18-08-2007, 23:42
|
תחמושת בע"מ
|
|
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,734
|
|
פלאן מומלץ מארבעה סוגי בצלים.....
בפני הריח הריח שמפיץ התבשיל / מאפה הזה לא תוכלו להשאר אדישים ! וגם לא השכנים.....
אחת ממנות הנצחון שמוגשות אצלינו בעת ביקור אורחים הנה המנה המומלצת אשר נקראת "פלאן ארבעת הבצלים", מאפה שלא ממש קשה להכינו, מאפה שריחו ומראהו הולכים לפניו ומאפה טעים , טעים להפליא !!!
מצרכים (לתבנית בקוטר של כ 30 ס"מ (לא יותר) :
עבור הבצק :
3 כוסות קמח.
200 גרם חמאה קרה חתוכה לפיסות קטנות.
1 גביע יוגורט "דנובה".
קורט מלח.
1 כף סוכר לבן.
עבור המילוי :
1 קלח כרישה שטוף היטב וחתוך לארכו כולל חלקיו הפנימיים (הירוקים).
1 בצל גדול קלוף וחתוך גס.
1 בצל סגול קלוף וחתוך גס
2 בצלים ירוקים חצויים לארכם וחתוכים לפיסות באורך של כ 2 ס"מ.
50 גרם חמאה. + כף שמן.
חצי כף סוכר.
מלח, פלפל שחור.
1 גביע שמנת מתוקה 15% לפחות.
1 גביע יוגורט "דנובה".
4 ביצים טרופות.
2 כפות אבקת מרק בצל.
עד כאן אמנם לא מעט אבל גם לא מסובך............
ההכנה :
מרתיחים 2 כוסות מים עם קורט מלח...
חותכים את חצאי הכרישה לפיסות של 2 ס"מ מבשלים כ 10 - 7 דקותבסיר מכוסה מוציאים ומסננים...
כדי להכין את הבצק... שמים את הקמחהמלח והסוכר במעבד מזון עם להב פלדה ומפעילים בכמה "פולסים" (כדי "לאוורר" את הקמח)...
מוסיפים את פיסות החמאה ושוב מעבדים בפולסים עד ליצירת "בצק פירורי"...
מוסיפים את היוגורט ושוב מעבדים בפולסים קצרים ומעטים עד שמתגבש לבצק...
מכדררים את הבצק שנוצר מכסים את הכדור בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
ממיסים את החמאה והשמן עם קורט מלח וסוכר במחבת גדולה (אפשר גם ב"ווק") ומקפיצים את הבצלים עם הכרישה כ 7 דקות...
מערבבים בקערה את השמנת, היוגורט, הביצים ואבקת הבצל עד להשגת עיסה אחידה...
מרדדים את הבצק במערוך ומרפדים באמצעותו את התבנית המשומנת(בקוטר של כ 28 - 30 ס"מ)...
יוצקים מעל את תערובת המילוי, מניחים עליה את ערימת הבצלים הצבעונית והיפה ואף מקפידים שחלק מהבצלים ישארו מעל למילוי עצמו "על פני השטח"...
אופים בתנור שחומם ל 180 מעלות למשך 50 דקות, מתענגים על הניחוח ורק ממתינים לאורחים שיואילו כבר להגיע...
והרי לפניכם התוצאה:
יאאמי.....
נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 18-08-2007 בשעה 23:44.
|