31-07-2007, 07:46
|
|
|
חבר מתאריך: 26.07.07
|
|
1 מכל 4 תלמידי כיתא א' הם חרדים – מדינה מחפשת פתרון למשבר הכלכלי של 2020!!!
התפרסמו בשבועות האחרונים כמה כתבות ומאמרים עם הסטטיסטיקה שבכותרת.
אותי היא קצת מפחידה.
באמת שאין לי בעיה ש"איש בבאמונתו יחיה", אבל כל איש ואישה צריכים לעבוד למחייתם, לפרנס את משפחתם והחברה צריכה לעזור למי שבאמת לא מסוגל לעזור לעצמו.
בגלל טעיות פוליטיות מ-48 ועד ימינו אלה, הגענו למצב הסבוך של היום.
אין לי את הנתונים המדוייקים, אבל ידוע ומוסכם לדעתי כי (כמובן בהכללה וסליחה עם היוצאים מהכלל):
1) אחוז המשתתפים בכח העבודה במגזר החרדי הינו נמוך מאוד בהשוואה לאוכלוסיה הכללית.
2) אחוז העובדים "בשחור" הוא גבוהה מאוד בהשוואה לאוכלוסיה הכללית.
3) זכאותם לכספי העברה מהמדינה גבוהה יחסית לשיעורם באוכלוסיה.
4) מערכת החינוך לא מכינה אותם לעולם העבודה המודרני.
כיום שכבות הביניים מחזיקות את המדינה ואת החרדים בתוכה בעזרת המיסים שהם משלמים, אך הגידול הטבעי של החרדים, שבין השאר מקבל רוח גבית מהתמיכות שתלויות בכמות הנפשות במשפחה, יביא בקרוב למצב שיותר מרבע מהאוכלוסיה מוחזק על ידי מעמד הביניים וזה רק החרדים, תוסיפו את השכבות החלשות ועוד כמה אוכלוסיות שלא עובדות מסיבות שונות (חלקן כמובן מוצדקות) והנה אנו מתקרבים למצב שפשוט יפיל את כלכלת המדינה.
כמובן הכי מטריד ומדאיג הוא סעיף 4 למעלה, שבזכות ממשלה חלשה, החרדים עכשיו גם לא חייבים ללמוד את לימודי הליבה בשביל התמיכות. כך שגם בעוד עשור כאשר נגיע למשבר כלכלי שבו נבין כולנו וגם החרדים, כי אין ברירה וכולם צריכים לעבוד, יקח יותר מעשור עד שיקבלו את ההשכלה המתאימה ויתחילו להיות יצרניים.
כאבא לילדים, אני מוטרד מאוד מאיזו מדינה אנו משאירים להם, אנחנו צריכים להתעשת מהר ולמצוא פתרון. מפלגה כמו "שינוי" ז"ל, היא לא הפתרון לדעתי, מלחמות יהודים לא פתרו כלום בעבר וכנראה לא יפתרו כלום בעתיד.
חייבים להגיע ומהר להסכמה עם כל הגורמים שככה פשוט כולנו נתרסק!!!
כמה הערות נוספות:
1] אני בעד שרוב הציבור ישרת בצה"ל ומוכן לקבל שכמות קטנה תלמד על חשבון המדינה באוניברסטאות או בישיבות. אפשר גם להתאים שרות מיוחד כמו שרות לאומי לאוכלוסיות שצה"ל יחליט כי הוא לא זקוק להם, אך הן צריכות לשרת גם את אותו פרק זמן ולקבל תנאים דומים של שכר, מגורים, וכו'.
2] איש באמונתו יחיה, אין לי שום דבר אישי נגד מי שמאמין בבורא עולם ושומר מצוות, שבת וכו'.
3] כל אדם צריך לפי יכולתו לפרנס את עצמו ואת משפחתו.
ולחרדים יש לי שתי הערות קצרות מאוד על סעיף זה:
3.1] תקראו את הרמב"ם ותראו מה הוא אומר על לחיות מעבודה או מתמיכות.
3.2] תסבירו לי איך בארה"ב הקהילה החרדית הגדולה חייה בלי תמיכות מהמדינה, להפ מותר לעבוד?
האם מישהו רואה שיש כאן בעיה גם?
האם למישהו יש רעיונות לפתרון?.