27-06-2007, 13:31
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.03.07
הודעות: 49
|
|
אוח, דיי, תמשיך
המתכון שלי דומה בצורה מחשידה לכל המתכונים שמופיעים פה כבר
מעט חמאה ( באמת מעט, לא צריך להטביע בחמאה )
2-3 שיני שום פרוסות ( אפשר יותר או פחות לפי הטעם )
1 בצל אדום חתוך ( לא דק מדיי! )
2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות
רבע כוס יין אדום יבש ( או לבן - שלא יהיה מתוק מדיי כי הבצל כבר מוסיף טעם מתוק לרוטב )
מיכל או שניים שמנת מתוקה
אגוז מוסקט שלם ופומפיה
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני או מחבת עמוקה, להמיס את החמאה, להוסיף את הבצל ולטגן עד שהבצל שקוף, מוסיפים את השום ( לערבב בכף עץ כל הזמן כדי שלא ישרף ) כשמתחילים להריח את השום והוא נהייה רך -
2. להוסיף את הפטריות, לערבב ולבשל עד שרוב הנוזלים מתאדים.
3. להוסיף לפטריות את היין, ובשל יחד עוד מספר דקות ולצמצם.
4. להוסיף את השמנת ולהמשיך לבשל עד לקבלת רוטב סמיך - לשים לב להגיע להתחלת רתיחה ( כשיש בועות קטנות מסביב ) ולהנמיך את האש, לא מרתיחים שמנת!! לבשל על אש נמוכה.
5. לפני סוף הבישול להוסיף פלפל שחור אם רוצים ולגרר מעט אגוז מוסקט מעל הרוטב ( לא הרבה כי זה טעם משתלט )
לבשל את הפסטה, לשים מעל את הרוטב ולהוסיף גבינת פרמזן מגורדת.
זהו :-)
בתאבון
_____________________________________
שדה טאזמנית - כי זה מה שקורה כשחיים עם השף.
|