לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 29-12-2006, 03:34
  משתמש זכר yaron_nadler yaron_nadler אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.02.05
הודעות: 76
שלח הודעה דרך MSN אל yaron_nadler Facebook profile
1 ספגטי ברוטב עגבניות מוקרם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי lior102 שמתחילה ב "יש למישהו מתכון טוב ללזניה ולספגטי מוקרם"

1ספגטי ברוטב עגבניות מוקרם
2 בצלים
3-4 עגבניות
1-2 גמבה אדומה
2 שיני שום
רסק עגבניות
פלפל שחור סוכר מלח
ההכנה: חותכים את הבצל דק דק מטגנים אותו בשמן בסיר עד שהוא מזהיב קלות
חותכים את שיני השום לפרוסות ומוסיפים למחבת
חותכים את העגבניות והגמבה כמו בסלט ומוסיפים לסיר ומבשלים עד שהעגבניות מפרישות מים
מוסיפים 4 כפות רסק עגבניות ושתי כוסות מים מערבבים וממשיכים לבשל
אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד מים
מטבלים בפלפל שחור ומלח ומוסיפים כף סוכר
סוגרים את הסיר ומניחים לתבשיל להתבשל ומערבבים מדיי פעם כדי שהעגבניות לא ישרפו וידבקו לסיר.
כאשר הרוטב מוכן מוזגים אותו לספגטי שהכנתם בתבנית אפיה ומפזרים מעל גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת מכניסים לתנור 180 מעלות עד שהגבינה תימס
מוצאים ומגישים.
_____________________________________
"על כל אדם לשפוט ולהחליט בעצמו, על פי מה שקרא והבין, ולא על פי מה שאחרים אמרו לו" - אלברט אינשטיין

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 29-12-2006, 03:47
  משתמש זכר yaron_nadler yaron_nadler אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.02.05
הודעות: 76
שלח הודעה דרך MSN אל yaron_nadler Facebook profile
2 ספגטי ברוטב שמנת ופיטריות מוקרם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי lior102 שמתחילה ב "יש למישהו מתכון טוב ללזניה ולספגטי מוקרם"

2 ספגטי ברוטב שמנת ופיטריות מוקרם
מצרכים:
מכינים ספגטי מוכן מראש
קופסה של פיטריות שמפיניון כ 8-10 פטריות
2 בצלים בינוניים עד גדולים
אבקת מרק פיטריות של קנור
שמנת מתוקה לבישול
פלפל מלח
ההכנה:
קוצצים תבצלים דק ומטגנים בסיר
חותכים תפיטריות לפרוסות דקות ומוסיפים לטיגון
מטגנים עד שהפיטריות נהיות מבושלות
שמים 5 כפות אבקת מרק פיטריות מוסיפים מים בהדרגה ומערבבים עד שהרוטב ניהיה לא שמיך מדיי ולא דליל מדיי , אם הוא שמיך תוסיפו מים אם הוא דליל תוסיפו אבקת מרק
מניחים על אש בינונית ומערבבים מוסיפים את השמנת המתוקה מוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם מערבבים סוגרים תסיר ומניחים לרוטב להתבשל
אם הרוטב שמיך מדיי מוסיפים מים כאשר הרוטב מתקרר הוא ניהיה סמיך אז לקחת את זה בחשבון
שמים בתבנית את הספגטי שהכנתם מראש מוזגים את הרוטב לתוך התבנית מערבבים מגרדים גבינה צהובה או מוצרלה מכניסים לתנור 180 מעלות עד שהגבינה נמסה וקדימה לארוחה
_____________________________________
"על כל אדם לשפוט ולהחליט בעצמו, על פי מה שקרא והבין, ולא על פי מה שאחרים אמרו לו" - אלברט אינשטיין

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 05-01-2007, 12:15
  S_W_A_D S_W_A_D אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.04.05
הודעות: 47
שלח הודעה דרך ICQ אל S_W_A_D
לזניה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי lior102 שמתחילה ב "יש למישהו מתכון טוב ללזניה ולספגטי מוקרם"

בשביל לזניה נורמלית כדאי מאוד שיהיו לך את האיטריות הרחבות שמשמות לזה...
נקראות פשוט איטריות לזניה
את הרוטב עושים איך שבא לך עגבניות עם שמנת ופטריות זה לא רע... כמובן שגם בצל ושום מוסיף
עושים מזה שכבות של איטריות רוטב עגבניות שבשלת ועל זה אפשר להוסיף גבינה מגורדת ויש כאלו שמוסיפים קוטג עם גבינה מגורדת (זה ממש טוב).
עושה בערך 2 שכבות כאלו (אטריות רוטב קוטג - אטריות רוטב קוטג - איטריות) ואחרי זה שם עוד רוטב מה שנשאר ועל זה מפזר גבינה מגורדת. (כמובן שרצוי מוצרלה אם יש אבל כל אחד תתפוס) שם בתנור עד שהגבינה נמסה לחלוטין בערך 30 דק' בחום בינוני (180)

כמו כן יש המון מתכונים שונים ללזניה.. זה סתם אחד שאני עשיתי פעם ואהבתי... יש גם בלי גבינות בכללל
וכמובן שאפשר להוסיף לתוך הרוטב אחרי הבישול חתיכות של בשר (נראה לי בקר) למרות שאת זה אף פעם עוד לא עשיתי אבל אכלתי וזה היה מצוין.
תהנה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 05-01-2007, 13:58
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
הלזניה שלי :))
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי lior102 שמתחילה ב "יש למישהו מתכון טוב ללזניה ולספגטי מוקרם"

טטעימה ביותר בלי להצטנע!!! חחח אחד המאכלים הטעימים שיוצאים לי!

כמה תמונות (העלתי בעבר באשכול אחר פה אז יש תמונות) לפני ואחרי

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

מתכון-
הלזניה:
רוטב עגבניות:
1 קופסאת שימורים עגבניות מרוסקות (רגיל בלי טעמים)
1 בצל קצוץ גס
1 קוביה בזיליקום - קנור.
לטגן/לרכך את הבצל בשמן זית ולאחר מכן להוסיף את העגבניות לתת לרוטב להצטמצם מעט ולהוסיף מלח(מעט מאוד כי יש גבינה בולגרית בהמשך),
פלפל, 1 קובית בזיליקום (או אמיתי איך שבא לכם)

רוטב אלפרדו:
סלסילת פטריות (או יותר תלוי איך רוצים) - פרוסות
1 שמנת לבישול (אני אוהבת להציף אז שמה 2)
1 בצל פרוס
1 קוביית בזיליקום
לטגן/לרכך את הבצל בשמן זית כשהוא מתרכך מעט להוסיף את הפטריות הפרוסות להמתין שהן יתרככו מעט ושהנוזלים יתאדו קצת.
להוסיף את השמנת לבישול את הבזיליקום, מלח, פלפל ואפשר להוסיף מעט יין לבן אם רוצים ו/או אגוז מוסקט.
משאירים על האש עד שהשמנת מסמיכה מעט.

בינתיים מגרדים גוש של גבינה בולגרית (פיראוס זה גוש קטן...תקנו במשקל גוש נחמד ויפה)
פרמזן מגורדת איזה 200 גר'.
צהובה איזה 6 פרוסות או מגורדת איך שנח לכם.

1 חבילת דפי לזניה,
תבנית חד פעמית הבינונית
והנה מתחילים:
לוקחים 2 כפות מהרוטב עגבניות מניחים בתבנית עם 2 כפות מים ומפזרים בכל התבנית
מעל מניחים את דפי הלזניה (בערך 5 דפים עם שיפוצים)
אין צורך להרטיב אותם לפני מאחר ורוטב העגבניות עושה את הפעולה.
מעל דפי הלזניה מניחים 1/3 מכמות רוטב העבניות, מעליו חצי מרוטב האלפרדו מעל מפזרים
1/3 מהבולגרית ו1/3 מהפרמזן.
ושוב חוזרים על הסדר - עלי לזניה, רוטב עגבניות, אלפרדו, בולגרית, פרמזן.
ושוב מעל מניחים דפי לזניה ומעל מעט מהרוטב עגבניות שנשאר, מהבולגרית שנשארה, את הגבינה הצהובה ומעל מפזרים את הפרמזן שנותרה.
ו- ווווווווווווואלה להכניס לתנור לחום של 180 - 200 מעלות. עם רדיד אלונימיום בערך לכ-40 דק.
אחרי חצי שעה כבר אפשר להוריד את הרדיד אלומיניום על מנת שהגבינה למעלה תאפה טוב.


מי שרוצה לזניה לא כשרה יכול להכין רוטב בולונוז (עם העגבניות) ז"א אחרי טיגון הבצל
להוסיף בשר טחון לפורר בטיגון ואז להוסיף את העגבניות וכו ולעשות את אותם השלבים בסידור הלזניה.
מי שלא אוהב רוטב אלפרדו עם פטריות יכול להכין אותו רק עם בצל.

הכנתי אחת כזו לא כשרה ובלי פטריות (ולא טעמתתתתתתתתתתתתתייי איזה מעצבן לא לטעום משהו שהכנת)
ומי שאכל ליקק את האצבעות קיבלתי מחמאות חבל"ז.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:52

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר