לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 12-06-2007, 15:02
צלמית המשתמש של A_Netanel
  משתמש זכר A_Netanel A_Netanel אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.11.01
הודעות: 5,735
היכן אפשר למצוא סכין לחריצת לחם?

בשנה האחרונה התמכרתי לאפיית לחם.
כמובן שעל מנת להעניק ללחם מראה מקצועי יש לחרוץ את הכיכר. כיום אני משתמש בסכין משוננת של ויקטורינוקס, אבל היא "מושכת" את הבצק והתוצאה לא מושלמת..
הבנתי שיש סכין מיוחדת לחריצה. אשמח אם מישהו ימליץ על חנות באזור המרכז (גבעתיים, רמת-גן) שמוכרת סכין כזו.

נ.ב.
אני יודע שאפשר להשתמש בסכין חדה רגילה, אבל יש לי סכינים די הצורך, והם אינם מתאימים.. אני מעדיף שתהיה לי סכין עבור המטלה הזו בלבד.

עוד נ.ב.

ננצל את האשכול כדי להציג לפניכם כמה לחמים שהכנתי לשבת.. תגיבו אם בא לכם

לחם שיפון מלא:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

חלות מתקתקות:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
לבלוג שלי - Sandbox

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
Pinky: Ha ha ha ha, Troz!
Brain: What is troz?
Pinky: Why that's Zort in a mirror. Huh huh, Troz!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 12-06-2007, 15:55
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי A_Netanel שמתחילה ב "תודה ובבקשה :) כל המתכונים..."

לטובת העצלנים:

http://food.walla.co.il/?w=/920/912057


וואו! סמדר
יום חמישי, 25 במאי 2006, 8:07 מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה!

סמדר זורע-ברמק, ביומיום, אופה צנועת הליכות, צוברת נקודות במחלקת הרושם ומפסלת לשבועות לחם שיבולים מטורף. הטעם? זה לא משנה בכלל

מה יותר נחשב בעיניכם: היופי החיצוני או היופי הפנימי? העטיפה או המהות? המראה או הטעם?
יד על הלב, אם להיות כנים לגמרי - אי אפשר להתעלם מכך שבמקרים רבים הרושם החיצוני הוא הקובע, הרבה לפני שברור מה יש מאחוריו, אם יש שם משהו בכלל.

קחו לדוגמה את המוצר השכיח, "עוגה ביתית": נניח שאנחנו אופים איזושהי עוגה לקפה. בני הבית יאכלו, ייהנו, לפעמים אפילו ייתנו פידבק ויגידו "טעים!", ככה, לא משהו נלהב במיוחד. ולעומת זאת, אם נכין עוגת רושם עתירת קרם, בנויה בשכבות בתוך שקף מקצועי, ומקושטת בנצנצים אופנתיים - לא משנה מה טעמה, כולם יישתלו במקומם מרוב התפעלות, ויביאו אותה ב"וואו" רציני.

האם זה מעיד על טיבה של העוגה שהכנו? מה פתאום. העוגות הטעימות ביותר, לדעתי, הן דווקא עוגות שהרושם החיצוני הוא מהן והלאה. פשוטות ורגילות למראה, ללא עיטורים וסלסולים, אבל הטעם שלהן... מממממ!

העיקר הפרזנטציה


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://mad.walla.co.il/w/18-200/219174-18.jpg]

שלבים בפיסול השיבולים. צריך סבלנות

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://mad.walla.co.il/w/18-200/219163-18.jpg]

אבל התוצאה מרשימה
מזמן התרגלנו לראות ולהכין עוגות מושקעות, מהונדסות ומפוסלות, ואפילו לקנות כאלה לאירועים מיוחדים, מה שמצריך פתיחה רחבה במיוחד של הארנק.
ומה קורה בשטח ה"לחם"?
בארץ איכשהו עדיין נשמר בדרך כלל המראה המקורי הצנוע של כיכר הלחם וברוב המקרים והמקומות לחם נראה פשוט כמו "לחם". הוא יכול להיות עגול, אובאלי, מוארך, קלוע, לבן, שחור, קליל, דחוס, אך לרוב הוא לא מתחפש למשהו אחר. הרושם העיקרי שהוא עושה עלינו נקלט דרך חוש הטעם, הריח וקצת חוש המישוש.
אבל כבר ראינו בטורים קודמים שגם בצק של לחם יכול לשמש כחומר ליצירה ולמשחק. אז מסתבר שאפשר להשתמש בבצק אפילו לפיסול ממש, וליצור ממנו יצירה תלת ממדית מושקעת שתותיר רושם עצום, וכל זה - דרך חוש הראייה בלבד.

הנה דוגמה ללחם קישוטי מפוסל שהכנתי בדיוק לפני שנה, לתצוגת לחמים ביתיים מקומית, שנערכה לכבוד שבועות: לחם אלומת שיבולים (חג הקציר או לא?). כן, זה הצריך לא מעט עבודה, המון סבלנות וימבה זמן - אבל התוצאה הייתה מרשימה במיוחד.

אם זה היה גם טעים? תגידו, זה משנה? לחם כזה הרי לא נועד לאכילה, אלא לראותו בלבד. ככה זה בעולם ה"וואו". לא מכינים אותו בכל יום, אלא רק באירועים מיוחדים בהם הטעם לא משחק, אלא כל השאר. לידו מומלץ להגיש לחם איכותי טעים ונטול-וואו - כי בכל זאת לא אוכלים רק בעיניים.

לחם אלומת שיבולים


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://mad.walla.co.il/w/18-200/219166-18.jpg]

"החגורה תאלץ את הלחם להישאר צר ב"מותניו""

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://mad.walla.co.il/w/18-200/219162-18.jpg]

אוכלים בעיניים

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://mad.walla.co.il/w/18-200/219167-18.jpg]

מברישים מיד את השיבולים במעט מים
(בהשראת תמונה שראיתי בספר צרפתי על לחמים קישוטיים)

מרכיבים לכיכר גדולה אחת:

בצק פיסול:
½ 3 כוסות קמח לבן רגיל (500 גרם)
1 כוס חלבוני ביצים (חלבון של 8 ביצים מס' 4) (250 מ"ל)

בצק לחם:
3 כוסות קמח לחם לבן (420 גרם)
½ כפית מלח
2 כפות סוכר
½ 1 כפית שמרים יבשים (או 12 גרם שמרים טריים)
25 גרם חמאה מומסת
2 חלמונים
½ כוס מים + 1-2 כפות

לזיגוג:
2 כפות ריבת משמשים מדוללת ומסוננת או סירופ תירס

אופן הכנה:
1. מכינים את בצק הפיסול: מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את החלבונים. לשים בקרס לישה במהירות איטית עד שייווצר בצק גמיש. הבצק די נוקשה, אך אין להוסיף נוזלים על החלבונים. בהתחלת הלישה הבצק פירורי ולאט לאט הפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים את הבצק בניילון ושומרים בצד.

2. מכינים את בצק הלחם: מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים.

3. מוסיפים את החמאה, את החלמונים וחצי כוס מים ולשים במהירות איטית. אם החומרים לא מתאחדים לבצק ולאחר דקה-שתיים עדיין נשארים פרורים יבשים בתחתית - מוסיפים עוד כף או שתיים מים, לפי הצורך. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כשעה, עד שהבצק יכפיל את נפחו.

4. בינתיים מכינים את השיבולים מבצק הפיסול (אפשר להכין כמה שעות מראש ולשמור במקרר על מגש מכוסה בניילון):
א. גבעולים: תולשים מהבצק (לאחר שנח מעט) חתיכות קטנות ומגלגלים ל"חוטים" דקים ככל האפשר, בעובי שלא יעלה על 5 מ"מ. יהיה צורך בכ-20-30 חוטים באורך של כ-20 ס"מ. את החוטים המוכנים מניחים על מגש ומכסים בניילון שלא יתייבשו.
ב. שיבולים: תולשים מהבצק חתיכות קטנות ויוצרים מהן גלילים קצרים באורך של כ-10 ס"מ ובעובי של כ-1 ס"מ, מחודדים בקצוות. חותכים בסכין כל גליל קטן לשני חצאים, ובעזרת מספריים קטנים וחדים גוזרים בו גזירות קטנות לסירוגין, כך שיתקבלו "קוצים" (ראו בתמונות). מותחים מעט ובעדינות כל "שיבולת", מניחים על מגש, ומכסים בניילון שלא יתייבש. מכינים כך כ-40-50 שיבולים (זה לוקח זמן, וצריך סבלנות!)
הערה: אם בצק הפיסול יבש וקשה לגלגל אותו על המשטח, מעבירים מדי פעם מטלית לחה על משטח העבודה, כך שהבצק יוכל להיאחז בו והגלגול יהיה קל יותר.

5. מעצבים את כיכר הבסיס: לשים מעט את בצק הלחם שתפח ומחזירים אותו לגודלו המקורי. במערוך מרדדים ממנו עלה בעובי כ-3-4 ס"מ, שצד אחד שלו צר יותר. מניחים את העלה על תבנית רחבה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה. מקפלים רצועת נייר אפייה ארבע פעמים לסרט ברוחב כ-5 ס"מ ומקיפים בו את השליש התחתון של הבצק כמו חגורה. כשהבצק יתפח, החגורה תאלץ אותו להישאר צר ב"מותניו". מכסים בניילון רפוי ומשהים לתפיחה כשעה.

6. מחממים תנור לחום בינוני 180° כשעל רצפתו מונחת תבנית ריקה עם שוליים מוגבהים.

7. גוזרים בעדינות את חגורת נייר האפייה ומסלקים אותה על ידי משיכת רצועות הנייר משני הצדדים.

8. מסדרים את גבעולי השיבולים על גבי הבצק שתפח, לאורכו. הגבעולים יכולים לעלות זה על זה ואין צורך ליצור מראה מסודר במיוחד.

9. מסדרים את השיבולים מקצה הלחם אל כיוון הגבעולים, כאשר כל שכבת שיבולים חופפת קצת את השכבה הקודמת.

10. מגלגלים משארית בצק הפיסול חבל ארוך בעובי של כ-2 ס"מ וחותכים אותו ל-2 חלקים שווים. תוחבים קצה אחד של כל חצי חבל מתחת לבצק הלחם, במקום שהייתה בו חגורת הנייר מקודם. קושרים את שני הקצוות המשוחררים בקשר נאה מעל לבצק הלחם.

11. שופכים כוס מים לתבנית שהתחממה בתחתית התנור ליצירת אדים ומכניסים את התבנית ובה הלחם.

12. אופים במשך כ-45-50 דקות, עד שהשיבולים ישחימו מעט. יש להשגיח ולשמור מפני השחמת יתר. אם השיבולים משחימות לפני ששאר הלחם אפוי, מניחים חתיכת נייר אלומיניום רפוי מעל למקום שהשחים לפני הזמן.

13. מוציאים את הלחם מהתנור ומעבירים אותו בזהירות אל רשת צינון. מברישים מיד את השיבולים במעט מים.

14. לאחר קירור מלא, או שעתיים-שלוש לפני התצוגה - מברישים את השיבולים בזיגוג ריבת משמש מדוללת ומסוננת, או במעט סירופ תירס, לקבלת מראה מבריק.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 01-07-2007, 18:32
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,735
ראשית הרשה לי להצטרף למחמאות !...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי A_Netanel שמתחילה ב "היכן אפשר למצוא סכין לחריצת לחם?"

ה"תוצרת" נראית מבטיחה (ואני רק יכל לתאר את הריח שאופף את הבית בעת האפייה) ....

ובעניין סכינים באופן כללי - כשזה מגיע לענייני סכינים וכלי חיתוך אני חושב שאין תחליף ל"שרגא לובלינסקי" !
למי שלא שמע/מכיר מדובר בעסק משפחתי לממכר וטיפול בכל כלי חיתוך שרק עולה על הדעת הקיים מזה עשרות שנים (החנות נפתחה על ידי אבי המשפחה שעדיין עובד במלא המרץ - דב לובלינסקי).

מדובר בשני סניפים הנמצאים בתל אביב האחד ברחוב קינג ג'ורג' והשני במדרחוב נחלת בנימין ואילו סניף נוסף אשר פועל בנהריה (את אתר החנות הוספתי בקישור המצורף למטה).

ורק בכמה מילים - את שרגא לובלינסקי הכרתי לפני שנים עקב היותי חבר בעמותת אספני הנשק הקר בארץ (א.נ.ק.ה) כשלמעשה את החנות המשפחתית אני הכרתי עוד הרבה לפני כן כ"מוסד תל אביבי" ותיק כשלעצמו...

עצם הביקור בחנות (שבקינג ג'ורג') הנה חוויה נפלאה לכל שף/חובב בישול !
תמצאו שם מגוון סכינים לכל מטרה שרק עולה על דעתכם וכל זאת בתוספת חינם של המלצות וטיפים מצד עובדי החנות אשר סכינים וכלי חיתוך זה בעצם כל עולמם !

אגב - אני בכוונה כותב "כלי חיתוך" היות ובמקום נמכר למעשה כל כלי שאפשר לחתוך איתו החל ממספרים (שרגא עצמו בעל אוסף מדהים של.... מספרים) וכלה בכלי עבודה יעודיים עבור .... מוהלים ... ...


בקיצר - ממש שמורת טבע !

מומלץ בחום.

אתר החנות (שווה לדפדף בו):http://www.lublinsky.co.il/index.asp

נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 01-07-2007 בשעה 18:35.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:16

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר