31-10-2006, 11:40
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
כלל האצבע הוא לשתות בצורה בה אתה מפיק את מירב ההנאה מהמשקה
וכמו שלכל אחד יש טעם שונה, כך גם צורת השתיה יכולה להיות שונה.
מקובל להגיש וויסקי בצורות שונות, ישנן צורות קלאסיות וישנן צורות אופנתיות.
הצורה המתוקשרת והידועה ביותר היא אכן בכוס לואו-בול (או אולד-פאשן), נקי או עם מעט קרח, בהתאם לטעם האישי ולסוג הוויסקי.
ישנן גם כוסות מיוחדות לטעימת וויסקי סינגל מאלט כגון:
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://images.amazon.com/images/P/B0000DZDTZ.01.LZZZZZZZ.jpg]
או
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://images.amazon.com/images/P/B0000DCSSW.01-AHS112MIKD2C9._AA280_SCLZZZZZZZ_.jpg]
וויסקי זול ניתן להגיש בשוט או בצ'ייסר, לרוב לצד משקה אחר (במיוחד בירה).
לגבי מושגים, מה שאנחנו מכנים בארץ כשוט (60 מ"ל) נחשב בעולם כדאבל שוט, ואילו מה שאנחנו מכנים בארץ כצ'ייסר (30 מ"ל) נחשב בעולם כשוט.
ובכלל, המושג צ'ייסר עוות לחלוטין בארץ. הכוונה המקורית בצ'ייסר היא למשקה המתלווה ה"רודף" אחרי המשקה שבשוט. לדוגמא, אתה יכול להזמין וויסקי עם בירה צ'ייסר, משמע, מנת וויסקי שאתה לוגם בשלוק ובירה ש"רודפת" אחריו, ולהזכירך, מנה בחו"ל זה 30 מ"ל, ומכאן קיבלה כוס הצ'ייסר בארץ את שמה.
דרך אגב, יש גם כוסות שוט (דאבל שוט, משמע 60 מ"ל) המתאימות יותר, לדעתי, לשתיית וויסקי מאשר כוסות המבחנה (מה שלרוב שותים בהן וודקה או טקילה זולה), לדוגמא:
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.shotglass.org/jd/jd-dsg-6.jpg]
|