לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה   מה שבראש היתרון האנסי | freedom.fresh.co.il   נושא: ילדה, רוצה לבוא אתי לדירה? –אני רק בת ארבע־עשרה. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > מה שבראש
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-08-2007, 19:43
צלמית המשתמש של Dutchy
  Dutchy Dutchy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.05.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי צנחן לעולם שמתחילה ב "סקר : אתם מאמינים באלוהים?"

מאמין. אומנם אני חושב שיש חלקים בדת שהם קצת מושחטים ואני לא בהכרח מסכים איתם. אבל קטונתי מלהבין יותר מידי.
להאמין בה' זה אפשר לומר, לא דבר שכולל הרבה היגיון . צריך בנאדם שיכול להסתכל גם מעבר כדי להאמין. ותתפלאו אני מכיר אנשים שיש להם תוארים בפיזיקה ומתמטיקה, והם סוג של פריקים מבחינה ריאלית, ממבט אחד הם אמורים להיות האנשים שחושבים הכי בהיגיון אבל יש להם כיפה על הראש.

אני בנוסף חושב שהאדם מדרדר את הדת וכולנו הופכים לרדיקלים יותר ויותר בכל יום שעובר, תחשבו על זה.
מצד שני יש גם את הצד שהופך לממש קיצוני מבחינת ה"אי אמונה" , לא שיש לי בעייה איתם, אבל יש ביניהם חלק שממש ממש דורש תשומת לב. זה כאילו הם רשמו לעצמם על המצח "אני אתאיסט אני אתאיסט" בלי הפסקה. ואני חייב לומר שהם דורשים כאפה.

אה.. ובנוסף. אמונה זה דבר טוב. עזבו את העניין שזה הופך אותנו לקיצוניים ויכול להוביל בסופו של דבר להשמדתנו. בבסיס של האמונה יש תקווה ויש אופטימיות. החוקים הבסיסיים של התורה מלמדים את כולנו להיות בני אדם טובים ומהווים בסיס לקיומנו.
חוץ מזה אני חושב שכולנו בסך הכל אנשים קטנים. לפעמים קצת מרתיח אותי לראות איזה פלוץ בגובה 1.75 שחושב שהוא יודע הכל על העולם. הכל בעולם בנוי על סיכויים ועל דברים כל כך מסובכים , בנאדם לא יכול להבין בצורה כלשהי איך העולם מתנהל. חלק מהעניין זה גם לדעת להיות צנוע. לקבל דעות של אחרים ולהיות פתוח למחקרים. כי להיות קיצוני מבחינה דתית ולהיות קיצוני מבחינה לא דתית זה כמעט אף פעם לא טוב.
I'm praying
Dear lord above

נערך לאחרונה ע"י Dutchy בתאריך 29-08-2007 בשעה 19:47.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-08-2007, 21:40
צלמית המשתמש של Seo
  Seo Seo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.07.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Seo שלח הודעה דרך MSN אל Seo Facebook profile
עריכה: טעות בשרשור, אבל לא נורא.
בתגובה להודעה מספר 133 שנכתבה על ידי Seo שמתחילה ב "זה שלדעתך כל מ שהוא לא להאמין, הוא בטלן"

לא אמרתי שזאת מטרה נעלה, אל תכניס לי מילים לפה. אני לא יודעת מה זאת מטרה נעלה. אם מישהו שזאת המטרה שלו בחיים, אז בכיף שלו, מגיע לו כבוד, כמו שמגיע לי ומגיע לך. אני לא רואה שום דבר פסול במטרה הזאת, למה שלא תהיה מטרה נעלה לכל דבר?

מה שכן, לפני שאתה מאמין או לא מאמין... אתה צריך להיות בנאדם. ובנאדם צריך לדעתי לתת כבוד מינימלי לאנשים אחרים.
ולנפנף לנו מול הפרצוף את העובדה שאתה כ"כ עליון ואנחנו כאלה נחותים כי אנחנו לא שותפים לאמונה שלך, זה לא נקרא לתת כבוד.
ואני אולי מאמינה באלוהים, אבל לא במצוות היהדות ומה לא... אבל לפחות אני יודעת לתת כבוד לאנשים ויודעת לכבד אותם, את הבחירות שלהם, ואת האמונה שלהם.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום