לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 14-05-2007, 14:10
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
פסטיבל נחלת בנימין - בין ה-15 עד ה-24 במאי

פורסם בעכבר העיר : פסטיבל נחלת בנימין

מנות ב-25 שקלים בפסטיבל נחלת בנימין

מבחר מנות של מסעדות וברים בנחלת בנימין בתל אביב ויינות בוטיק ב-25 שקלים בפסטיבל השנתי בנחלת בנימין בתל אביב


בתל אביב של חודש מאי, הערבים נעימים במידה כזו, שחום יולי-אוגוסט נראה רחוק מתמיד. כשמעורבים בזה אוכל ויין במחירים שפויים, רחובות העיר הופכים לקרנבל אמיתי.

זו השנה החמישית שבנחלת בנימין מתכנסים מסעדות וברים השוכנים ברחוב לחגיגת אוכל ויין, שברוח חג השבועות הממשמש ובא נקראת "ביכורים ויין". בין ה-15 עד ה-24 במאי יגישו הטרקלין, דיניץ, תהל, בראון, פביאנה, פטאט, ל'אנטריקוט וסאדמוס אמורי, מנה מהתפריט ב-25 שקלים.

במקביל, דוכנים ברחוב יציעו טעימות יין שלמגוון יקבי בוטיק ומפגש עם הייננים עצמם. בין היקבים - צ'ילג, סוסון ים, גינתון, הר אודם ודלתון. כל כוס תוצע תמורת 25 שקלים ועם הכוס אפשר יהיה להסתובב ברחוב ולמלא עוד ועוד יין, בשיטת ה-Refill תמורת 20 שקלים בלבד. גם בירות וקוקטיילים יוצעו באותה השיטה.

רצוי לא לטפח ציפיות למנות גדולות מאד אבל כדאי לטעום את הקרוקטים של תהל ואת הקבבונים של הטרקלין ולנסות יינות מכמה ייקבים, כמו אלו של היקבים הר אודם וסוסון ים (איזה שם חמוד ליקב). מבושמים וטובי לב שוטטו בהנאה בלב העיר, שתיראה, וזה מובטח, יפה מתמיד.

בקצרה, פסטיבל יין וביכורים, ב-15-24 במאי, ברחוב נחלת בנימין בתל אביב.

נערך לאחרונה ע"י The Cheff בתאריך 14-05-2007 בשעה 14:16.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 14-05-2007, 14:42
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי The Cheff שמתחילה ב "פסטיבל נחלת בנימין - בין ה-15 עד ה-24 במאי"

מפת הפסטיבל :




[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.2eat.co.il/Template/SiteImages/20074301616241.GIF]

הפעם הפסטיבל יתהדר גם ביינות בוטיק ישראלים:

יקבי בוטיק ישראלים
מבחר יקבי בוטיק ישראלים המשתתפים בפסטיבל נחלת בנימין 5

הר אודם

יקב הר אודם ממוקם בצפון רמת הגולן בגובה 1100 מ' מעל פני הים, בתוך יער האלונים הטבעי הגדול ביותר בארץ, על מדרון הר שגווני אדמתו נתנו לו את שמו, ואת שם היישוב שנבנה עליו. זהו יקב משפחתי בבעלות עדית ומיכאל אלפסי, שבו עובדים הבנים אדם וישי - הייננים, והבנות אפרת ויערה – מנהלות מרכז המבקרים. היקב הוקם בשנת 2003, בליוויו המקצועי של דר ארקדי פפיקיאן. היקב מתמקד ביינות זניים אדומים, ובבציר 2004 יוצר גם יין אורגני, מענבי הכרם האורגני במעלה-צביה שבהרי מנשה.

כיום מייצר היקב כ-7000 בקבוקים מבציר 2003, אך התוכניות הן להגדיל את הייצור לכ-50 אלף בקבוקים בשנים הקרובות.

גינתון

יקב גינתון הוקם בשנת 1999 עי דורון כהן ובנג'ו דוק בחצר ביתו של דורון במושב גינתון ליד לוד. שני השותפים במלאכת ייצור היין הם בעלי חברה לבניה ופיתוח שהיין הוא תחביבם ואהבתם הגדולה. להכין יין הם למדו בקורסים שונים, בין השאר ביקב שורק, וייצרו אותו בכמויות קטנות עד להקמת היקב הקטן. כשקיבלו ביקורות טובות על היינות שייצרו החליטו להקים חדר קירור, לקנות מיכלי נירוסטה להתססת היין ושמירתו עד לביקבוק ולהחל ביצור גדול יותר, קברנה סוביניון, מרלו, קברנה מרלו (בלנד), שיראז ופטיט סירה.

בשנת 2003 עקב הגידול ביצור, רכשו מכולות קירור, בהן מרוכזות כל פעילויות הייצור. שיווק חלק מהיינות החל באמצע שנת 2005. כל שאר היינות שווקו במהלך שנת 2006, בהם סדרת קברנה סובניון כרם הר ברכה, שהינה הסדרה היוקרתית והממוספרת של היקב.

סוסון ים

יקב סוסון ים הוקם עי זאב דוניה במושב בר גיורא בהרי ירושלים בשנת 2000. זאב, ראש המחלקה לקולנוע במכללת הדסה, הקים את היקב לאחר שנדבק בחיידק היין בתחילת שנות התשעים.
ליקב כרם משלו: בשנת 2000 שתל זאב 6.5 דונם של ענבי זינפנדל וסירה – 1,500 שתילים מכל אחד מהזנים. היינות הראשונים מכרם זה הם: לנון – זינפאנדל, אנטואן – סירה.

בציר ראשון מכרם בר גיורא 2003. היינות ייצאו לשוק באביב 2005. ענבים נוספים, מזני פטיט סירה וקברנה סוביניון, מתקבלים מכרמים בעמק האלה והרי הגליל.
הטיפול בכרם בר גיורא הוא בשיטות אורגניות והשקייה מינימליסטית. הכרם נטוע בצפיפות גבוהה כדי לקבל יבול נמוך - תנאי לייצור יינות משובחים. ליינות, כראוי, הוא מעניק שמות שכולם קשורים בעולם האמנות והקולנוע: מונק, פליני, לנון, אנטואן ו- Take Two.

דלתון

היקב הצפוני, שהחל בשנת 1995 את דרכו בחצר האחורית של משפחת ממן במושב כרם בן-זמרה, הוא כיום אחד מהיקבים הבולטים בישראל. ארמונד ממן הקים את היקב יחד עם מתי הרוני, איש עסקים שעלה לישראל מבריטניה, שחלם להקים מיזם חקלאי-תיירותי בישראל. לאחר ארבע שנים עבר היקב למשכנו הנוכחי בפארק התעשייה דלתון במרום הגליל, שנתן לו גם את שמו.
מבנה היקב שוכן בסמוך מאוד לכרמים שבהם צומחות גפניו. האקלים המושפע מהגובה הרב (870 מטר מעל פני הים), יחד עם איכויות הקרקע הבזלתית מאפשרים תנאי אופטימליים לגידול ענבים איכותיים.

נעמה מועלם, בוגרת מכללת תל-חי (ביוטכנולוגיה) ואוניברסיטת אדלייד באוסטרליה (ייננות) היא ייננית היקב, ולצידה העוזרים דוד דאסה, יליד צרפת, וכריסטו רו הדרום-אפריקאי. כמו כן, נעזר יקב דלתון בשירותיו של היינן-היועץ האוסטרלי, תושב אנגליה, ג'ון וורנשטוק.
יינות: יינות דלתון מתחלקים לשלוש סדרות: סדרת רזרב, סדרת דלתון וסדרת כנען. כל הענבים ליינות דלתון נבצרים מכרמים באיזור רמת דלתון שהם מהמשובחים בישראל.

צ'ילג

אורנה צ'ילג החלה את דרכה בענף היין לאחר קריירה מרשימה באקדמיה ובפוליטיקה. הכל החל כאשר עזבה את תפקידה כאחראית על קשרי החוץ בעיריית תל אביב ויצאה ללמוד ייננות בפקולטה החקלאית של האוניברסיטה הקתולית במילאנו. שם בארץ המגף התוודעה אורנה אל ה'עולם הישן' והקלאסי של היין האיטלקי ודרכי הכנתו.
בשנת 1999 השיקה את חבית המרלו הראשונה - Merlo Primo אותה הכינה ביקב נחשון מענבי לטרון.

בשנת 2001 זכתה בשל הישגיה בתואר האבירות Castellana, הניתן לנשים מרחבי העולם על תרומתם לענף היין ולקידום האנושות.

כמו כן היא התקבלה כחברה ב-- ארגון הפועל לקידום יינניות בעולם..“Le Donne del Vino, באותה שנה הרחיבה את היקב, רכשה ציוד חדש, מיכלי תסיסה,מכונות הפרדה ומעיכה וחביות עץ אלון צרפתיות חדשות. ההצלחה של יינות צ'ילג הביאה להכפלת הייצור שהגיע לכ- 40000 בקבוקים בשנה, הכמות האופטימאלית לדברי אורנה, שרוצה לשמור על האיכות הבלתי מתפשרת וכמובן על הזיקה אל יינות איטליה הקלאסיים.

את יינות צ'ילג ניתן להשיג במספר מסעדות טובות בישראל ובחנויות היין המובחרות. כמו כן ניתן להזמין ארגזי יין ישירות מהיקב. יינות היקב מיוצאים גם לחול בכמויות הגדלות מידי שנה. כמו כן מייצרת אורנה צ'ילג יין כשר לייצוא ויינות אלו מיוצאים לאירופה וארהב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:30

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר