לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 18-08-2007, 14:46
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
המלצה הכנתי גלידההההההההההה!!! :)

אחרי חודש בערך שלא הכנתי דברים משמינים כי התחלתי קצת לשמור (בטטה שכמותי)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

את המתכון לקחתי ממגזין שף של לאשה אוגוסט 2007

מתכון - סמיפרדו פרלין שקדים

לפרלין השקדים
150 גר' שקדים בקליפתם
3/4 כוס (150 גר') סוכר
1/2 כוס מים

לסמיפרדו וניל
5 ביצים מופרדות
1/2 כוס (100 גר') סוכר
1 תרמיל וניל חצוי לאורכו - אני השתמשתי ב2 כפיות תמצית וניל
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה.

ההכנה
1. פרלין שקדים -
מחממים תנור לחום בינוני - נמוך 160 מעלות
מפזרים את השקדים על תבנית שטוחה וקולים למשך 10 דק'
בינתיים מכינים בצד תבנית או מגש עם נייר אפיה מרוח בשמן.
בסיר בינוני שמים הסוכר והמים ומחממים תוך ערבוב מעל להבה קטנה, עד שהסוכר נמס
מגבירים את עוצמת הלהבה ומביאים לרתיחה בלי לבחוש.
ממשיכים לבשל ברתיחה עד שמתחיל להיווצר קרמל בצבע זהוב-חום
מסירים מיד מהכיריים ומוסיפים לסיר את השקדים הקלויים, מחזירים לכיריים,
ומבשלים על להבה נמוכה. מערבבים את השקדים והקרמל 2-3 דק' .
מסירים מהכיריים ו ויוצקים על המגש/נייר המשומן משטחים בעזרת כף ומניחים להצטנן לחלוטין.
שוברים לחתיכות גסות מעיברים למעבד מזון ומרסקים לאבקה לא צריך להשתדל לטחון בצורה אחידה
התוצאה הטובה ביותר היא אבקה דקה מעורבת בפירורים גסים.

2. הסמיפרדו וניל -
א. שמים את החלמונים בקערת המערבל עם מחצית מכמות הסוכר,
מגרדים פנימה את תוכן התרמיל או תמצית הוניל ומקציפים היטב עד לקרם בהיר ותפוח.
ב. בקערה אחרת מקציפים את החלבונים עם מחצית מהסוכר שנותר לקצף יציב.
ג. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.

3. מוסיפים את הקצפת, הקצף והפרלין שקדים לתוך קרם החלומנים שהקצפנו ומערבבים
בתנועות קיפול עדינות. מכניסים את הקערה למקפיא או מחלקים לכלי הגשה קטנים ומאחסנים מקפיא 4 שעות לפחות.


הערות - זה יצא ממש ממש ממש טעים אבל גם ממש ממש ממש מתוק
אולי אפשר להוריד גם מכמות של הסוכר בסמיפרדו עצמו כי פירורי הפרלין שקדים כנראה עושים
את המתיקות כשמוסיפים אותו.

כדור גלידה -שניים מספיקים בהחלט.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 20-08-2007, 21:21
  jaxler jaxler אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 1,947
זה לא באמת להכין גלידה..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "הכנתי גלידההההההההההה!!! :)"

כמה ח'ברה שבאמת הכינו גלידה..
צילם - שי וידר http://www.pbase.com/lollaphoto/profile

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://k53.pbase.com/g3/68/438668/2/55355724.45Small.jpg]


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://k41.pbase.com/g3/68/438668/2/55355726.47Small.jpg]


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i.pbase.com/g3/68/438668/2/55355837.50Small.jpg]


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i.pbase.com/g3/68/438668/2/55355841.55Small.jpg]


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://k43.pbase.com/g3/68/438668/2/55355842.56Small.jpg]


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i.pbase.com/g3/68/438668/2/55355843.57Small.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://k53.pbase.com/g3/68/438668/2/55355844.58Small.jpg]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 27-08-2007, 12:52
צלמית המשתמש של DimaX
  DimaX DimaX אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.10.04
הודעות: 5,810
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "הכנתי גלידההההההההההה!!! :)"

http://store.yahoo.co.jp/bin-go/su503-ma.html

זאת מכונת גלידה טובה?
כמה היא אמורה לעלות?

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://lib6.store.yahoo.co.jp/lib/bin-go/img10271697488.jpg]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://lib6.store.yahoo.co.jp/lib/bin-go/img10271697489.jpg]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://lib6.store.yahoo.co.jp/lib/bin-go/img10271697490.jpg]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://lib6.store.yahoo.co.jp/lib/bin-go/img10271697494.jpg]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://lib6.store.yahoo.co.jp/lib/bin-go/img10271697498.jpg]
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:19

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר