לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-11-2006, 17:16
  assafy1000 assafy1000 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.06.06
הרבה שאלות על קצונה ותפקידים בחיל מודיעין

שלום לכולכם
קודם כל, אציג את עצמי.
אני אסף, בן 19, כבר 9 חודשים בצבא (עוד חודש רב"ט P: ). יש לי פרופיל 45, אני משרת באחת מיחידות המודיעין בצבא, במערך הלוגיסטי של החיל.
השבוע התקשרו אליי מהשלישות, והודיעו לי שאני מוזמן לכנס קצונה בגלילות. הוזמנתי אליו כיוון שאני בעל נתונים טובים יחסית-קב"א 54 ודפ"ר 80, וגם המלצות די טובות מהמפקדיםש לי, שחושביםש אני ראוי להיות קצין.
להפתעתי, במקום להציע לי קצונה במערך הלוגיסטי בלבד, הוצעו לי מספר תפקידים אחרים, שלא ידעתי שאני יכול לקבל אותם, והם:
1. שלישות
2. לוגיסטיקה
3. בטחון מידע
4. קצין תיאום וקישור
5. תפקידים מטה אחרים

עכשיו השאלות הראשונות שלי הן על התפקידים:
1. לגבי שלישות ולוגיסטיקה אני יודע פחות או יותר אבל לא מעוניין, כמו גם בתפקידים מטה אחרים, שלא מושכים אותי. אבל הייתי רוצה לדעת יותר על תחום הקצונה בבטחון המידע-מה בעצם עושים שם בכלל, ומה תפקידו של הקצין שם? אני קראתי על זה באינטרנט ממה שרשום באתר החיל, אך אני הייתי רוצה לשמוע ממישהו שמכיר את התפקיד מקרוב, ואם אפשר גם תפקידי הקצינים, זה בכלל יהיה מעולה

2. קצין תיאום וקישור-הבנתי שזה משהו שקשור לשטחים ולרשות הפלסטינית, וגם על זה קראתי באתר "עולים על מדים" אבל שוב-מישהו יכול לפרט יותר מנסיון אישי/של חבר שהוא שמע על התפקיד? איך הוא? האם שווה להיות שם בתור קצין?

הנושא השני מתייחס לתחום הקצונה עצמה וקורס הקצינים, אז מי שיודע ויכול להגיד, אני אשמח לשמוע

1. כמה זמן הוא קורס הקצינים, כל השלבים?
2. איך התנאים בבה"ד 1? הייתי רוצה לדעת כמה שיותר, על האוכל, המגורים, המשמעת, היציאות, ובעצם על כל מה שאתם יודעים למעט התוכן, כי על התוכן כבר הוסבר לי ולא זה מה שאני רוצה לדעת...(זה נכון שאין דיסטנס בקורס קצינים?)
3. כפי שקראתם בהתחלה, אני פרופיל 45 ולכן, למיטב הבנתי, אהיה במסלול כ"מ (כושר מוגבל). אז דבר ראשון, במה שונה מסלול הכ"מ מהמסלול ה"רגיל" כביכול? והבנתי שיש כ"מ 1 ו-2, אז מה מותאם למי, למה, ומה כל אחד עושה בעצם או אל עושה שהמסלולים ה"רגילים" עושים/לא עושים?
4. האם זה נכון שמעכשיו כל קצין חותם מראש על שנה ו-8 קבע? או שזה יותר/פחות?
5. מהם תנאיו של הקצין, ממשכורת בסדיר ובקבע (לא שאני מצפה להיות מיליונר מזה), ועד תורנויות כאלו ואחרות ויציאות?
6. האם להיות קצין בצבא נותן, מנסיון שלכם (רק מנסיון אני רוצה לשמוע) משהו לאזרחות מבחינת המעסיק? ואיך לכם (אם יש פה קצינים) תרם אישית הקורס קצינים והקצונה עצמה?

