28-12-2006, 21:03
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.06.03
|
|
תוקף בתי דין רבניים כיום
הקדמה: אני מעלה כאן מספר שאלות הלכתיות כבדות משקל בשמו של חבר שאין לו גישה לאינטרנט,
אנא עזרו לו וענו תשובות ענייניות שכן השאלות שאני שואל בשמו, יתכן וייראו כבאות לעורר דיון
אך למעשה הן נשאלות מתוך מצוקה אמיתי בה נמצא החבר ומתוך רצון כנה ואמיתי שלו, לפעול על פי ההלכה והאמת,
באותה נשימה אבקש להתנצל ובמידה ופיניתי עם שאלות אלו לפורום הלא נכון, אנא הפנו אותי לפורום הרלוונטי,
להלן השאלות של החבר:
1. לפי מה שלמדנו על כל יהודי שומר מצוות לדון את ענייניו ולדרוש צדק במידה ונעשה לו עוול על ידי הזמנת הצד שכנגד לדין תורה, בימינו מדובר בבית הדין הרבני.
כיום, כאשר להחלטות או פסיקות של בית הדין הרבני אין בפועל תוקף (לרוב אין להם "שיניים" לאכוף אותן), מהי ההלכה למעשה כאשר הערכאות המשפטיות של מדינת ישראל הולכות בפועל על פי חוקי הגויים?,
2. בעבר כאשר תבעו יהודי לדין תורה והוא היה מצפצף על ההזמנה, לאחר מספר התרעות היו נוקטים בצעדים חמורים על פי ההלכה כגון חרם וכו', האם ניתן לנהוג כך כיום (על ידי פסק הלכתי), האם ההלכות והדינים הקשורים לבית דין ולדין תורה תקפים גם כיום (מבחינה הלכתית ולא מבחינת החוק)?,
3. אם תאמרו שאינם תקפים כיום: כיצד ייתכן, האם תורת משה שניתנה בהר סיני איבדה את תוקפה המעשי גם בציבור הדתי במדינת ישראל?
4. אם להחלטות של בית הדין הרבני יש תוקף הלכתי שמחייב כל יהודי שומר תורה ומצוות, מדוע הציבור החרדי לא נשמע לו כלל והולך לפי בתי הדין העצמאיים שלהם?
5. לאיזה בית דין אם כן צריך ללכת יהודי דתי שומר מצוות בתום ויושר לבבו?
6. צווינו מתורת משה שבכל דור ודור עלינו לעשות לפי אשר יפסקו לנו גדולי הדור ("ככל אשר יורך.." וכו') מה יעשה יהודי ירא שמיים שאביו או אימו מורים לו לעשות ההפך מדין תורה או מהלכה מפורשת בשולחן ערוך ?, מה יעשה אותו יהודי אם בעיה זהה צצה עם אחד מאלה שנחשבים לגדולי דורו? - היתכן שחובה לסרב לאבא ואמא במידה והם מצווים ההפך משולחן ערוך ואילו לרב במידה ומורה כך אסור לסרב אף על פי שגם הוא סותר במפורש משולחן ערוך ?.
בקשה אחרונה : כל אחת ואחת מהתשובות לשאלות לעיל יש השלכות מעשית לחיים הפרטיים של החבר שלי ששואל ולא מדובר רק בדיון תיאורטי, הוא מבקש במחילה מאלו הבוחרים לענות,
כשהם משיבים או טוענים לכאן או לכאן, אנא לפרט מהיכן הם לומדים זאת, מראי מקום מדויק וכו' כדי שהחבר יוכל גם לפתוח בספרים ולראות בעצמו.
בתודה מראש