04-12-2006, 23:58
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
צ'ייסרים לא יכולים לבעור!
לפחות לא במובן המקורי.
בחו"ל מנה של אלכוהול היא 30 מ"ל, אותה מנה של "צ'ייסר" אצלנו.
לכן אנשים רבים מזמינים מנת אלכוהול חזק (וויסקי, וודקה וכו') ובתור "משקה רודף" (המשקה ששותים אחרי שלוגמים את המשקה האלכוהולי החזק) מזמינים בירה.
כנראה שישבו ישראלים שיכורים בחו"ל, ראו שאנשים מזמינים בירה, מנה קטנה של אלכוהול (כי אצלנו נהוג לדחוף ללקוחות את מנת הבית של כ-60 מ"ל), שמעו את המילה צ'ייסר והחליטו שהשם הולם יותר את החצי-מנת-וויסקי מאשר את הבירה.
ולכן, כמה שלא תנסה להבעיר את הבירה (הצ'ייסר האמיתי), אני בספק אם תצליח.
לגבי הבערת משקאות אלכוהולים באופן כללי, הכלל הוא שככל שהמשקה מכיל יותר אחוזי אלכוהול וסוכר, כך הוא דליק יותר.
אבסנת' הוא דוגמא נהדרת למשקה דליק, כנ"ל סמבוקה (ליקר אניס מתקתק ונחמד), וברמנים עצמלנים מוסיפים כוהל נקי (95%) כאשר הם צריכים להדליק משקאות פחות דליקים, מה שסתם הורס את הטעם של המשקה.
יתרון בלהדליק אלכוהול?
אין ממש חוץ מהאפקט המרהיב של האש (ואולי הורדת מקצת מאחוזי האלכוהול אם מדובר במשקה חזק מאוד).
|