לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #15  
ישן 21-11-2007, 14:30
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי רון חומש שמתחילה ב "איפה יש שקשוקה טובה באזור המרכז?"



אחוּ שקשוקה: שמונה שקשוקות שוות במיוחד

היכן מסתתרת השקשוקה הכי טובה בארץ? יעל גרטי שוטטה באזורי תעשייה ובסמטאות אפלוליות, אכלה ערימות של שקשוקה וחטפה הרעלת כולסטרול בחיפוש אחרי השקשוקה המושלמת. התוצאה: שמונה כתובות מומלצות

יעל גרטי


שקשוקה: לכאורה המאכל הכי פשוט שיש, שמוכן מהמרכיבים הפשוטים ביותר- אך כזה שיצרים מתלהטים סביבו, שוויכוחים נכרכים בשמו. לכל אחד יש את השקשוקה שלו, וכל בשלן משוכנע ששלו היא הטובה ביותר. מי מבין חובבי השקשוקה שאינו מתגאה בגרסתו האישית - מגלה נאמנות למסעדה שמכינה לו שקשוקה כלבבו, דומה לזו שאכל בבית הוריו. כשזכרונות ילדות מתמזגים בפשטות הבסיסית של העגבניות שפוגשות בצל, שום, פלפל חריף וביצים - התוצאה היא מאכל מנצח, עתיר רגשות.

יחסית לאוכל רחוב - שקשוקה היא מאכל אלגנטי, שמוגש לשולחן - ולא נאכל בעמידה (או רחמנא לִצלן: בהליכה), כמו שווארמה או פלאפל. שקשוקה היא עסקה כלכלית לא רעה: משלמים 18-25 שקלים ונהנים מישיבה קצרה במסעדה, ממנוחה קטנה- ומארוחה משביעה בהחלט.

שקשוקה היא מאכל של צהריים: נסו לחפש שקשוקה בתשע בערב ותתקלו במבטים המומים עד מזועזעים. שקשוקה? עכשיו? שקשוקה היא מאכל של אנשי עמל, המנגבים את שאריות הרוטב שנותר במחבת בעזרת פרוסות גסות של לחם אחיד, בשיאו של יום מיוזע ומפרך.

איך מזהים שקשוקיה טובה

מקומות רבים מציעים שקשוקה, מבית קפה קטן בשכונה שקטה ועד מסעדה כפרית בלב השדות. למעשה כל בית קפה שמצויד במטבח קטן יוכל להכין עבורכם שקשוקה. המצרכים, כאמור, בסיסיים. אך האם כדאי לאכול שקשוקה במקום שמתמחה בשקשוקה, או שמא ניתן למצוא שקשוקות הגונות במסעדות שמגישות בין היתר שקשוקה? כשמדובר בסביח אין עוררין על כך שמוטב לאכול בדוכן המתמחה בסביח, אך בגזרת השקשוקה נכונות הפתעות: רשת "דוקטור שקשוקה", המונה שני סניפים, מתמחה בשקשוקה - ומאכזבת ("אפילו תואר ראשון לא הייתי נותן לו", אומר ידידי ח'), בעוד מסעדות חלביות / כפריות כגון "קינואה" או "חנדל'ה" אינן מתיימרות להתמחות בשקשוקה - ומפתיעות לטובה.

ככל שההמתנה לשקשוקה תהיה ארוכה יותר, סביר להניח שתקבלו שקשוקה טובה יותר, שתכיל בצל, שום טרי, עגבניות טריות, פלפלים חריפים - ולא רוטב מקופסה. "מי שמכין שקשוקה עם רסק עגבניות הוא קמצן שלא יודע לבשל", מכריזה צילה מ"השניצל של צילה" בנתניה, "אם השקשוקה סמיכה מדי - תביני שזה רסק, ותכיני לך סודה ליד המיטה בשביל הצרבת, מאמי".

ומה מוגש לצד השקשוקה? מקומות אחדים מסתפקים בסלסלה ובה לחם אחיד; יש המאפשרים לך לבחור בין פוקצ'ה, באגט, פיתות או לחם שיפון, ויש המעתירים שלל סלטים ותוספות על שולחנך, מסחוג-כוסברה ועד חמוצים, מחומוס ועד קלח תירס.

שקשוקה - איך מזמינים

שקשוקה, כמו סביח, היא מאכל שיש להזמין תוך מתן הוראות הכנה. כשם שבהזמנת סביח תורו לסביחולוג "בלי עמבה, בלי בצל" (למשל) - כך גם בשקשוקה: השקשוקאי ימתין להוראותיך לפני שייפצח במלאכה. פיקנטית? חריפה? נוזלית-משהו או עשויה היטב? במרבית השקשוקיות תקבלו שקשוקה נוזלית למדי - גם אם ביקשתם שתהיה עשויה היטב. למה? כי אתם תופסים להם להבה במטבח- והם מפחדים לשרוף לכם את השקשוקה.



מקרב שפע המקומות בהם ביקרתי לצורך הכתבה, רק בחמישה מקומות קיבלתי את השקשוקה שלי עשויה היטב כפי שביקשתי - בשאר המקומות החזרתי את השקשוקה למטבח – ובמקום אחד החזרתי אותה אף פעמיים. וחריפה, גבירותיי ורבותיי, היא חריפה. אם אינכם מורגלים בשקשוקה חריפה מאוד- בקשו שקשוקה פיקנטית.

חמקמקות

שקשוקיות הן חמקמקות: הכרתם פעם שקשוקיה טובה? אפשר שהיא כבר לא קיימת. נראה שאין זה כלכלי במיוחד להחזיק שקשוקיה, בה בעל הבית גובה מחיר של אוכל רחוב, אך להבדיל מדוכן פלאפל או שווארמה – נאלץ לשלם ארנונה על שטח ישיבה ולהחזיק מלצרים. השקשוקאים גם הם חמקמקים: חלקם סוגרים את המקום בימי שישי (שהרי שקשוקה זה אוכל של אנשי עמל – ואנשי עמל נחים ביום שישי) – וחלקם יסרבו להגיש לך שקשוקה אחרי השעה 15:00.

שקשוקה עם גימיק

העם בציון חובב גימיקים. כיוון שכך, הומצאו שלל שקשוקות מהפכניות: החל בפלשוּקה, מנת שקשוקה מעוטרת בכדורי פלאפל, פרי המצאתו של יוחנן מ"אצל יוחנן" או שקשוקת בולונז, פרגית או תפוחי אדמה ב"שקשוקה לב העיר" באשקלון - וכלה בשקשוקת חצילים וגבינת פטה ("בנדיקט"), שקשוקת פטריות ("נונה"), שקשוקת תרד ובשמל ("חנדל'ה") או שקשוקה ירוקה ("ביצה עין" בירושלים).

ניתן לקבל מנת שקשוקה לא רק במחבת או בצלחת, כי אם גם בתוך רבע כיכר לחם אחיד, כמו ב"גוזל וציונה" בפתח תקווה, בלב צלחת חומוס (להלן חמשוקה ב"חומוס תנעמי", חומוסשוקה ב"חומוסיה של שימי וקובי" ברמת השרון) - או סתם בבאגט.

המסע בעקבות השקשוקה המושלמת

יצאתי לתור אחר השקשוקה המושלמת: כדי לערוך השוואה הוגנת הקפדתי שלא להתפתות לשקשוקות מתוחכמות (תרד, חצילים וכו'). הבדיקה התמקדה בשקשוקות עגבניות פשוטות, הדרישה מהמטבח היתה זהה בכל המקומות: שקשוקה פיקנטית, עשויה היטב. בכל המקומות, ללא יוצא מן הכלל, אכלתי שקשוקה מבלי להזדהות ככתבת. אם צילמתי - עשיתי זאת לאחר שקיבלתי את הזמנתי. המסקנות? לפניכם.

השקשוקות הטובות ביותר

ספר השיאים של השקשוקה
  • הכי יקרה: "השקשוקה של אפי", אור יהודה (28 שקלים)
  • הכי זולה: "השקשוקה של נונה", הוד השרון (18 שקלים)
  • המנה הכי קטנה: "השקשוקה של אפי", אור יהודה; "בכור את שושי", ת"א
  • המנה הכי גדולה: "קינואה", תל אביב
  • המנה שהרגישה הכי טבעית: "קינואה", תל אביב
  • הכי קופסת שימורים: "נדרה", "דוקטור שקשוקה"
  • אוּפּס! נפלו לי שבע שיני שום למחבת: "נדרה", אור יהודה
  • הכי שוחה בשמן: "דוקטור שקשוקה"
  • התוספות הכי טעימות: "אצל יוחנן", נס ציונה
  • השקשוקיה הכי קטנה: "השניצל של צילה", שוק נתניה
  • השירות הכי מקסים: "דוקטור פול שקשוקה", נתניה; "השניצל של צילה", נתניה; "השקשוקה של נונה", הוד השרון
  • השירות הכי מעפן: "דוקטור שקשוקה", ראשל"צ, "השקשוקה של אפי", אור יהודה

אצל יוחנן, נס ציונה

בסוף שנות ה-70 הוא יצא עם עגלה למכור פלאפל ברחובות ניו יורק; כששב ארצה הקים את "המטבח המשפחתי" ואת "רומיה" בתל אביב, שהיו לדבריו המסעדות התימניות הראשונות מחוץ לכרם התימנים - וכבר עשור הוא בנס ציונה, העיר בה נולד: תכירו את יוחנן שלמה (54), בשלן מחונן של אוכל תימני - ואיש מקסים. שעת צהריים מאוחרת באזור התעשיה של נס ציונה: המסעדה הומה אדם, יוחנן עובר בין השולחנות, מוודא שהכל כשורה ואף מגיש מנות בעצמו, על אף שצוות מלצרים עומד לרשותו. על השולחן נוחתת שקשוקה (25 שקלים) במחבת לוהטת, שמגלה רוטב שטעמו עשיר במיוחד, מורכב מחומרים טבעיים בלבד, ביניהם עגבניות טריות, פרוסות שום, פפריקה משומנת, פפריקה חריפה - וגם לא מעט שמן (אך לא בצורה כזו שמפריעה ליהנות מהמנה). לצד השקשוקה מוגשות פיתות תימניות נפלאות וגם סלט כרוב וכוסברה, רענן וטעים להפליא, מלפפונים חמוצים מצוינים וסחוג-כוסברה טעים - ולא מאוד חריף. מלבד אוכל תימני (מרק רגל, לחוח, סלוף ועוד) מציע כאן יוחנן גם שפע של אוכל ביתי ואוכל מזרחי, משניצלים ועד חומוס ומג'דרה. "כולם מגיעים הנה", מספר יוחנן, "פרופסורים ממכון ויצמן, עם האורחים שלהם מחו"ל- וגם צבּעים ומכונאים. כולם יושבים יחדיו בצפיפות, בשולחנות המוארכים, ונוצרת תחושה ביתית חמימה". "יש משהו תימני בשקשוקה שלך"? אני חוקרת את יוחנן. "יש שם איזה שהוא קסם", עונה יוחנן, "אני לא מגלה".



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/04062007/1290123/19_wa.jpg]


יש קסם. השקשוקה של יוחנן (צילום: יעל גרטי)



"אצל יוחנן", רח' הפטיש 1, אזור התעשיה נס ציונה, טל' 08-9300599. כשר. פתוח בימים א'-ה' בשעות 08:00-22:00, בימי ו' בשעות 08:00-15:00.




קינואה, תל אביב

אל תתנו לשם הבריאותי להרתיע אתכם: לילך וחנן גרינברג, בעלי המקום, שמציעים כאן גם מאכלים בלתי-בריאותיים כגון קישים ורביולי, בחרו בו פשוט משום שצלצל יפה. הוא (37) עבד כשכיר וחלם לפתוח מסעדה, היא (36) בכלל אדריכלית, שעיצבה את המסעדה - נשאבה לעבודה בה, ונטשה את מקצועה. "עושה לי טוב לתת שירות", מספרת לילך, "לחייך ללקוחות, פנים אל פנים". כבר שנתיים הם כאן, במסעדה הנעימה, מציעים אוכל חלבי כשר וטרי. לשקשוקה שלהם (25 שקלים), המבוססת על רוטב עגבניות מוכן בתוספת עגבניות טריות, פלפלים טריים ותבלין סודי, יש טריק: אחרי שהיא מתבשלת על הכיריים- היא עוברת לתנור, שמייבש את החלמונים ומעשיר את טעמו של הרוטב. "חנן הוא היחידי במטבח שמכין את הרוטב לשקשוקה", מספרת לילך, "אפילו אני לא יודעת מהו המתכון". לצד המחבת הנדיבה ניתן לבחור בין פוקצ'ה, לחם שיפון (שמשתלב נהדר) או לחם קל. והשירות? מקצועי ואדיב.



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/04062007/1290133/16_wa.jpg]


אל תתנו לשם להטעות. השקשוקה של "קינואה" (צילום: ירון ברנר)



"קינואה", רח' קרליבך 3, תל אביב, טל' 03-6240404. כשר. פתוח בימים א'-ה' בשעות 08:00-20:00. סגור בימי שישי.


ד"ר פול שקשוקה, נתניה

מאמינים באהבה ממבט ראשון? המקום הצנוע, הממוקם באזור התעשיה הישן של נתניה כבר שש שנים, שבה את לבי באחת: על ספסלי העץ הפשוטים הממתינים לסועדים בחוץ והשולחנות הקטנים בפנים; הודות לרמי – אחיו של יצחק בדוסה, בעל הבית, ששולף תשובה מצחיקה לכל שאלה ומחליק כאפות לבביות עם הסועדים; הודות לחומוס המעולה, הנוחת על השולחן לצד צלוחית חמוצים, זיתים וסחוג-כוסברה מעולה; ולבסוף: השקשוקה המצויינת (22 שקלים), פיקנטית וטעימה להפליא. "אנחנו מכינים הכל בעצמנו", מספר יצחק, "את החומוס, את רוטב העגבניות, את הסחוג. הכל נעשה בעבודת יד, עם הרבה סבלנות, מהסחורה הכי טובה". "תבואי שוב?" קורא רמי אחרי, "אבוא", אני מבטיחה.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/04062007/1290094/4_wa.jpg]


מצויינת ופיקנטית. השקשוקה של "ד"ר פול שקשוקה" (צילום: יעל גרטי)



"ד"ר פול שקשוקה", רח' שכטרמן 20, א. ת. ישן, נתניה, טל' 09-8820029. כשר ללא תעודה. פתוח בימים א'-ה' בשעות 09:00-17:00 ובימי ו' בשעות 08:00-15:00.


השניצל של צילה, שוק נתניה

"למה אתה לא אוכל, עמרם", קוראת צילה בן אור (33) כשהיא מציצה לצלחת של אחד הסועדים במקום הקטנטן, המונה שלושה שולחנות בלבד. עד לפני שנה היא עבדה כטבחית בהוסטל של נערים ונערות במצוקה; כאן במסעדה הצפופה, הממוקמת בסמטה בשוק נתניה, היא מגישה, לצד רונן - בעלה, שלל מאכלים טריפוליטאיים וביתיים, מסנדוויץ' טוניסאי ועד פרגיות, משניצל ועד שקשוקה - שמגיעה לשולחן במחבת לוהטת, משופעת בעגבניות טריות, בצל ושום, חריפה במיוחד - גם אם ביקשתם שקשוקה פיקנטית. "זה לא אני", מתגוננת צילה, "זה הפלפלים! הם מה זה חריפים עכשיו, בגלל שהגשם לא מגיע"! לצד השקשוקה הטעימה מגיעים סלטים, מחומוס (מקופסה, סביר) ועד חמוצים- ולקינוח מציעה צילה קלח תירס. "הלקוחות אומרים לי: 'מאוד נהניתי מהאוכל - אבל הוא מתגמד לעומת החמימות של המקום'", מדווחת צילה בסיפוק.



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/04062007/1290108/9_wa.jpg]


חריפה במיוחד. השקשוקה של צילה (צילום: יעל גרטי)



"השניצל של צילה", רח' שוהם 10, ליד "מיארה דגים", שוק נתניה. טל' 050-7728713. כשר ללא תעודה. פתוח בימים א'-ג' בשעות 05:00-18:00, בימים ד'-ה' בשעות 05:00-20:00 ובימי שישי בשעות 05:00-15:00.


השקשוקה של נונה, הוד השרון

אילן ולנטי (38) עבד כטכנאי אינטגרציה בחברת מחשבים במשך 12 שנים עד שמאס "בעבדוּת הנוצצת", כדבריו. הוא פרש – והחליט להגשים חלום ולהקים שקשוקיה, לה קרא על שם סבתו האיטלקיה (נונה פירושו סבתא באיטלקית), שלימדה אותו להכין את הרוטב הסודי של המקום. לפני שמונה חודשים הוא פתח את המסעדה הקטנה, הזוהרת בכתום ("זה הצבע האהוב עלי") במרכז הוד השרון. השקשוקה? טעימה מאוד ומיוחדת מאוד. "הכל טבעי", מצהיר אילן, "אין לי כאן קופסאות שימורים. אני מכין את הרוטב מירקות קלויים, שאני מרסק, עם עגבניות טריות, בצל ושום". לאלה הוא מוסיף מעט רסק עגבניות (500 גרם - לסיר בנפח 36 ליטרים!), שמעניק לרוטב טעם "עגבנייתי" חזק – וצבע אדום-אדום. המחיר? זול: 18 שקלים לשקשוקה במחבת, כולל סלסלת לחם אחיד- והשירות לבבי, חמים ונעים.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/04062007/1290115/12_wa.jpg]


היי-טק. השקשוקה של "נונה" (צילום: יעל גרטי)



"השקשוקה של נונה", דרך השרון 77, הוד השרון, טל' 077-7667881. כשר. פתוח בימים א'-ה' בשעות 08:00-20:00, סגור בימי שישי.





השקשוקה של אפי, אור יהודה

השלטים בחוץ לא הצליחו להחליט מהו שמו של המקום: השקשוקה של אפי? אלוף הסנדוויץ' הטוניסאי? קוסקוס ומפרום? כך או כך, אחרי המתנה מייגעת למדי מגיע לשולחן בעל הבית בכבודו ובעצמו ומספר על שנותר בסירים. לשולחן מגיעה מחבת קטנה עם מנת שקשוקה טעימה מאוד. "יכולתי לחסל עוד מחבת כזו", אני אומרת לבן זוגי לארוחה, שהספיק לחסל את הסלטים שנחתו על השולחן לפני שהספקתי לטעום מהם, ומנגבת את שאריות הרוטב בפיסות לחם אחיד.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/04062007/1290110/10_wa.jpg]


טעימה מאוד. השקשוקה של אפי (צילום: יעל גרטי)



"השקשוקה של אפי", רח' קזז 12, אור יהודה, טל' 03-5339252. כשר. סגור בימי ו'.


חנדל'ה, גבעת חן

אל מול שדות ירוקים, בפאתי מושב גבעת חן, שוכנת "חנדל'ה", מסעדה כפרית מלבבת ונעימה. לפני חמש שנים הקים ניר מלכוב, תושב גבעת חן, את המקום – שהפך לחביבם של תושבי האזור. אחד מלהיטי הבית הוא שקשוקת תרד ובשאמל: "הרבה חוזרים בשבילה", מגלה עדי לוריה, מנהל המסעדה; אך אני, נאמנה למשימתי - הזמנתי שקשוקה רגילה, שמוגשת כאן כארוחת בוקר בפני עצמה, ומחירה בהתאם: שקשוקה מלווה בסלסלת לחמניות טריות וחמאה תעלה לכם כאן 37 שקלים, ותוספת של ממרחים תקפיץ את המחיר ל-49 שקלים. אמנם נאלצתי להחזיר את השקשוקה פעמיים למטבח כדי שתהיה עשויה היטב- אך בדרך נהניתי משרות מקצועי ואדיב, ובסופו של דבר קיבלתי שקשוקה עשירה בעגבניות טריות ובפלפלים, פיקנטית - וטעימה מאוד.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/04062007/1290120/14_wa.jpg]


פיקנטית, טעימה ולא זולה. השקשוקה של "חנדל'ה" (צילום: יעל גרטי)



"חנדל'ה", מושב גבעת חן, ליד רעננה. טל' 09-7603647. לא כשר. פתוח 7 ימים בשבוע.



שקשוקה לב העיר, אשקלון

"אנחנו אשקלוניות כבר חמישים שנה ולא שמענו על מקום בשם שקשוקה לב העיר", אומרות שתי נשים שאני פוגשת במדרחוב של אשקלון. "אנחנו טריפוליטאיות", הן מסבירות, "אנחנו אוכלות שקשוקה רק בבית". כך או כך, השקשוקיה של ויקי (קיצור של ויקטור) דבורה (27) ואיציק בוגנו, הנחבאת בין שני בניינים במדרחוב, שורדת כבר שנתיים ומציעה מבחר מבלבל של שקשוקות: עם תפוחי אדמה, חצילים, נקניקיות מרגז; שקשוקה בולונז (עם בשר טחון), שקשוקה לבנונית (עם פטרוזיליה, כוסברה, בצל מטוגן ותיבול סודי); שקשוקה פרגיות, שקשוקה עם חומוס - ומה לא. תוך שהוא מעניק שרות לבבי וחם מגיש ויקי לשולחן מחבת ובה שקשוקה (25 שקלים) טעימה, מרוטב שהוא מכין מעגבניות טריות, בתוספת מעט רסק עגבניות, "רק כדי לחזק את הטעם", הוא מסביר. לצדה מוגשים לחם אחיד, צלוחית חומוס וחמוצים. "כשהאוכל והלב נפגשים - זה כאן בשקשוקה לב העיר", מסכם ויקי.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/04062007/1290122/18_wa.jpg]


כשהאוכל והלב נפגשים. "שקשוקה לב העיר" (צילום: יעל גרטי)



"שקשוקה לב העיר", רח' הרצל 12 (בין הבניינים), אשקלון, טל' 08-6722505. כשר. פתוח בימים א'-ה' בשעות 09:30-20:00 וביום ו' בשעות 09:00-14:00.


נערך לאחרונה ע"י The Cheff בתאריך 21-11-2007 בשעה 14:39.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:52

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר