לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 26-06-2007, 08:55
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.12.04
הודעות: 30,021
שאלה שאלה קשה בנוגע לרוטב פטריות מוקרם לפסטה

חיפשתי בפורום מידע בנוגע לרוטב פטריות מוקרם לפסטה ונתקלתי במתכון באשכול הזה:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...%EC%F4%F8%E3%E5

לא רציתי להקפיץ אז אני שואל כאן...
אני אלוף בפסטה! באמת. איך שאני מרתיח את המים, שם מלח וזורק את הפסטה פנימה עד שהיא מוכנה - אין עלי. אני עושה את זה הכי טוב בארץ.
בקטע של רטבים - פה אני קצת נכה.
שבוע שעבר הייתי רעב ובספונטניות הכנתי יחד עם אחותי (טוב, אני הכנתי והיא הלכה לראות "האלופה") פסטה עם רוטב שמנת ופטריות.
חיפשתי באינטרנט מתכונים והופתעתי לגלות שכל אחד מכין את הרוטב בצורה אחרת. חלק אומרים שאסור להשתמש באבקת מרק פטריות, חלק ממליצים להשתמש באבקה.. בשום מקום מלבד המתכון פה בפורום לא דובר על בישול מרק פטריות עם ירקות ואז הוספת השמנת...
הבנתי שכדי להסמיך מעט את הרוטב, אפשר להשתמש בקמח.

ניסיתי בקיצר קומבינציה של דברים בבית וזה יצא אכיל (לא מעבר לזה, וגם זה הפתיע אותי לטובה).
למישהו יש מתכון מנצח שיקח גבר (!) חסר נסיון כמוני (אבל בעל מוטיבציה של מתנדב בשייטת 13) להכנת רוטב שגם יהיה טוב וגם פשוט להכנה?

אני מעדיף לסמוך על מישהו מהפורום הזה שיתן לי מתכון שהוא ניסה ולא סתם כותב ממה שנדמה לו, וגם אם יהיו (ויהיו) לי שאלות, תמיד אוכל להתייעץ ולהדיין פה בנושא.
תודה לכם, בשמי ובשם כל בני ביתי שהולכים להודות לכם (או לחפש איפה אתם גרים).
_____________________________________
בברכה, מתן.
www.MatanNarkiss.com

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 26-06-2007, 18:40
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "עד שיגמרו המים? איזה מים? מתי..."

א. תוסיף שום פרוס לבצל המטוגן.

ב. לבשל באש נמוכה את השמנת המתוקה עד שהיא מסמיכה מעט

ג. לפטריות יש נטיה לספוח נוזלים בתחילת הבישול (וזה כולל את השמן) ואח"כ להפריש אותו, אז צריך לאדות.

ד. אם יש לך כוח להשקיע, הרי שיש מגוון רחב של פטריות טריות - פורטבלו, יער וכו'.
בכלל - לא מתעסקים עם אש גבוהה ברטבי שמנת.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 26-06-2007, 20:43
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "שאלה קשה בנוגע לרוטב פטריות מוקרם לפסטה"

אמאל'ה......אבקת פטריות ברוטב שמנת פטריות? נשמע נוראי

מתכון שלי -
רוטב אלפרדו:
סלסילת פטריות (או יותר תלוי איך רוצים) - פרוסות
1 שמנת לבישול (אני אוהבת להציף אז שמה 2)
1 בצל פרוס
1 קוביית בזיליקום
לטגן/לרכך את הבצל בשמן זית כשהוא מתרכך מעט להוסיף את הפטריות הפרוסות להמתין שהן יתרככו מעט ושהנוזלים יתאדו קצת.
להוסיף את השמנת לבישול את הבזיליקום, מלח, פלפל .
ניתן להוסיף מעט יין לבן אם רוצים ו/או אגוז מוסקט.
ניתן להוסיף חופן של גבינת פרמזן מגורדת.
משאירים על האש עד שהשמנת מסמיכה מעט.

עריכה - חיוך שכזה....אני בדיוק רואה שגם לאשכול שהבאת אליו לינק דחפתי את המתכון הזה כפרעליי
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 26-06-2007, 22:21
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "להוסיף שמנת למחבת בה אני מטגן..."

אתה שם מעט מאוד שמן זית ובכלל אתה יכול להחליף את השמן זית בחמאה זה יותר טעים
האמת שכיום אני משתמשת בחמאה...את השמן זית העתקתי ממתכון ישן שלי
אתה לא מטגן טיגון בשמן עמוק (לא נשאר לך שמן ג'יפתי) אתה שם כמות מעטה שתספיק לטגן/לרכך/לאדות את הבצל.
אפשר בזיליקום טרי יוצא מצוין לי יש בבית קוביות בזיליקום של קנור מכניס את טעם הבזיליקום בעדינות ויוצא אחלה.

בתחילה להרתיח את השמנת כשזה מתחיל לבעבע אתה יכול להנמיך את האש מעט לא יותר מדי קטנה.
סמיכות? תלוי בכמות השמנת, תלוי בכמות הנוזלים שהשארת מהפטריות
והיה ויוצא לך נוזלי מדי לדעתך חופן פרזמן עושה את עבודת ההסמכה.

אף פעם לא יצא לי רוטב דליל מדי אין לי מושג איך זה קורה לאנשים וכן כן נשארים לי נוזלים מהפטריות
וכן אני שמה 2 שמנת ולפעמים מוסיפה מעט חלב כדי שיהיה יותר רוטב אם יש לי רק שמנת אחת חחח
בקיצקוצ פרמזן מסמיכה את הרוטב מספיק.

נו כבר לך תכין ואל תשכח לצלם דירבאלאק!
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 27-06-2007, 13:31
צלמית המשתמש של שדה טאזמנית
  שדה טאזמנית שדה טאזמנית אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.03.07
הודעות: 49
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי The Cheff שמתחילה ב "אבל נעריך את קישורי הצילום......"

אוח, דיי, תמשיך

המתכון שלי דומה בצורה מחשידה לכל המתכונים שמופיעים פה כבר

מעט חמאה ( באמת מעט, לא צריך להטביע בחמאה )
2-3 שיני שום פרוסות ( אפשר יותר או פחות לפי הטעם )
1 בצל אדום חתוך ( לא דק מדיי! )
2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות
רבע כוס יין אדום יבש ( או לבן - שלא יהיה מתוק מדיי כי הבצל כבר מוסיף טעם מתוק לרוטב )
מיכל או שניים שמנת מתוקה
אגוז מוסקט שלם ופומפיה

אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני או מחבת עמוקה, להמיס את החמאה, להוסיף את הבצל ולטגן עד שהבצל שקוף, מוסיפים את השום ( לערבב בכף עץ כל הזמן כדי שלא ישרף ) כשמתחילים להריח את השום והוא נהייה רך -
2. להוסיף את הפטריות, לערבב ולבשל עד שרוב הנוזלים מתאדים.
3. להוסיף לפטריות את היין, ובשל יחד עוד מספר דקות ולצמצם.
4. להוסיף את השמנת ולהמשיך לבשל עד לקבלת רוטב סמיך - לשים לב להגיע להתחלת רתיחה ( כשיש בועות קטנות מסביב ) ולהנמיך את האש, לא מרתיחים שמנת!! לבשל על אש נמוכה.
5. לפני סוף הבישול להוסיף פלפל שחור אם רוצים ולגרר מעט אגוז מוסקט מעל הרוטב ( לא הרבה כי זה טעם משתלט )
לבשל את הפסטה, לשים מעל את הרוטב ולהוסיף גבינת פרמזן מגורדת.

זהו :-)
בתאבון
_____________________________________
שדה טאזמנית - כי זה מה שקורה כשחיים עם השף.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:12

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר