22-05-2007, 13:50
|
|
|
חבר מתאריך: 08.01.06
הודעות: 62
|
|
אין הוראות להכנת עוגה אפויה?
אני חושבת שהמצרכים שיש לך לא מתאימים להכנת עוגה אפויה..
מייצב גבינה זה רק לעוגה אפויה
בכל אופן זה המתכון לפי האתר של השף הלבן
עוגת גבינה עם אוכמניות טריות
מצרכים
מתכון של בני סיידא
לבסיס
200 גרם עוגיות חמאה
50 גרם אגוזי מלך
קליפה מגוררת מלימון בינוני
100 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
למלית
750 גרם גבינה לאפייה
1/4 1 כוסות סוכר
5 ביצים מופרדות
קליפה מגוררת מלימון בינוני
3 כפות קורנפלור
2 כפות קמח
200 גרם אוכמניות טריות
לעיטור
אבקת סוכר
אוכמניות טריות ( לא הכרחי )
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת
אופן הכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ), שמים במעבד מזון עוגיות חמאה, אגוזי מלך וקליפת לימון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. אופים 5 דקות.
2. שמים בקערה את הגבינה, כוס סוכר, חלמונים, קליפת לימון, קורנפלור, קמח ואוכמניות ומערבבים. מקציפים את החלבונים עם הסוכר הנותר לקצף יציב מקפלים לתערובת הגבינה ויוצקים לתבנית. אופים 10 דקות מורידים את חום התנור ל- 160 צ. ואופים כשעה. מכבים את התנור מעבירים סכין בין העוגה לדופן התבנית.
3. מצננים את העוגה בתנור המכובה כשדלתו פתוחה למחצה. מקררים למשך לילה ומגישים בעיטור אבקת סוכר ואם רוצים אוכמניות טריות.
|