסבר שלך לא ממש נכון.
התפקיד של הכפלים בקיבה הוא בשביל לאפשר שטח פנים גדול יותר = המזון הטחון נוגע בשטח גדול יותר של דפנות הקיבה וכך מתאפשר עיכול כימי יעיל יותר.
אין קשר בין הכפלים בקיבה לבין טחינת המזון, על טחינת המזון אחראיים שרירי הקיבה (אלכסוניים, אורכיים ורוחביים).
שרירי הקיבה זה לא הכפלים.
נערך לאחרונה ע"י Musicman0 בתאריך 20-09-2006 בשעה 22:06.
|