לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 01-07-2007, 11:11
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
מה עושים כשחם בקיץ ורוצים משהו מרענן?

בחורף כשרוצים לשתות משהו, תמיד יש אפשרות לתה חם ומהביל, במיוחד לאור מהגוון העצום של סוגי התה וחליטות הפרי שיש.

אבל מה עושים כשקיץ וחם וממש לא בא להוסיף שמן (רותח) למדורה?
מכינים תה קר.

הבעיה בתה היא שהוא נוטה להתחמצן מהר, ולכן הכי טוב לשתות אותו טרי ככל שניתן. אולם תיון תה מוציא את טעמו היטב רק במים רותחים, מה עושים?
משקשקים!

מכינים תמצית חזקה מאוד של תה וממתיקים לפי הטעם, לוקחים שייקר (כזה של קוקטילים. אני משתמש בשייקר נירוסטה)
וממלאים אותו בכמות נדיבה של קרח, שופכים את התמית החזקה והרותחת על הקרח ופשוט, משקשקים היטב.
תוך שניות הקרח מבצע שני תפקידים:
א) נמס ומדלל את התערובת החזקה לריכוז בר שתיה.
ב) מקרר את המשקה במהירות הבזק.

כל מה שנותר לעשות זה לסנן את המשקה לכוס (מי שרוצה אפשר למזוג עם הקרח שנשאר) ומתקבל משקה קר, צונן ולרוב גם עם "קצף" כמו של בירה (במיוחד אם משתמשים בחליטה שמכילה תה ולא על בסיס צמחים ופירות בלבד).

ואריאציה נוספת לבעלי בלנדר שכותש קרח היא להשתמש בתה הקר בתוך בסיס לשייק קפוא.
משקשקים כמו בדוגמא הקודמת, את הנוזל הקרח מעבירים לבלנדר יחד עם עוד קרח ואם רוצים אפשר להוסיף גם פירות, לערבל עד שמתקבל שייק סמיך וקפוא.

עשיתי שייק כזה על בסיס חליטת ליפטון "פרמידה" (הטיון בצורת פרמידה) בסגנון קאריבי יחד עם מלון ושזיפים:
חליטה של 2 תיונים בחצי כוס מים רותחים - המתקתי בעזרת 4 סוכרזית (מה לעשות, צריך למחזר את הצמיגים עפ"י חוק ). את החליטה העברתי שיקשוק בשייקר עם קרח כדי לצנן אותה במהירות.
חתכתי חצי מלון לקוביות גדולות.
קילפתי, גלענתי וחתכתי 3 שזיפים.
את הכל שמתי בבלנדר עם קרח, עירבלתי עד לקבלת מרקם חלק, הוספתי עוד קצת קרח ועירבלתי כדי לקבל מרקם סמיך יותר.

זה נתן 3 מנות של כמעט חצי ליטר כל אחת.

תוספות אפשריות: מנגו - לא הרבה, היה מוסיף טעם אקזוטי ומרקם כבד יותר לשייק.
רום - לחובבי האלכוהול. מעט (או הרבה ) רום בהיר היה משתלב מצוין בטעם הטרופי של המשקה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:47

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר