לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 31-10-2004, 11:49
צלמית המשתמש של לידור
  לידור לידור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 12,156
10 כללי זהב להקפצה בווק

סוף סוף מצאתי התיחסות מקצועית לאיך להקפיץ ירקות/בשר/עוף/דגים במחבת ווק.


10 כללי הזהב להקפצה


1. הסוד הכי חשוב בהקפצה מזכיר עבודה עם מיקרוגל: יותר מהר וקל לעשות כמות קטנה 3 פעמים, מאשר לשים הכל יחד. כששמים מעט בכל פעם, ההקפצה נוחה יותר, והתוצאה טובה פי כמה.
2. כמעט תמיד העבודה עם ווק מצריכה את הלהבה הכי גדולה שיש.
3. כדאי לחמם את הווק לפני הוספת השמן וגם בין ההקפצות.
4. חותכים את כל הירקות לגודל, שמתאים לאכילה במקלות אכילה; את העובי מתאימים למהירות ההכנה שלהם - ירקות שמתבשלים מהר (כמו פטריות) חותכים עבה, וירקות קשים (כמו גזר) חותכים דק.
5. אם הלהבה לא אכזרית, שווה להמתין עוד כמה שניות, לפני שמוסיפים עוד מוצרים, אפילו במחיר הוצאת המוצרים הקודמים מהווק לרגע. ובכלל, שווה לא להפריז בכמות הכללית.
6. עוף או דגים חותכים לרצועות ומקפיצים לחוד. מוציאים מהווק ומוסיפים לקראת סוף ההקפצה.
בקר - משתמשים רק בנתחים רכים כמו שייטל, סינטה ופילה. במסעדות סיניות מרככים בשר בקר מנתחים שונים בשיטות, שלא כדאי להכניס הביתה.
7. קודם כל מקפיצים את הירקות והבשר, עם טיפונת שמן. אחר כך את האטריות ומיד אחריהן את הרוטב.
8. אם אין לכם להבת ווק אמיתית, כדאי להקפיץ קלות ירקות שמפרישים מים, כמו פטריות, להניח אותם על מסננת ואז להוסיף את שאר הירקות.
9. את הנוזלים (מרק, יין, רטבים וכו') מוסיפים תמיד בסוף.
10. טעים לזרות על מנת נודלס מוכנה:
בטנים מטוגנים וקצוצים, קוקוס מטוגן לצבע שחום-זהוב, בצל ירוק טרי בשפע.

http://www.hashulchan.co.il/Index.a...6&CategoryID=60


_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:49

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר