לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > השכלה כללית > הסטוריה ותיעוד
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 06-01-2007, 19:06
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
לא אתה לא מדמיין כלל וכלל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "פריט שנמצא ממש השבוע...הייתכן כי מדובר במטבע עתיק?..."

סטטיסטית, סביר מאוד להניח שמדובר על מטבע רומית וכך גם לפי המראה. בכל מקרה, זו יכולה להיות מטבע הלניסטית. מטבעות הלניסטיות יהיו לרוב יותר עבות ביחס לקוטר, והתבליט ברור יותר. אם המטבע תנוקה ובהתחשב במצבה הלא רע בכלל, אמור להיות קל לזהות. גם ללא ניקוי, אם תצלם את הצד השני (תנסה עם מצלמה של סלולרי דווקא - המצלמה של הסוני אריקסון מפיקה תמונות תקריב מעולות) יהיה קל לקבוע תקופה כללית (במטבע רומית הכתב יהיה סביב המטבע גם בצד השני ולרוב יהיה קו בתחתית המטבע ותחתיו אותיות המייצגות את המטבעה. במטבע הלניסטית יהיה לרוב אלמנט ולאורכו כתובת).
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 06-01-2007, 20:39
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
בד"כ מקובל שלא לנקות עד למתכת, אלא להשאיר שכבת "פטינה"
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "נהדר ! תודה על המידע !..."

שנותנת לפריט מראה ישן. ניקוי כזה דורש מיומנות וזהירות. ניקוי מטבעות עד למתכת - כפי שנערך במעבדות לארכאולוגיה - נעשה בעיקר ע"י השרייתם בחומר מסויים שאני לא זוכר את טיבו (ואחר כך ניקוי די פשוט). בכל מקרה אל תשתמש ב brasso או סקוטש ברייט...

אני אנסה לשאול איך בדיוק ניתן לנקות באמצעים ביתיים, אלא אם Merlin במקרה יודע משהו על הטכניקה (זו עבודה של בודדים שקבורים במעבדות - כמו במרתף של ביתן קדמן במוזיאון הארץ (אתה אמור להיות שם, לא? תיגש למקום ותשאל באדיבות. לפני 20 שנה זה עבד עבורי יופי)) ולרוב ארכאולוגים לא מבינים בזה.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 07-01-2007, 21:21
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
כמה גדולים וחשובים היו "מחפשים"
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי The_Merlin שמתחילה ב ""כמחפש עתיקות"?"

הייתי אומר בזהירות שרוב חברי הקיבוצים מדור תש"ח ששמם ידוע בעולם הארכאולוגי, היו "מלקטים". היו זמנים שבהם המחקר היה צריך את החברה האלה וכך גם צמחו אוספי הקיבוצים וחלקם הפכו למוזיאונים (כמו בית מריים בפלמחים שמקורו העיקרי הוא באוסף של חבר קיבוץ שללא ספק היה יותר מאשר "מלקט"). השילוב של חברה שיש להם עניין בהיסטוריה, ידע מספיק ונגישות (וזמן...) לשיטוטים בשדות ובהרים, היה קיים בעיקר בקיבוצים. ארכאולוג צעיר שלמד איתי ושאביו הוא אולי אחד מהידועים שבאנשי הארכאולוגיה שלא מן האקדמיה (ושמו אפילו מעטר כמה ספרים והמון מחקרים ולבטח ידוע לחברי הפורום) סיפר לי פעם שכמה מנערי הארכאולוגיה שקיבלו ג'יפים ותארים מהרשות, החלו לעשות צרות דווקא לקשישי הקיבוצים בתור התחלה, ולא לגנבי העתיקות עצמם.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 08-01-2007, 12:40
צלמית המשתמש של The_Merlin
  משתמש זכר The_Merlin The_Merlin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.04.02
הודעות: 1,320
Follow me...
לא יודע מה זה "נערי ארכיאולוגיה"
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "כמה גדולים וחשובים היו "מחפשים""

אבל כמי שהיה מעורב בכל התהליכים של איתור אוספים אני יכול לספר לך שלא עשו "צרות" לאף אחד מלבד הדרישה המעוגנת בחוק של רישום האוסף ותיעודו.
למי שעשו צרות זה לאותם קיבוצניקים שלא הבינו שאנחנו כבר לא בתקופת המנדט וגם לא בימי "הגנב הגדול מכולם" ושהעובדה שאתר X נמצאת בשטח הקיבוץ אינה הופכת אותם לבעלי העתיקות. היו קיבוצניקים רבים, חלקם מותיקי היישוב וחלקם - תלמידים של הנ"ל שעסקו בהשחתת האתרים עם מגלי מתכות וכלים קטנים במקרה הטוב ועם כלים מכאניים כבדים במקרה הרע. את החלק הזה אותו מקור שלך לא ציין אני מניח.
הוא גם לא ידע, כי לא היה לו איך, לספר על לילות ללא שינה במערות בואכה אידנה ותרקומיה בהמתנה, עם מכשירי ראיית לילה ונשק, תחת רשת הסוואה. המתנה לבוא שודדי עתיקות שרובם היו אלימים מאוד וחלקם חמושים. הוא לא ידע לספר לך על מקורות מודיעין מהשטחים, שאותם "נערי ארכיאולוגיה על ג'יפים" הפעילו מתוך אהבה ורצון לשמור על העתיקות ותוך סיכון חיים.
אני יכול להמשיך ככה עד מחר בבוקר אבל רציתי להבהיר שהמונח "נערי ארכיאולוגיה" אינו המונח הנכון להציג את היחידה למניעת שוד עתיקות של רשות העתיקות. בקיצור - המקור שלך לחלוטין לא אובייקטיבי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 08-01-2007, 16:42
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
אם תרצה אני יכול (בפרטי) לספר לך מי הבן ומי האב
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי The_Merlin שמתחילה ב "לא יודע מה זה "נערי ארכיאולוגיה""

ותאמין לי שלא מדובר על גנב. "נערי הארכאולוגיה" הם כמה ארכאולוגים אזוריים (ולא מפקחי עתיקות ), שגם את שמם של כמה מהם אין בעיה למסור בפרטי (ואחד מהם - קעקר לא קטן - יצא לי להכיר לשימצה בעצמי ושמו הלך לפניו) שעשו צרות מסיבות שאין להן ושמירת עתיקות הרבה. פשוט לא היה נוח להם שבתחום שלהם מסתובבים וטרנים שחוקרים מכובדים באים להתייעץ אתם.

כמובן שלגבי הטיפול במחזיקי מגמ"תים ונפות סינון, אין לי שום בעיה ליישם את החוק הירדני.

* כמי שעשה קצת צרות לשודדי עתיקות בח' חורש, בית לוייה, עיי נחש, קוקיה, כפר טוב, נקיק, רסם א רסום, שוקפן קעקרע ושאר גבעות מחוררות, אני בהחלט מכיר את האוייב. העניין הוא שאני ואתה לא ממש התכוונו לאותו אוייב.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #28  
ישן 08-01-2007, 16:59
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
האיסור הוא דרקוני למעטים שבאמת ימצאו במצב קפקאי כזה
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי קורנסון שמתחילה ב "אני רק שאלה"

זה מאוד מזכיר את ההגבלות על צייד או על הליכה בשבילים לא מסומנים בשמורות טבע: בכל המקרים ייתכן מצב שבו אדם תמים מן היישוב יסתבך כהוגן על איש רשות החוק במקום, אבל סביר מאוד להניח שזה לא יקרה (ובתור מי שכמעט והסתבך בצורה רצינית כי החזיק קרן של יעל ז"ל למשך מאה מטר כדי להראות למישהו שהלך קדימה יותר בנחל צאלים, אני מבין את ההערה שהחוק לפעמים נשמע דרקוני ולעיתים נדירות פוגע גם בתמימים).

עד לשנות ה-80 בכלל היה אסור להחזיק מגמ"ת אצל אזרחים מן השורה (למרות שהיו לא מעט שהחזיקו). בחפירות ארכאולוגיות השימוש במגמ"ת הוא די ספורדי ונעשה ע"י כמה אנשים שזה מקצועם (יש טיפוס אחד בשם "ישו" שעושה את העבודה הזאת ונודד בין אתרים נחפרים). המטרה העיקרית היא לאתר ממצאי מתכת (בחפירות של אתרים הלניסטיים או מאוחריםפ יותר לרוב) שקשה מאוד לאתר בעין. מנסיוני זו לא הרבה יותר מאשר הזדמנות לחופרים (השכירים) לשבת ולנוח בעוד המפעיל ומתנדבת נלהבת נאבקים למצוא משהו שמשגע את המכשיר, עד שלבסוף מוצאים איזו חתיכת עופרת בצבע העפר
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #53  
ישן 13-01-2007, 21:13
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
בהחלט כן!
בתגובה להודעה מספר 52 שנכתבה על ידי עמי60 שמתחילה ב "שאלה מסקרנת ,היות והיו מטבעות לייצור הכסף בכל רחבי האימפריה הרומית"

ומכיוון שעל חלק מהמטבעות מופיע שם המטבעה, קל לגלות את זה. כמובן שבמקום כמו א"י ימצאו בעיקר מטבעות שנטבעו במזרח, מטבעות ערים (נטבעו ע"י רשויות אוטונומיות לכאורה של "פוליס" וכמעט תמיד בעריכים נמוכים) ושליטי חסות. מטבעות שהוטבעו במטבעות מרכזיות כמו "לוגדונום" (צרפת) לא נדירות בא"י.

עריכי המטבע היו קבועים באימפריה וכאשר היה מדובר על מטבעות כסף, היתה גם חשיבות למשקל. ההבדלים העיקריים היו לפעמים בשפה של המטבע (יוונית במזרח ולטינית במערב) או בניואנסים הקשורים בדמות שעל גב המטבע או עיצוב פני הקיסר (כאשר עלה קיסר חדש (כמעט תמיד באופן "מפתיע") מייד מיהרו המטבעות באימפריה להטביע מטבעות עם שמו. מה שכן, בהרבה מקרים דמותו של הקיסר החדש לא היתה מוכרת מפסלים, ולכן פשוט הטביעו את פני הקיסר הקודם על סידרת המטבעות הראשונה... ).

* אגב לונדון: בחפירות הטאוור בשכבה הרומית נתגלה דינאר ממרד בר כוכבא! כמטבע הוא לא היה הילך חוקי אולם ככל הנראה הובא כחלק ממטענו של חייל רומאי.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:18

הדף נוצר ב 0.11 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר