10-04-2007, 22:02
|
|
|
חבר מתאריך: 06.04.07
הודעות: 4
|
|
מתכון היום - שקשוקה
שלום חברים ,
כל יום שני בערב , אני מפשיל שרוולים ומכין "שקשוקה" ל- 4 סועדים .
חומרים:
4 עגבניות אדומות בשלות
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים (מתוקים)
2 פלפלים ירוקים (חריפים)
1 כף שום כתוש
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף מלח שולחני
1 כפית פלפל שחור טחון דק
3 כפות שמן זית
8 ביצים מס' 1
אופן הכנה :
חותכים את העגבניות לקוביות 2x2
חותכים את כל סוגי הפלפלים לרצועות דקות
מחממים מחבת כבד ועמוק (3-4 ס"מ)
יוצקים את שמן הזית למחבת
מוסיפים את כל סוגי הירקות
בוחשים ומערבבים את הירקות שיפרישו נוזלים
מוסיפים את התבלינים (שום כתוש,פפריקה,מלח )
מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבחוש כ-5 דקות
מוסיפים את הביצים (ביצי עין מפוזרות יפה ע"ג הירקות)
מוסיפים את הפלפל השחור הטחון
מקטינים את הלהבה ומכסים את המחבת .
מבשלים את ה"שקשוקה" במשך 15 דקות
מסירים את המכסה ומזליפים עם כף מנוזל הירקות על הביצים.
ממשיכים לבשל 5 דקות נוספות .
(בנתיים מכניסים לטוסטר הובן 4 חצאי בגט בטמפ' של 100 מעלות)
מכבים את הלהבה / מוציאים את הבגטים מהטוסטר.
אופן הגשה
בוצעים כל חצי בגט לשני חלקים - חלק אחד מורחים בלבנה ומניחים עליו משולש "שקשוקה
משולש נוסף עם ירקות ורוטב מגישים בצלחת עם חלק בגט נוסף .
ב ת א ב ו ן .
נ.ב.
מצטער , היום לא יום שני לכן אין באפשרותי לצלם את התוצאה ,אני סומך עליכם בשלו צלמו ותהנו .
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|