13-02-2005, 21:48
|
מנהל: כלכלה עסקים ושוק ההון, משפטים וצרכנות
|
|
חבר מתאריך: 10.07.02
הודעות: 9,894
|
|
תודה על התשובה
אז אני מבין שמותר לקדש על יין מבושל. לרגע חששתי.
כמה מילים על פיסטור ובישול:
ראשית, מבחינה הלכתית, לדעתי, דינו של יין מפוסטר אינו כשל יין מבושל כי הפיסטור נעשה בתוך מיכלים אטומים ואין "אידוי". התנאי ההלכתי ל"בישול" יין הוא אידוי ולכן לא ניתן לקבוע חד משמעית כי יין מפוסטר אינו יין נסך (זו דעי בלבד - ואשמח לשמוע האם רבנים עסקו בסוגיה זו)
שנית, התקן הישראלי לייצור יין נקרא ת"י 1318 והוא כולל הגבלות רבות אך לא עוסק בחימום או פיסטור.
אכן יקבים רבים (לא רק בישראל) נוהגים לחמם יין למשך שניות מעטות בטמפרטורה של 60 מעלות כדי להאריך את חיי המדף של היין - אך זה נעשה בד"כ בסדרות של היין הפשוט - אותן סדרות תעשיתיות בהן תהליך ייצור היין קצר ואינו כולל יישון בחביות וכו'. מדובר בסוגי יין שאינם משביחים עם השנים, נהפוך הוא - הם מתקלקלים לאורך זמן.
סדרות היין המשובחות יותר אינן עוברות תהליך של חימום והדבר לא פוגע בעמידות שלהם לאורך השנים, להיפך - רובם משביחים עם השנים.
לסיום, הנה שני בקבוקי יין שצילמתי ואשר לא עברו חימום / בישול / פיסטור:
_____________________________________
|