24-07-2007, 10:19
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יואב שמתחילה ב "שלום מחפש מתכון לאורז עם שעועית ברוטב אדום..פרטים:"
מתוך על השולחן:
שעועית לבנה אפויה מקור המתכון: מתכון בולגרי תבשיל זה מגישים בצלוחיות אישיות ללא שום תוספת.
1 קג' שעועית לבנה
400 גרם רסק עגבניות
2 כפיות צ'ובריצ'ה (להשיג בחנויות תבלינים, נסו במיוחד את יפו) או 8 גבעולי נענע
2 עלי דפנה
8 כפות שמן
1 כפית מלח
+ משרים את השעועית במים יום לפני הבישול ומסננים.
+ מעבירים את השעועית לסיר, ומוסיפים מים - כדי כפליים מגובה השעועית. מבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה. מוסיפים את הרסק, השמן והמלח ובוחשים. מבשלים כשעתיים עד שהשעועית מתרככת.
+ מוסיפים את הצ'ובריצה (או הנענע הקצוצה) ומערבבים.
+ מחלקים את התבשיל בתוך קעריות חרס אישיות חסינות אש או יוצקים לתוך תבנית אפיה. מכסים את הקעריות או התבנית ברדיד אלומיניום ואופים לתנור שחומם מראש מעלות במשך חצי שעה או יותר, עד שהשעועית הופכת מאוד רכה ונימוחה ומרבית הנוזלים נספגים. מגישים חם.
ועוד אחד מהאתר של קירה לוי:
מרק שעועית לבנה
מאת קירה לוי
חומרים:
1 גב עוף, עצמות בלבד, ללא שומן (לא חובה)
2 בצלים גדולים, קצוצים
3 עגבניות בשלות, מגורדות בפומפיה גסה
1 רסק עגבניות טבעי קטן (לא חובה)
500 גרם שעועית לבנה יבשה שהושרתה ללילה עם 3 החלפות מים
ראש סלרי גדול, חתוך לקוביות קטנות
עלה דפנה
כף פפריקה מתוקה
חבילת פטרוזיליה
חבילת כוסברה
6 שיני שום, קצוצות דק
2 כפות קוואקר גס, להסמכה (לא חובה)
מלח פלפל
אופן הכנה:
1. מרתיחים מים עם העוף, מבשלים 5 דקות על אש גבוהה ושופכים את המים (זה פותר אותנו הן מהליכלוך שאולי היה על העוף והן משאריות השומן שנמס במים). ממלאים מים חדשים (עם העוף), מבשלים כ-40 דקות. זורקים את העוף (או נותנים לכלב .. )
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ, שורש סלרי, עגבניות, רסק העגבניות והשעועית הלבנה המסוננת. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים.
3. מוסיפים חצי חבילה כוסברה וחצי חבילה פטרוזיליה - קצוצים, ואת שיני השום.
4. כחצי שעה לפני גמר הבישול, מוסיפים 2 כפות קוואקר להסמכה.
5. מבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהשעועית רכה, 2-3 שעות.
6. ממליחים ומפלפלים
7. מגישים עם שאריות הכוסברה והפטרוזיליה
|