|
01-02-2005, 18:10
|
|
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות
|
|
חבר מתאריך: 01.05.03
הודעות: 23,380
|
|
לא אומרים איכס על אוכל
משפט סיני אומר ש"כל מה שהולך, שוחה, עף וזוחל כשגבו אל השמיים – אכיל הוא". בכל תרבות ובכל מטבח יש סוג מזון אחד לפחות שדורש אומץ כדי לטעום אותו בפעם הראשונה. ככה זה למשל הרגל הכרושה. אילו היה לזה שם אטרקטיבי יותר אולי היו יותר מעיזים, אבל תודו שהשם לבדו עושה מערבולות בבטן ועווית קלה במורד הוושט. עוד יותר נועזות נדרשת מאלה המזמינים מנות כשהם לא ממש מבינים מה כתוב בתפריט, וככל שהתרבות הקולינארית רחוקה מהקשתות הזהובות של רולנד מקדונלד, כך האתגר קשה עוד יותר. האם מוזר זה בעיניי המתבונן או שישנה הסכמה? אני חושבת שבעיניי המתבונן היא הגדרה נכונה, עם כמה יוצאים מן הכלל.
ואם נתחיל בקרבת מקום, מתמיהה מי החליט במטבח הצרפתי לחבר בין חלזונות הגינה השמנמנים לרוטב של חמאה, שום ויין לבן? והאם הם טעימים יותר לאחר ששוכחים שכל יעודם עד הגיעם לצלחת היה פיזור שבילים דמויי "נזלת" בחצר הפרטית?
ואם כבר דברים שביומיום עושים איכס, תחשבו על אצות, ירקרקות, שוחות להן במיימי הים התיכון ומדי פעם נדבקות לכם למקומות אסטרטגיים יותר ופחות בגוף, ועכשיו תסתכלו על אותן אצות כשהן שוחות במרק מיסו, או מגלגלות בתוכן אורז ודג נא, א-לה סושי. אז נכון שהכל עניין של פרספקטיבה?ומה עם דג הפוגו (blowfish)?, אחד הרעילים בעולם ללא ספק, שנחשב מעדן במטבח היפני (כבר הזכרתי לכם את סכנת ההרעלה), ואם אתם בקטע של "לקחתי ביס והגעתי לגן עדן" זו כנראה המנה כי אם הטבח שלכם אינו מומחה, המוות ככל הנראה בטוח – תקוו שכל החטאים ימחלו אחרת יהיה לכם מאוד חם.
עכשיו תחזיקו חזק כי זה הולך להיות ממש קשה לעיכול: חרקים. ב-Nagano שביפן אוהבים חרקים. ה- HACHINOKO (זחלים של צרעה) מוגשים כשהם מבושלים בסויה, סוכר ואורז מבושל מתוק, אם הם היו מוסיפים דבש זה כמעט כמו גדי בחלב אימו, לא? ה- ZAZAMUSHI הם חרקים שקיבלו את שמם מהיותם חיים בנהרות בהם יש פרחי מים (zaza ביפנית זה קולות מים שוצפים). ולמה אנשים אוכלים חרקים שם?, בגלל הגיאוגרפיה. בגלל שיפן סובבת הרים ורחוקה מהים, נוצר מחסור חמור בפרוטאינים, וחרקים זו התשובה (אטקינס מאחוריכם חבר'ה).
נשאר בסביבה האסיאתית, ללא ספק הסינים מחזיקים בשיא המאכלים המוזרים. למשל מרק העשוי מקיני ציפורים. טוב נו, לא כל קן ולא של כל ציפור, ה- swiftlet היא ציפור קטנה שמקננת במזרח אסיה, את הקן שלה היא בונה לא מזרדים, ענפים ועלים, אלא מהרוק שלה – ועל כך היא רשמה פטנט עולמי. מציאת הקינים היא מטלה לא פשוטה, ודורשת מיומנות טיפוס ופלישה למערות. טעמו של התוצר הסופי, כך אומרים, די תפל, אבל סגולותיו הרפואיות ותרומתו לעוררות המינית הפכו אותו למאוד פופולארי. ועוד לא כיסינו את מגוון המעופפים, הג'וקים, ציפורניים של תרנגולות וזוועות אחרות הבאות על שולחנות הקיסר.
הבסקים נודעים בעושר הקולינארי שלהם ובכמה מנות ידועות בעולם. מנה חורפית מיוחדת היא ה-anguilas, בייבי צלופחים מבושלים שלמים המוגשים על מחבת לוהטת, מוקפצים בשום ופלפל חריף. דיונון המוגש בדיו שלו, היא מנה שחורה למראה ונחשבת גורמה של ממש.
רגל קרושה, זחלים, מרק מרוק של ציפורים, בפעם הבאה שהאמא או החברה מציעה לכם ביס ממשהו לא מזוהה, תכניסו את עצמכם לפרופורציה ותזכרו שלא משנה כמה המרקם הג'לטיני מגעיל אתכם, או עד כמה הקראנצ'יות של האוכל מעוררת אצלכם את ריפלקס ההקאה, יש כאלה שבשבילם זה תענוג צרוף.
http://www.feelgood.msn.co.il/feelg...0A48F4D5C27.htm
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י rubber_duck בתאריך 01-02-2005 בשעה 18:13.
סיבה: הוספת קישור לכתבה המקורית
|
|