בכל מקרה, אשמח מאוד לשמוע עוד המלצות על קצונה, ולדעת תשובות לכל השאלות. יום ראשון אני חזור לצבא, יום שני יש לי את הכנס. אני יכול לחתום דחייה רק פעם אחת, והכי הרבה אם לא אהיה בטוח אני אדחה את הקצונה (אבל לא אבטל בכל מקרה) ובאמת מי שיודע בבקשה שיענה

תודה לכולם והמשך יום נעים!!!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-11-2006, 01:16
צלמית המשתמש של RP.
  משתמש זכר RP. RP. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.11.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי assafy1000 שמתחילה ב "הרבה שאלות על קצונה ותפקידים בחיל מודיעין"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי assafy1000
שלום לכולכם
קודם כל, אציג את עצמי.
אני אסף, בן 19, כבר 9 חודשים בצבא (עוד חודש רב"ט P: ). יש לי פרופיל 45, אני משרת באחת מיחידות המודיעין בצבא, במערך הלוגיסטי של החיל.
השבוע התקשרו אליי מהשלישות, והודיעו לי שאני מוזמן לכנס קצונה בגלילות. הוזמנתי אליו כיוון שאני בעל נתונים טובים יחסית-קב"א 54 ודפ"ר 80, וגם המלצות די טובות מהמפקדיםש לי, שחושביםש אני ראוי להיות קצין.
להפתעתי, במקום להציע לי קצונה במערך הלוגיסטי בלבד, הוצעו לי מספר תפקידים אחרים, שלא ידעתי שאני יכול לקבל אותם, והם:
1. שלישות
2. לוגיסטיקה
3. בטחון מידע
4. קצין תיאום וקישור
5. תפקידים מטה אחרים

עכשיו השאלות הראשונות שלי הן על התפקידים:
1. לגבי שלישות ולוגיסטיקה אני יודע פחות או יותר אבל לא מעוניין, כמו גם בתפקידים מטה אחרים, שלא מושכים אותי. אבל הייתי רוצה לדעת יותר על תחום הקצונה בבטחון המידע-מה בעצם עושים שם בכלל, ומה תפקידו של הקצין שם? אני קראתי על זה באינטרנט ממה שרשום באתר החיל, אך אני הייתי רוצה לשמוע ממישהו שמכיר את התפקיד מקרוב, ואם אפשר גם תפקידי הקצינים, זה בכלל יהיה מעולה

2. קצין תיאום וקישור-הבנתי שזה משהו שקשור לשטחים ולרשות הפלסטינית, וגם על זה קראתי באתר "עולים על מדים" אבל שוב-מישהו יכול לפרט יותר מנסיון אישי/של חבר שהוא שמע על התפקיד? איך הוא? האם שווה להיות שם בתור קצין?

הנושא השני מתייחס לתחום הקצונה עצמה וקורס הקצינים, אז מי שיודע ויכול להגיד, אני אשמח לשמוע

1. כמה זמן הוא קורס הקצינים, כל השלבים?
2. איך התנאים בבה"ד 1? הייתי רוצה לדעת כמה שיותר, על האוכל, המגורים, המשמעת, היציאות, ובעצם על כל מה שאתם יודעים למעט התוכן, כי על התוכן כבר הוסבר לי ולא זה מה שאני רוצה לדעת...(זה נכון שאין דיסטנס בקורס קצינים?)
3. כפי שקראתם בהתחלה, אני פרופיל 45 ולכן, למיטב הבנתי, אהיה במסלול כ"מ (כושר מוגבל). אז דבר ראשון, במה שונה מסלול הכ"מ מהמסלול ה"רגיל" כביכול? והבנתי שיש כ"מ 1 ו-2, אז מה מותאם למי, למה, ומה כל אחד עושה בעצם או אל עושה שהמסלולים ה"רגילים" עושים/לא עושים?
4. האם זה נכון שמעכשיו כל קצין חותם מראש על שנה ו-8 קבע? או שזה יותר/פחות?
5. מהם תנאיו של הקצין, ממשכורת בסדיר ובקבע (לא שאני מצפה להיות מיליונר מזה), ועד תורנויות כאלו ואחרות ויציאות?
6. האם להיות קצין בצבא נותן, מנסיון שלכם (רק מנסיון אני רוצה לשמוע) משהו לאזרחות מבחינת המעסיק? ואיך לכם (אם יש פה קצינים) תרם אישית הקורס קצינים והקצונה עצמה?

בכל מקרה, אשמח מאוד לשמוע עוד המלצות על קצונה, ולדעת תשובות לכל השאלות. יום ראשון אני חזור לצבא, יום שני יש לי את הכנס. אני יכול לחתום דחייה רק פעם אחת, והכי הרבה אם לא אהיה בטוח אני אדחה את הקצונה (אבל לא אבטל בכל מקרה) ובאמת מי שיודע בבקשה שיענה

תודה לכולם והמשך יום נעים!!!

אני אמנם לא עברתי את המסלול הזה אבל ממה שאני מכיר:
1. קצין תאום וקישור - תהיה קצין במתפ"ש (מתאם פעולות הממשלה בשטחים), מה שרוב האנשים מכירים בשם מת"ק. הגוף (שבראשו אלוף!) אינו שייך לצה"ל אלא למשהב"ט, אך החיילים בו הולכים עם מדים והכל.
בהנחה שלא תוצב במפקדה שלהם, אתה תהיה קצין באחת הגזרות שלהם, התפקיד שלהם הוא לקשר בין בין הגורמים הפלשטינאים לבין צה"ל, הממשלה ועוד בנושאים מכל הסוגים.
התפקיד נחשב מעניין אם אוהבים את הנושא, ידע בערבית לא מזיק בכלל.

2. בה"ד 1 - באופן כללי היציאות הם שבת ל-2 (שבת כן, שבת לא). האוכל בבסיס הוא אוכל צבאי על כל המשתמע מכך (קיצר, לא טעים אבל שורדים), התנאים לדעתי מאוד טובים (לפחות בהשוואה לשטח ), חדרים עם בערך 6 אנשים בגודל סביר, ארון לכל אחד.
המשמעת? אין לי מושג איך זה בקורס של התומכ"ל, מה גם שזה נורא תלוי מי המג"ד/מ"פ ואיך הם רואים את הקורס, באופן כללי היא לא קשה (אין עונשים...), אבל צריך משמעת עצמית - לא לאחר, לא להירדם בשיעורים וכו'...

3. משכורת ותנאים של קצין - בסדיר היא לא משתנה (אולי 2 שקל יותר), בקבע זה כבר מאוד תלוי בתפקיד ובמקום השירות, וזה יכול לנוע במקרה שלך מ-5,500 לחודש ועד לשכר מינימום של 3,400 (אם תוצב בבסיס עורפי ותעשה יומיות), בכל אופן מיליונר ממש לא תצא מזה...
לגבי תנאים - זה נורא תלוי בבסיס ובתפקיד, אבל ברוב הבסיסים קציני מטה "זוטרים" (סג"מ-סגן, ולפעמים גם סרן) עושים תורנות של קצין תורן, בד"כ משהו כמו פעם בחודש.
לגבי יציאות - תלוי בעיקר בתפקיד - יכול להיות שזה יהיה יציאה כל שבת (למעט תורנות קצין תורן), ויכול להיות שבגלל התפקיד תאלץ לסגור שבת ל-4 (משהו שיכול להיות הגיוני במתפ"ש).

יתרון נוסף זה שמ"צ ורס"רים פחות מתעסקים עם קצינים

4. מה זה נותן באזרחות (בהנחה שאתה לא בונה על קריירה צבאית) - זה תלוי באיזה עבודות אתה רוצה לעסוק- למשל באבטחה זה די עוזר, אבל מכיוון שאתה לא קרבי אז אבטחה "איכותית" קצת פחות רלוונטית אליך, אבל בהחלט לא מזיק שכתוב שהיית קצין בקו"ח.

מה הקורס נותן? לדעתי רק חברים חדשים...מה התפקיד נותן? זה כבר תלוי בך ומה אתה לוקח ממנו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:18

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר