לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום בעלי חיים בפרש- כרטיסי הזכייה בתחרות נשלחו לזוכים! חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > בעלי חיים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 06-06-2007, 12:04
  eva_z eva_z אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.07.03
הודעות: 6,051
המשך לפרשת הנמר

פורסם ב walla
בארץ
שיפור במצבו של הנמר משדה בוקר
יום רביעי, 6 ביוני 2007, 8:35 מאת: צפריר רינת, הארץ


הנמר המפורסם. פשוט מאוד היה רעב .הנמר שנלכד בשבוע שעבר בבית משפחת דו-מוש, מתגורר כעת בחי-בר ביטבתה, מקבל מזון באופן קבוע ומנסה לשקם את רגליו הפצועות

השבוע האחרון היה ככל הנראה אחד הטובים שעברו בשנים האחרונות על הנמר שנלכד בשבוע שעבר במדרשת בן גוריון בנגב. בדיקות שעבר הנמר העלו שהוא התקשה לצוד טרף בטבע, ועתה, בכלוב בחי בר ביטבתה שאליו הועבר, הוא מקבל מזון באופן קבוע מבלי שיצטרך לאמץ את רגליו הפגועות. אלא שבשל מצבו הגופני נוטים הגורמים המקצועיים ברשות הטבע והגנים להשאירו מאחורי הסורגים, והמרחבים הפתוחים של הר הנגב יישארו בשבילו רק געגוע רחוק.

הנמר נלכד בשבוע שעבר על ידי ארתור דו-מוש, תושב המדרשה הצמודה לקיבוץ שדה בוקר, לאחר שהטורף נכנס לביתו כדי ללכוד את זהבה, החתול של המשפחה בעבר כבר קרה שנמרים זקנים או פצועים שהתקשו בציד טבעי, נכנסו ליישובים בנגב ובמדבר יהודה כדי ללכוד חיות בית. ואכן, גם הנמר שנתפס התגלה כחולני.

אתמול הגיעו לרשות הטבע והגנים תוצאות הבדיקות המקיפות שעבר הנמר בבית החולים הווטרינרי בבית דגן. "הנמר סובל מפגיעות קשות במפרקי הרגליים ובשינויים שונים בחוליות הגב והצוואר", אומר וטרינר הרשות, ד"ר רוני קינג. "זהו נזק ללא תקנה שאינו מאפשר לנמר לצוד את טרפו הטבעי, ולכן הוא היה במצב פיסי כה ירוד כשנתפס. בימים האחרונים הוא אוכל, ובעצם מתחיל תהליך של התאוששות".

ההערכות הן כי בין שישה לשמונה נמרים עדיין חיים בנגב ובמדבר יהודה קינג מוסיף שהנמר שנתפס הוא בוגר ומצב השיניים שלו תקין - מה שמחזק את המסקנה שהבעיות בעצמותיו הן שגרמו לו לחפש את מזונו באזור מגורים ולא בטבע. לדברי קינג, ייתכן שחלק מהנזקים שהתגלו בגופו של הנמר הם תורשתיים.

נמר זכר חי כבודד בטריטוריה המשתרעת על שטח של אלפי קילומטרים רבועים. באזור מדבר יהודה והנגב הוא ניזון בעיקר משפני סלע, צבאים ויעלים צעירים או חולים. כדי ללכוד אותם, הוא צריך לשמור על כושר תנועה, שיאפשר לו טיפוס מהיר על המצוקים.

בעבר נהגה רשות הטבע והגנים לעקוב אחר פעילות הנמרים בדרום הארץ. היא הציבה מלכודות ותפסה נמרים, שעל גופם הונחו משדרי רדיו שאיפשרו מעקב אחרי תנועותיהם. אך בשנים האחרונות הפסיקה הרשות לעקוב אחר הנמרים או לבצע מחקרים עליהם. המחקר האחרון התבצע לפני כשלוש שנים, ונחשב למחקר המוסמך ביותר על מספר הנמרים החיים בנגב ובמדבר יהודה. אז ניתחו הד"ר אלי גפן וענבל פרז מאוניברסיטת תל אביב את הד-נ-א שנמצא בגללים של נמרים, והעריכו שבאזורים אלה חיים 6-8 נמרים.

"להתערב כמה שפחות"
בעקבות לכידת הנמר בשבוע שעבר התעוררה שוב השאלה, האם על הרשות לקיים מחקר על הטורף הנדיר ביותר בישראל. אולם לדברי מנהל חטיבת המדע ברשות, הד"ר יהושע שקד, אין כוונה לשנות את הגישה הנוכחית של הימנעות ממחקר הכולל לכידת נמרים.
"הגישה שלנו אומרת שצריך להתערב כמה שפחות בחיי אוכלוסיית הנמרים בישראל", אומר שקדי. "בכל לכידה של נמר צריך להרדים אותו ובכל הרדמה כזו יש סיכון לחייו. לדעתנו הדרך הטובה ביותר להגן עליהם היא לשמור כמה שיותר שטחים כשמורות טבע שבהן יש כמה שפחות פעילות אנושית והנמרים יכולים לקיים בהם את חייהם באופן טבעי".
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:46

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר