לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 04-09-2007, 14:54
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
הקשרים הצבאיים של הודו, או: צבאות כל העולם התאחדו.

אני קורא הרבה על בריתות צבאיות של הודו לאחרונה,

להלן סקירה קצרה של אלו שמצאתי בקלות ברשת:

ארה"ב – משחק מלחמה שנתי עם דגש ימי בשם Malabar, תרגיל אווירי שנתי מלא בשם Cope India (ד"א – ארה"ב מפסידה סדרתית בתרגילים האלו, ב 04 הם ממש נתפסו עם המכנסיים למטה. לטענת חלק מטייסי ארה"ב שהשתתפו , ואני מצטט: the Indian pilots showed innovation and flexibility in their tactics…they ran tactics that were more advanced than we expected….India had developed its own air tactics somewhat in a vacuum.).

הפדרציה הרוסית – תרגיל גדול בשטח רוסיה עם דגש על לוחמה בשטחים הרריים וסבוכים. התרגיל הוא המשך לתרגיל שהתקיים בשנה שעברה ונקרא Indra ועסק באותם תכנים. ע"פ הצהרות שני הצדדים, התרגול המשותף עומד להפוך להרגל.

הרפובליקה העממית של סין – באוקטובר מתוכנן השת"פ הצבאי הראשון של הודו וסין אחרי שנים של איבה הדדית, מלחמה גדולה ומספר רב של תקריות גבול. האימון יכלול כנראה רק כוחות מיוחדים ויתמקד בלחימה נגד גרילה בשטחים הררים, לא במלחמה כוללת (כלומר רק בידע שלא יכול להזיק משמעותית לשני הדדים אם תהיה להם מלחמה בקרוב). 2 הצדדים הצהירו שזה תרגיל ראשון בסדרה של תרגילים שתחומיהם יורחבו בעתיד.

הודו גם ערכה תרגיל אווירי גדול עם צבא אנגליה בשנה שעברה ( Inder Dhanush או Emerald Mercury ), כאשר המסקנה שפורסמה לעיתונות הייתה שעקומת הלמידה בשני הצדדים הייתה נהדרת ושיש לחזור עליו בעתיד. במהלך החודש הנוכחי כוחות מיוחדים של אנגליה עומדים להתאמן עם כוחות מיוחדים של צבא הודו בלחימה בשטח הררי נגד גרילה במורדות ההימאליה (אני ממש פרנואיד או שאולי ההודים נותנים לסינים ולבריטים תירוץ רשמי להתאמן ביחד???).

צרפת והודו מנהלות תרגיל אווירי שנתי מלא בשם Garuda ותרגיל ימי שנתי בשם Varuna.

נראה לי שכולם פה מכירים את השת"פ של הודו וישראל בתחומים צבאיים רבים.

להודו גם שת"פ צבאי נרחב עם אירן, הודו סייעה להם בפיתוח הטנק החדש שלהם, סייעה להם בהקמת קו הייצור של ה T-72s ושדרגה להם מערכות נ"מ סובייטיות ישנות. מעבר לכך יש להם גם ברית הגנה הדדית צבאית (אם כי לפי פרסומים הודיים הברית היא אך ורק כנגד פאקיסטאן).

ואני לא יודע עד כמה זה קשור אבל להודו עבר ארוך של סיוע למדינות האפריקאיות והיא היחידה בעלת מעמד של משקיף עם זכות הצבעה באיחוד האפריקאי (כן, יש חיה פוליטית כזה. חלשה אמנם, אבל עשירה במחצבים).



אז מה לדעתכם הסיפור של הודו?
  1. היא מחפשת לחזור למעצמה המתעוררת מחדש של הפדרציה הרוסית?
  2. להסתפח לעוצמה הפוטנציאלית של הדרקון הסיני המתעורר לאיטו?
  3. שומרת את הקלפים צמוד לחזה, רוקדת על כל חתונה אפשרית ומנסה לכרות ברית עם כל הצדדים כולם, כדי לשמור על כל האופציות פתוחות?
  4. או שהודו מנסה לאסוף ידע ולאתר נקודות תורפה אצל כל המתחרות כדי להפוך למעצמה צבאית בעצמה?
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 04-09-2007, 17:20
צלמית המשתמש של skydiver
  משתמש זכר skydiver skydiver אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.04.07
הודעות: 1,111
מעצמות עולות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "הקשרים הצבאיים של הודו, או: צבאות כל העולם התאחדו."

כבר כמה שנים ניתן להבחין בשחיקה במעמדה של ארה"ב כמעצמה עולמית, מעמד שקנתה במלחמת העולם השניה ובמיוחד לאחר הטלת פצצות האטום.

מלחמת ויאטנם ולאחריה המלחמות בעירק והטרור הבינלאומי יחד עם התרוממותו מעפר (או אפר) של האיחוד האירופי והיורו המזנק מעלה פגעו קשות בתדמית האמריקאית הכל יכולה. כל זאת מבלי לזלזל ביכולות שיש עדין ברשות ארה"ב.

בשנים האחרונות, בעקבות המאורעות הנ"ל, הרימה סין את ראשה במגוון תחומים צבאיים ואזרחיים על מנת לזנק אל קדמת הבמה העולמית כמעצמה עולה.

הודו, שמתקרבת מבחינה דמוגרפית לסין, לא נשארה מאחור והאיצה את קצב הצמיחה שלה גם כן בתחומים צבאיים ואזרחיים (ויעידו על כך היקפי העסקאות עם התעשיות הבטחוניות הישראליות) על מנת להכנס לאותה משבצת.

ההבדל בין הודו לסין היא שסין מנסה לבנות את עצמה כמעצמה תוך כדי התבדלות גם אם מתחת לפני השטח (ראו את הפריצה לרשת הפנטגון שהתבצעה ביוני) ואילו הודו מנסה למנף ולמצב את עצמה על ידי שיתוף פעולה בינלאומי וזאת הסיבה שאתה רואה כל כך הרבה תרגילים משותפים להודו ולמדינות אחרות.

נ.ב צריך לציין שגם רוסיה מרשה לעצמה לאחרונה להרים את הראש בעקבות החלשות מעמדה של ארה"ב, לדעתי, בפעם הראשונה בצורה רצינית מאז נפילת הגוש הסוביטי.
_____________________________________
"עם שאינו מכבד את עברו גם ההווה שלו דל - ועתידו לוט בערפל". (יגאל אלון)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י skydiver בתאריך 04-09-2007 בשעה 17:23.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 04-09-2007, 21:16
צלמית המשתמש של Golden Paths
  Golden Paths Golden Paths אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.01.07
הודעות: 630
מאיפה המסקנה שארה"ב נחלשה?
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי skydiver שמתחילה ב "מעצמות עולות"

מאיפה המסקנה שארה"ב נחלשה? דעתי היא שהמעצמות האזוריות אולי התחזקו עקב שינויים ביחסי מסחר ועליית הביקושים למוצרי אנרגיה ומחצבים אבל ארה"ב בפירוש לא נחלשה. שחיקה במעמד בינלאומי הנובעת מהלחימה בעיראק ואפגניסטן ושחיקה עקב דימדומי הממשל הנוכחי קיימת אבל היא אינה עד כדי כך משמעותית. גם לא חוב הסחר מול סין.
לגבי הודו. ההודים מחפשים הכרה בינלאומית בעליית כוחם עקב הפריצה הכלכלית של העשור האחרון. הבעיה המרכזית שלהם היא פערי מעמדות בין הקאסטות השונות ובין הכוחות השמרניים והכוחות המודרניסטיים. רק ב-15 שנים האחרונות הודו נאלצה לפצל מדינות ע"מ להתמודד עם לחצים בדלניים בתוך התת-יבשת.
_____________________________________
The Chrismas Truce

המשכיל בעת ההיא, ידום. (ספר עמוס, פרק ה' פסוק יג')

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 04-09-2007, 22:46
צלמית המשתמש של Golden Paths
  Golden Paths Golden Paths אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.01.07
הודעות: 630
תפיסה לא נכונה
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי דג עם מאג שמתחילה ב "הייתי אומר אופציה מספר..."

הודו (וגם סין לצורך העניין) מתמודדת עם קשיים ומורכבות בכל הקשור למנהל הפנימי שלה בסדרי גודל שלמים מעל מדינות המערב. עם כל הקשיים שלה, יש לה עוצמה כלכלית בדמות תמ"ג החמישי בגודלו בעולם, מדינות בעלות שטח הגדול יותר מבריטניה ואוכלוסיה בלתי נתפסת. מעבר לכל זה הם ירשו את התרבות הניהולית של האימפריה הבריטית (או יותר נכון את הבירוקרטיה שלהם). ללא נוקשות, בירוקרטיה ענפה והיצמדות ללא פשרות לחוקים ונהלים הם לא היו יכולים לשלוט באוכלוסיה שלהם. תנסה פעם לקנות כרטיס רכבת בין מדינות אצלהם עם קונקשן כי רצית לראות את הטאג' בדרך דרומה מדלהי ואז תראה בירוקרטיה לשמה.
_____________________________________
The Chrismas Truce

המשכיל בעת ההיא, ידום. (ספר עמוס, פרק ה' פסוק יג')

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 05-09-2007, 01:53
צלמית המשתמש של Golden Paths
  Golden Paths Golden Paths אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.01.07
הודעות: 630
יש כמה זויות שאתה יכול להסתכל על הנושא הזה.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי TheJudean שמתחילה ב "ראשית אני רוצה לתמוך בדעה כי..."

הגבלת היילודה יכולה להביא למספר משברים כלכליים מכמה כיוונים. אחד הוא הגדלת שכבת הקשישים עד כי המדינה / ילדים / קרנות פנסיה לא מסוגלים לכלכל אותם. משברים אקטואריים כאלו כבר מתחוללים לאיטם ברחבי העולם רק שמטבע המשבר, הוא ארוך וסמוי. משום מה יש לי הרגשה שכמדינה קומוניסטית דיקטטורית לא תטריד את מנוחתם הבעיה של שכבה זו והם יגלגלו את האחריות כלפי המגזר הפרטי. מה גם שעפ"י נתונים דמוגרפיים הגבלת היילודה עדיין לא השפיעה בצורה קיצונית על נתוני היסוד של סין וכי יפן (כדוגמא מאותו אזור) בבעיה קשה הרבה יותר מסין בתחום הזה. לדוגמא, אוכלוסיית יפן מעל גיל 65 מונה כ21% מהאוכלוסיה ואילו אוכלוסיית סין מונה כ8% באותו טווח הגילאים. קצב היילודה לאלף איש נמוך ביפן בכ 40% משל סין ועוד מספר נתונים שמעידים כי סין עדיין לא נכנסה בנושא זה לבעיה.
אגב, עפ"י אחד המודלים בכלכלה (מודל של סולו, למי שזוכר משהו) צימצום קצב היילודה יגרום בטווח הארוך לקיטון בקצב הצמיחה הבסיסי של המשק (אם כי סין עדיין לא הגיעה לשלב הזה בחיי הכלכלה שלה והיא בעיקר מתמקדת בשיפורים טכנולוגיים).
_____________________________________
The Chrismas Truce

המשכיל בעת ההיא, ידום. (ספר עמוס, פרק ה' פסוק יג')

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 05-09-2007, 13:40
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
אתה הייתה צודק אם ורק אם...
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Golden Paths שמתחילה ב "יש כמה זויות שאתה יכול להסתכל על הנושא הזה."

הגבלת הילודה בסין היתה מוצלחת. היא לא. האוכלוסיה שם, עדיין גדלה.
הבעיות הבוערות של סין, היא שחיתות. הם מאוד לא אוהבים לדבר על זה, הם מעדיפים רק להראות את הצד המסודר והנקי שלהם. שאר האסייתים לא קונים את התעמולה הסינית בכזו קלות.

לארה"ב עדיין יש יתרון עצום על הודו וסין, ארה"ב היא מדינת חוק, עם שקיפות גבוה, רגולציה יעילה ואכיפה משמעותית. בזמן שבסין, אין שקיפות, אין חופש התארגנות. הכלכלה הסינית הפורחת יכולה לחטוף מכה אחת עצומה בגלל חבורה של מושחתים שמוטטה בנק, או רימתה את הבורסה.
כל היקף השחיתות שהיינו עדים לו בארה"ב, אינו מתקרב לקצה הפוטנציאל שמתחבה בסין.

שחיתות היא הסיבה לחוסר היעילות, והקושי העצום של הסינים במחקר ופיתוח או בכניסה לתחומי היי-טק. אומנם בסין או הודו יש יותר מהנדסים מאשר בכל המערב, אבל דרושה תרבות ניהולית שתגבש את כולם לכוח עבודה יעיל. תרבות ניהול כזו יש ליפאנים ולקוריאנים, ומעט מידי לסינים ולהודים.

הודו, שונה מסין. הוא היא "דמוקרטיה", שהיא דרגה אחת או שתיים יותר מכאוס מושלם. להודו יש בירוקרטיה מושחתת שמאטה את הקידמה. הודו היא גם מדינה דתית מאוד, כלומר יש הרבה מאוד עוני ובורות מרצון, כתוצאה מהשיטה החברתית-דתית שלהם. זה מלבד פיצוץ האוכלוסין במדינה.

כן, כמו הודו, גם החברה והכלכלה בישראל הם נפגעים ישירים של בחירה של שני מגזרים לפחות בילודה הגבוהה מהיכולת שלהם לתמוך בה כלכלית, ובעוני מבחירה.
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 05-09-2007, 17:17
צלמית המשתמש של Golden Paths
  Golden Paths Golden Paths אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.01.07
הודעות: 630
למה המדיניות לא מוצלחת?
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Gilgamesh שמתחילה ב "אתה הייתה צודק אם ורק אם..."

היא אולי לא גורפת כמו שאנחנו חושבים שהחוק היבש מכתיב אבל עובדתית, יחס היילודה לאלף איש בסין נמוך מאשר בהודו (או ישראל כדוגמא מקומית) ומקביל לשל דנמרק (כדוגמא מערבית). מספר הלידות הממוצע לאישה נמוך מ-2. דהיינו, התא המשפחתי אינו מספיק גדול כדי לקזז את תמותת ההורים. אמנם הגידול באוכלוסיה אינו יציב כמו במערב אירופה (שם יחס התמותה לאלף איש שווה ליחס לידה, מספר הלידות לאלף איש נמוך מ-2 והגידול באוכלוסייה שואף לאפס) אבל בהחלט רואים השפעה מאוד חזקה על הנתונים.
אתה צריך לעשות הבדלה מסויימת בתוך הודו בין האיזורים העירוניים המודרניים, שם השפעת הקאסטות נמוכה יחסית ובין האיזורים הכפריים. נכון שישנה התמרמרות רבה בחלק חלק מהמעמדות הנמוכים (בעיקר הדאליטים), המרה כתוצאה מכך לבודהיזם והטלת ספק ביסודות החברה ההינדואית אבל צריך לזכור כי הודו עד לפני 60 שנים היתה תחת שליטה של בריטניה שלא ממש טרחה להשקיע משאבים בחינוך לשכבות הנמוכות אלא התמקדה בקאסטות השליטות וניצול המבנה השלטוני ההודי הקיים כדי לשלוט בתת-יבשת.
_____________________________________
The Chrismas Truce

המשכיל בעת ההיא, ידום. (ספר עמוס, פרק ה' פסוק יג')

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:13

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר