06-07-2007, 15:41
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
בשר צמיגי יכול לנבוע ממספר גדול של סיבות.
איזה נתח בשר אתה נוהג לצלות? האם מדובר בבשר טרי או בבשר קפוא שהופשר (או חלילה וחס, בשר קפוא שנצלה כאשר הוא עדין קפוא או קפוא למחצה)? בשר טרי הינו איכותי יותר מבשר קפוא/מופשר. מילת אזהרה - ישנם סופרים שמוכרים לך בשר "מיושן" מבשר קפוא שהופשר במחיר מופקע, יש לוודא כי אותו נתח בשר לא היה קפוא בשום שלב.
זמן הצליה - בשר שנצלה זמן רב מדי הופך להיות יבש, צמיגי ולא אכיל בעליל. אני אדם עם מצפון שחרד מהמחשבה של לרצוח את הפרה פעמים.
התעללות אחרת בבשר - תיבול מוגזם (במיוחד מלח) עלול להרוג את הנתח עוד לפני שהוא התקרב לאש. נתח איכותי לצליה יש לצלות ללא תיבול ולהוסיף בסוף, לפי הטעם, תיבול (אני מסתפק במעט מלח). כנ"ל לגבי בשר מוכשר, תהליך ההכשרה מוציא את כל הטעמים הנוזלים מהבשר.
התעללות פיזית בבשר לפני או בזמן הצליה - לא למעוך, להפוך יותר מפעם אחת, לסובב, לכתוש, לדקור או להציק לבשר בזמן הצליה. בתודה - הבשר.
|