לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חדשות טיולים אפריל 2014 - הסתיימו עבודות הסדרת הדרך לדיר עזיז ע"י מועצה אזורית גולן. ניתן לשוב ולטייל באתר. הסגירה שהתקיימה באזור דרך בורמה מערב, הסתיימה וניתן לטייל באתרים כרגיל. עקב סיום עונת החורף שביל מספר 9363 (סימון שבילים כחול) שבשמורת נחל שורק נפתח חזרה למטיילים. נפתח מחדש מסלול נחל רקפת בכרמל שהיה סגור למטיילים. עקב פעילות צבא באזור אילת במהלך חודש אפריל אין להגיע לאתר "נ.ג. 292" מצפון לאילת. | חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > מטיילים ותרמילאים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 03-06-2007, 11:11
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim מנהל chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
 
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
כתבה לטייל בבטחון

כשאנחנו בסביבה הטבעית שלנו, אנחנו נוטים להיות נינוחים מאוד בנוגע למה קורה סביבנו ולוקחים הרבה מאוד דברים כמובנים מאליהם. כמובן שיש סכנות מסביב, אך אנו נוטים להמעיט בחשיבותן בהשוואה לסכנות דומות בערים ובמקומות אחרים בעולם.

הבעיה מתחילה כאשר אתה מתחיל לטייל במקומות זרים לך, אך עדיין מרגיש את אותה נינוחות ושאננות.

להלן מספר טיפים בנוגע לבטיחות בטיול, כי מי כמונו יודעים שהדבר הכי קטן יכול להיות גם הדבר הכי מרגיז שעתיד להרוס לך טיול שלם.




הכנות


אם אתה רוצה לטייל- עליך להכין שיעורי בית. ברגע שהחלטת על יעד- מצא עליו כמה שיותר חומר שתוכל ממקורות שונים- אינטרנט, ספרים, מדריכי טיולים, המלצות מאנשים, עלונים של סוכנויות נסיעות וכו'.

מאוד מומלץ לוודא שביטוח הנסיעה שלך מכסה כל מקרה ופעילות שיכול להיות שתעשה - ביטוח לטרקים הוא שונה מביטוח מטיילים באמסטרדם, לדוגמה. פעילויות אקסטרים רבות כמו טיפוס הרים, בנג'י או צניחה חופשית אינן מכוסות באופן אוטומטי ע"י הביטוח.


ביגוד וציוד

אם אתה מתעתד לבקר במדינה בה תצטרך ביגוד וציוד מיוחד, אל תשאיר הכל לרגע האחרון- למד את המקום, את האקלים בו ואת קיצוניותו. קנה מראש בגדים לצורך הטיול ואל תסתמך על קנייה במקום עצמו. אותו כנ"ל בנוגע לציוד רפואי- התייעץ עם הרופא הפרטי שלך בנוגע למחלות ידועות במקום ומה כדאי לקחת.

אם הטיול נעשה בצורה מאורגנת לדרכים בעלות תנאי שטח קשים- בקש מהחברה המארגנת "רשימת ציוד נחוץ" כדי שתוכל לקנות הכל באופן מסודר. שמור קבלות של כל רכישה שתבצע, במידה ותצטרך אותן אח"כ. זהו ציוד יקר וחשוב שתהיה לך הוכחה איפה ומתי קנית אותו, וכמה שלמת עבורו.


מסמכים


וודא כי דרכונך בתוקף, וכי תקופו לא אמור לפוג לפחות חצי שנה לפני הנסיעה. מומלץ גם לבדוק האם יש מגבלות נוספות על כניסה למדינה, כמו ויזה לדוגמה. אם נדרש משהו נוסף- עשה זאת מוקדם ככל האפשר ע"מ להשאיר מה שפחות דאגות לדקה האחרונה (גם כך יהיו לך מספיק דאגות על הראש)

מומלץ להשאיר בארץ צילומים של כל המסמכים אותם לקחת, וכן לקחת עליך עותק נוסף של המסמכים (דרכון, ויזה, כרטיס טיסה, פרטי המלון בו תתאכסן-אם קיים כזה, מרשם רפואי וכו')


מנהגים במקומות שונים


מומלץ להתעניין במנהגים ובטקסים המקובלים במקום אליו אתה עתיד לנסוע. ידיעה מראש של הדברים הללו עשויה למנוע מצבים מביכים למדי. אנשים במדינות שונות מעריכים מאוד מטייל שטרח ללמוד מס' מילים לפני הגעתו (לא משהו מסובך, "תודה" ו"בבקשה" יספיקו)

אביא כאן מנסיוני האישי:

בביקורי בסיני, שהיתי כחודש בשארם א-שיח. תוך כדי הטיול הוזמנתי לבקר באחד מהשבטים המתגוררים בהרים שמעל קו החוף. לילה לפני שעליתי לבקרם, ישבתי עם המארח שלי שסיפר לי מה המנהגים אצלם- אסור לשתות אלכוהול (כמו ביתר מצרים, למעשה), אסור להצביע באצבע אלא רק באגודל, יש להתלבש לבוש צנוע, אם מביאים מתנה- יש לתת אותה ביד ימין. באיסלם, נתינת מתנה ביד שמאל יכולה להחשב כפגיעה בכבוד מקבל המתנה.

כדאי ומומלץ לנסות להכיר קצת את מנהגי המקום. ההרגשה תהיה נינוחה יותר- הן שלך והן של מארחיך.

עירנות ובטיחות במדינות זרות


כפי שציינתי בתחילת המאמר, אנחנו נוהגים להתנהג ביתר שאננות במדינות שונות, ולפעמים התנהגות זו יכולה להביא לתוצאות לא נעימות כלל.

השמר מהצעות נחמדות- מקומיים שיבואו אליך בהצעות להראות לך את העיר, לארגן לך מקום לינה וכו'- יכולים להיות נוכלים לא קטנים. בכלל, אם אינך סומך על חושיך בנוגע לשיפוט אנשים- הצמד לכלל של לא לדבר עם זרים. מקומי חייכן אולי נראה נחמד, אבל היו לא מעט מקרים בהם מקומיים כייסו תיירים שנראו תמימים וכך נהרס טיול שלם.
אני לא טוענת לרגע שאין להתרועע כלל עם המקומיים- להיפך! כמה מחוויותי המדהימות ביותר סבבו סביב הסברת הפנים ולבביות המארחים, אולם להכל יש להתייחס בעירנות ובחשדנות.
רצוי לא להסתובב עם סכומי כסף גדולים. אם למלון שלך יש כספת- השתמש בה. במקרים אלו גם טראוול-צ'קס טובים, כי ניתן לבטלם.
שדדו אותך? תן את הכסף. אל תנסה להיות חכם גדול ולהתנגד. עדיף להיות עני בכמה דולרים מלהיות עוד נתון סטטיסטי בבית החולים או חלילה, בבית הקברות.
מומלץ להשאיר את פרטי המלון ודרכי התקשרו אצל מישהו בארץ, וכן להרים טלפון בזמן קבוע מראש לאשר שהכל בסדר. (בטיולי בדרום אמריקה קבעתי עם הורי שאחת לשבוע וחצי- שבועיים אתקשר, ואשתדל גם לשלוח מיילים, כך שהם ידעו מה קורה איתי).
כשאתה מטייל במקומות ובכפרים שנראים עניים- התלבש בצניעות, ענוד כמה שפחות תכשיטים ובאופן כללי השתדל שלא להתבלט כמי שיש לו הרבה כסף. זהו מתכון בטוח לשוד או גניבה.



זהו בגדול, כמובן שניתן לכתוב על הנושא ספר, אבל אלו הטיפים הכי כללים שאוכל לתת. הגולשים האחרים מוזמנים להוסיף משלהם.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:24

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר