לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > השכלה כללית > הסטוריה ותיעוד
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 25-02-2007, 17:36
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
חידה משולשת בהיסטוריה צבאית לאור גל החידות הצבאיות

שלוש אירועים מלחמתיים, כולם מהמאה הקודמת ולכולם משהו משותף ברור מאוד. אין שני אירועים שבהם מעורב אותו צבא כצד ראשי, אולם בשלושת האירועים מיוצגת מדינה מסויימת: פעם כצבא, פעם כמצביא ופעם כחיילים.

הראשונה, הקדומה והפחות מוכרת מבין השלושה, נחשבת בשל סדר הגודל ליוצאת דופן עד אותם ימים בדברי ימי הצבא. לזלזול היה מחיר והתוצאה הייתה השפלה נוראית. התיאורטיקן המבריק הפעיל את המנוונים שלו וגרם לנו לשבת ולבכות על אותו ערש תרבות הידוע מן השיר והפסוק. אני מצידי לא שברתי פנדר ולא גיבסון אבל בהחלט שברתי את הכלים ושמתי קץ לסבל, גם אם עבור הרוב המוחלט הסבל רק התחיל. בסופו של דבר סיימנו את הסיפור בארץ המקוללת, אולם הגולם קם על יוצרו ומאז ועד היום, on and off, אנחנו בבוץ שם.



אני הוא האמצעי, העצום מכולם (אחד הגדולים בכלל) ולמרבה הפלא – לא ממש ידוע בשמי המפורש, למרות שכל בר דעת יודע שהחלל בין האסון הראשון לאחרון, חייב היה להתמלא איכשהו. יכול להיות שדווקא משום שכאן חטפנו "לפי הספר" ובלי שום מזל רע או מצביאים שלא בשר ודם, ועוד סיימנו בתוצאה עלובה בכל קנה מידה, היא היא הסיבה שהדיון אודותיי נותר ברובו בתחום הטכני של בעלי המקצוע (וזה עוד שהתרחשתי ממש בימים בהם נוהלה מערכה מקבילה ומאוד מאוד מתוקשרת – אפילו עד היום) – פשוט לא קל לקלקל מיתוס טוב. את המובס הראשי אפשר לגלות את תחפשו בבית הלבן, אבל רק בעברית!

מבין השלושה אני המשמעותי ביותר (והיחיד בעצם שהיה משמעותי ישירות) מבחינה מדינית. אני הוא הסוף, אולם המכה הנוראית והמשפילה הייתה בעצם רווח נקי, כפי שהוכח שנים מאוחר יותר בתסריטים דומים, בכוחות גדולים פי כמה, אבל עדיין באותן שיטות באופן כללי (רק שהמוכה השחצן והמופתע לא היה שם כבר...). לגלגו עלינו כמה שאתם רוצים (וזה מאוד קל ופופולארי) אבל לפחות תוך זמן מה למדנו את הלקח. בכל מקרה האלפים הרבים+1 שעשו מה שעשו באין תנאים, סללו עבורנו את הדרך הלא אלגנטית (ולא שהייתה ברירה) החוצה מן הסיוט.





בהצלחה....

רמזים יסופקו כמובן לכל דורש (האירועים לפי סדר כרונולוגי).
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 25-02-2007, 21:00
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
יפה!
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי b.a שמתחילה ב "הראשון"

מהר מאוד בשביל הקשה יותר...

התבוסה, המצור והכניעה המשפילה של חיל המשלוח הבריטי בעיר כות שבמסופוטמיה-עיראק ב-1916, היא אכן האירוע הצבאי הראשון בסידרה. למרות שכיום יחסית ממעטים להזכיר את האסון הזה, עד לאותם ימים (וטרום סינגפור) זו היתה אחת המפלןת הכואבות ביותר של צבא בריטי. הזלזול באוייב התורכי, ניהול כושל של הקרבות ומאמצי החילוץ, הביאו לכך שהמפקד הגרמני של הכוחות התורכיים - התאורטיקן הבארון דר גולז - חנק את הכוח הבריטי הנצור בעיר על נהר הפרת לאחר מצור של חצי שנה.

המפקד הבריטי - גנרל צ'ארלס טאונסנד (ששבר את הכלים בכניעה, אבל לא גיטרות חשמליות...) נכנע לבסוף והלך לשבי נעים למדי, בעוד רוב חייליו (ולא ששאלו אותו) מתו בשבי.

המדינה המאכותית עיראק שהוקמה ע"י הבריטים בעקבות המלחמה, מושכת אותם לבוץ שלה כבר 90 שנה (המלחמה עצמה, המרד ב 1920, מרד ראשיד עלי, מלחמת המפרץ ה-I וה-II).
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 28-02-2007, 18:39
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
למה לא...
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי b.a שמתחילה ב "אולי רמז קל?"

קודם כל, במחשבה שניה הבנתי (אני חושב) את הכיוון שהוביל אותך בנסיון הקודם: התשובה לא נכונה, אבל הכיוון של פיצוח ההיקש שברמז על פעמיים בבית הלבן, ומה מחפשים שם פעמיים, הוא נכון מבחינת הכוון.

בעניין אותה חידה (השניה) - רמז טוב הוא שאתה יכול למצוא רמז מאוד ישיר ופשוט אם תחפש באגף של התשובה לחידה הצבאית שלך מלפני כמה ימים. רק אל תחפש אותו באשדוד וגם לא לפי סיומת מאוד מאוד טיפוסית של שם המשפחה... הוא דווקא מאוד לא עונה לסטירואוטיפ.

לגבי השלישית: רמז כבד - על מי מאוד קל ופופולרי ללגלג בהקשרים הנדונים כאן (באופן כללי בשלושת החידות)? ובאותו עניין, המלגלגים הראשיים על המושא של החידה, לא למדו את הלקח ככל הנראה. מה שכן, היו זמנים, גם בחידותיך שממש, אבל ממש, לא היה מקום לזילזול בהם.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 28-02-2007, 21:02
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
זה נהיה כיף... דיון של ממש. אני אעשה קצת סדר
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי b.a שמתחילה ב "ניחוש על סמך רמזים"

הליגלוג קשור לחידה השלישית. גם הדיוטות ילגלגו על המפסידים שם וממש לא רק בגלל האירוע המסויים. שים לב לקטע "אלפים+1". זה לא ממש משנה כמה אלפים (למרות שיודעים כמה) - מה שחשוב הוא ה +1!

בקשר לשניה: מפלת הארמיה השישית היא בהחלט לא אירוע "גדול אבל נשכח", ולכן לא יכולה להתאים. הרמז הנסוף נמצא בחידה הקודמת שלך, באגף, אבל לא של הקרב המאוחר דווקא. רמז גדול אחרון בקשר לשניה (אני חושב שהחידה השלישית צריכה להפטר בלי יותר מדי רמזים):

"זמן מה אחרי שהתחיל האירוע, או בעצם בעיצומו, עמדה חבורה עליזה ודנה ממש בו. רגל בשר ודם נתנה מסירה אקראית לרגל העץ וזו האחרונה שינתה את הכל. מה שבא אחר כך היה קונצרט נוראי של אכזריות שבו שימשו פסנתרים אבל לא בדרך המקובלת".

הרמז מוביל לאירוע מאוד ידוע שהקשר שלו לפתרון מודגש בקו.

בכל מקרה מכיוון שזו ממש לא הפעם הראשונה שאני רואה שמביני עניין איכשהו "פיספסו" את האירוע הענק הזה, נראה לי שנפתור את 2 עוד מעט...

בהצלחה
_____________________________________
.


נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 28-02-2007 בשעה 21:07.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 28-02-2007, 21:52
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
הוכחת את התאוריה שלי שישנו קשר להעלים את האירוע!
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי b.a שמתחילה ב "bushe"

ועובדה שגם אנשים עם ידע מקיף, מפספסים אותו...

הבחור שהוא הרמז והתשובה - מי שלמרות שאינו אשדודי ואין לו סיומת טיפוסית לשם, עדיין הוא גרוזיני למהדרין - מי שפיקד על כוח רוסי בקרב אוסטרליץ ובשל היותו גרוזיני ומגן רוסיה, נבחר בידי גרוזיני אחר להיות שם הקוד של המבצע הצבאי הרוסי הגדול ביותר עד אז, הוא האציל הרוסי ממוצא גרוזיני פיוטר בגרטיון. התשובה של חידתינו היא כי האירוע (כבר ברור שמדובר על תבוסות צבאיות חמורות) הנדון הוא הניצחון הצבאי המובהק ביותר של הצבא האדום אי פעם והתבוסה הגרמנית הצבאית החמורה ביותר (בהתחשב בנסיבות) בהיסטוריה המודרנית: מבצע בגרטיון הסובייטי שלא רק סילק לחלוטין את הגרמנים מברה"מ ורוב מזרח אירופה בתוך זמן שיא של 3 חודשים, אלא גם הביס את הוורמכט שוק על ירך, וזכור בעיקר בשל התבוסה המוחצת של "קבוצת ארמיות מרכז" בפיקודו של ארנסט בוש, שהושמדה לחלוטין (מבחינה חומרית, תבוסה גדולה פי כמה מזו של סטלינגרד).

בניגוד למבצעים אחרים בחזית המזרחית, במבצע בגרטיון הביס הצבא האדום צבא גרמני מצוייד ומחופר ללא עזרת "גנרל חורף" או מאסות של אבידות. אבידות הגרמנים היו גדולות פי 3-4 (!) מאלה של הרוסים והם הובסו בקרבות "קלאסיים". החשד שלי הוא שמאורעות קיץ 1944 בחזית המזרחית הוצנעו מאוד (שירר כלל לא מזכיר את המבצע פרט לכמה שורות מעורפלות. באופן כללי ניתנת ההרגשה שאחרי סטלינגרד הגרמנים פשוט צעדו הביתה לאט לאט עד לגבולות הרייך ורק שם התחדשה המלחמה) בשל ניפוץ המיצוס של הצבא האדום המנצח בכוח ההמונים והשלג, ולא כניצחון קלאסי.

מבצע בגרטיון החל בהפתעה ב-22 ליוני 1944, בדיוק 3 שנים אחרי שהגרמנים פלשו לרוסיה. התכנון היה מדוקדק וכלל מערך עצום של הטעיה מודיעינת שגרמה לפיקוד הגרמני לחשוד שהמתקפה הרוסית, לכשתבוא, תגיע לדרום. דוחות מודיעין ניבאו לקבוצת ארמיות מרכז "קיץ רגוע". בסודיות קיצונית קירבו הרוסים כוח עצום לחזית באזור בלרוס ובחשאי הכשירו כוחות הנדסה מעברי רק"מ באזורי הביצות הנרחבים של רוסיה הלבנה. ב-22 ליוני נפרצה החזית הגרמנית באזור ויטבסק, ובעוד הפיקוד הגרמני מצפה להשתשלות אירועים "טיפוסית" לצבא האדום (במילים אחרות: אי ניצול הצלחה), קידם הפיקוד הסובייטי כוחות מחץ אל עומק המערך הגרמני ומוטט אותו לחלוטין בתוך ימים. מינסק ורוסיה הלבנה, ובהמשך הארצות הבלטיות ומזרח פולין, שוחררו בתוך שבועות. גיס גרמני שלם נותר מכותר (עד סוף המלחמה) בלטביה, ואוגדות שלמות נמחקו.

בעוד הפיקוד הגרמני מעביר תגבורות לאזור החזית ברוסיה הלבנה ופולין, עבר המבצע לשלבו השני כאשר עיקר כובד המתקפה הועבר בהפתעה לכוון דרום אוקראינה ורומניה - חזיתות שמשם הוצאו כוחות שנשלחו לצפון...

גם כאן קרסה החזית הגרמנית לחלוטין ומדינות כמו רומניה, הונגריה ובולגריה מצאו עצמן במלחמה בתוך זמן קצר. רישמית הסתיים המבצא באוגוסט 1944, אולם עד סוף סתיו 1944 המשיכה ההתקדמות הרוסית ורק התארכות קווי האספקה עצרה אותה.

למבצע בגרטיון היו 3 אקורדים צורמים בסיומו שהעידו על העתיד הקודר של כמה:

* אי התערבותו של הצבא האדום במרד הפולני הלאומי בווארשה באוגוסט-ספטמבר 1944. גם אם הצבא האדום נעצר מרחק קצר מווארשה בשל סיבות לוגיסטיות, אין ספק כי לסובייטים היה אינטרס שהמרד יכשל. בסופו של דבר הסתייםהמרד בכניעה ובחורבן חומלט של העיר (כפי שנראה בסרט "הפסנתרן").

* בסופו של המבצע, באוקט' 1944 חדר הצבא האדום לחלק קטן מהרייך הגרמני בפרוסיה המזרחית. בשתי עיירות שנכבשו ולאחר מכן נכבשו מחדש בידי הגרמנים, נמצא כי התושבים רובם ככולם נרצחו ונאנסו בידי חיילי הצבא האדום. בפקודת גבלס הופקו יומני תעמולה שהציגו את מימדי הזוועה בתקווה שאזרחי הרייך יגבירו התגדותם לפלישת האוייב. בשנים האחרונות טענו חוקרים שייתכן ומימדי הטבח המסויים הזה לא היו גדולים כל כך, וכי התעמולה הגרמנית היא השהציגה אותו במימדים מוחלטים. (מזכיר במשהו את דיר יאסין).

* באותה תקופה בערך, כמין מצעד נצחון או מחווה לימי האימפריות של העולם העתיק, עורכים הסובייטים "טריומף" במהלכו הם מצעידים מעל ל-100 אלף (!) שבויים גרמנים ברחובות מוסקווה כשאחריהם נוסעות מכוניות לניקוי רחובות...

לצערי העותק המעולה של campaign history העוסק במבצע, נגנב מספריית האוניברסיטה לפני שנתיים ולא יכולתי להביא את התמונות הנהדרות שמופיעות שם.

יאללה, לשלישי.
_____________________________________
.


נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 28-02-2007 בשעה 21:59.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:15

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר