לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה  ✡ ברוכים הבאים לפורום יהדות ✡  חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > יהדות והלכה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 13-02-2005, 12:59
צלמית המשתמש של זיו
  זיו זיו אינו מחובר  
L'enfer, c'est les autres
 
חבר מתאריך: 21.11.01
הודעות: 29,223
ידוע שלא פוסקים הלכות מהרמב"ם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי הברמן של הפורום שמתחילה ב "האם אסור לקדש על יין מבושל?"

הנה ההלכה מספר שולחן ערוך הרב:

או"ח ער"ב על איזה יין מקדשין סעיף ט'

ט: יש אומרים שאין מקדשים על יין מבושל ועל יין שיש בו דבש שאין מקדשים אלא על היין הראוי לנסך על גבי המזבח ויש אומרים שלא מיעטו אלא יין שאינו ראוי לנסך מפני גריעות שבו כגון מגולה ושריחו רע אבל המבושל אין פסולו למזבח אלא מפני שנשתנה מברייתו אבל לא נשתנה לגריעות אלא לעילוי כמ"ש בסי' ר"ד (ז) לפיכך מקדשים עליו ואין צריך לומר יין שיש בו דבש שאין פיסולו למזבח מחמת עצמו אלא מחמת הדבש שנאמר כי כל שאור וכל דבש וגו' וכן עיקר וכן נוהגים לקדש עליהם אפילו יש לו יין אחר אלא שאינו טוב כמותם:

אגב, כיום כל היינות שאנו משתמשים הם מבושלים, ולא בגלל "חשש יין נסך" הם פשוט חייבים לעבור פיסטור לפי התקן, והחימום מעל 65 מעלות גורם ליין להקרא "יין מבושל" וכך גם מיץ ענבים. אך כאמור, הם כשרים לקידוש בלי שום פקפוק.

מקור: http://www.chassidus.org.ru/chabadl...ech_bet/272.htm
_____________________________________
..


נערך לאחרונה ע"י זיו בתאריך 13-02-2005 בשעה 13:05.
חזרה לפורום
  #3  
ישן 13-02-2005, 21:48
  משתמש זכר הברמן של הפורום הברמן של הפורום אינו מחובר  
מנהל: כלכלה עסקים ושוק ההון, משפטים וצרכנות
 
חבר מתאריך: 10.07.02
הודעות: 9,894
תודה על התשובה
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי זיו שמתחילה ב "ידוע שלא פוסקים הלכות מהרמב"ם"

אז אני מבין שמותר לקדש על יין מבושל. לרגע חששתי.

כמה מילים על פיסטור ובישול:
ראשית, מבחינה הלכתית, לדעתי, דינו של יין מפוסטר אינו כשל יין מבושל כי הפיסטור נעשה בתוך מיכלים אטומים ואין "אידוי". התנאי ההלכתי ל"בישול" יין הוא אידוי ולכן לא ניתן לקבוע חד משמעית כי יין מפוסטר אינו יין נסך (זו דעי בלבד - ואשמח לשמוע האם רבנים עסקו בסוגיה זו)

שנית, התקן הישראלי לייצור יין נקרא ת"י 1318 והוא כולל הגבלות רבות אך לא עוסק בחימום או פיסטור.
אכן יקבים רבים (לא רק בישראל) נוהגים לחמם יין למשך שניות מעטות בטמפרטורה של 60 מעלות כדי להאריך את חיי המדף של היין - אך זה נעשה בד"כ בסדרות של היין הפשוט - אותן סדרות תעשיתיות בהן תהליך ייצור היין קצר ואינו כולל יישון בחביות וכו'. מדובר בסוגי יין שאינם משביחים עם השנים, נהפוך הוא - הם מתקלקלים לאורך זמן.
סדרות היין המשובחות יותר אינן עוברות תהליך של חימום והדבר לא פוגע בעמידות שלהם לאורך השנים, להיפך - רובם משביחים עם השנים.

לסיום, הנה שני בקבוקי יין שצילמתי ואשר לא עברו חימום / בישול / פיסטור:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:02

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר