17-09-2007, 21:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
יוהוווווווו :)
קינוח לא הכנתי כי לא הספקתי (עמדתי שעתיים וחצי בנסיעה באוטובוס מת"א לעפולה וכבר לא היה לי כח וזמן)
אז המטעמים של אמא רבקה - (מצטערת על איכות התמונות לא לקחתי איתי את הקאנון שלי)
בצק (פריך) ממולא בבשר
בצק:
350 גר' קמח
200 גר' מרגרינה
מעט מלח
1/2 כוס מים
הכנה- להמיס את המרגרינה להוסיף לה את הקמח מים ומלח ללוש היטב , לעטוף בניילון נצמד ולהכניס
למקרר למשך שעה אחרי שעה להוציא ולגלגל כדורים בגודל פינג פונג (בערך קוטר של 5 ס"מ)
מילוי:
300 גרם בשר טחון
2 בצלים
מלח+פלפל
חופן פטרוזיליה קצוצה
לטגן את הבצל הקצוץ , להוסיף את הבשר , מלח+פלפל להמשיך לטגן וליבש נוזלים אם יש מהבשר
להמתין שיתקרר מעט ולקצוץ לבפנים פטרוזיליה.
לרדד את עיגולי הבצק לעלה דק כחצי ס"מ עובי וכ15-18 ס"מ קוטר למלא בבשר
ולסגור מלמעלה כמעין סגירת פרח ולסגור במעיכה.
בקערה להכין ביצה טרופה עם 1-2 כף שמן ולטבול בה כל כדור ממולא בשר
להניח בתבנית כ-3 ס"מ רווח בין הכדורים להכניס לתנור ב180 מעלות
להוציא מהתנור כאשר המאפה מוזהב -שחום.
************************************************** ************************************************** *****************
דגים ברוטב צהוב לראש השנה
אז דג קרפיון שלם שהושרה בלימון ומלח או כל דג אחר שאתם מעדיפים
בדר"כ זה היה דג מתוק בגלל ראש השנה בשנים האחרונות הוא הפך לחריף חחח
4 פלפל חריף חצוי לאורך ללא גריעינים, 1-2 גמבה, 4 שיני שום פרוסות ,1 צרור כוסברה , 1/2 כוס שמן
1/2 כפית כורכום 1/2 כפית מלח, מעט לימון
מערבבעים את כל התבלינים והירקות בסיר מניחים מעל את הדג ודוחפים לרוטב עם האצבעות
מוזגים מים לסיר סגובה הדג והירקות.
מבשלים עד שהמים מתאדים, דואגים כל הזמן להניע את הסיר מצד לצד מעין ערבוב ללא כף
לבשל עם מכסה.
************************************************** ************************************************** *****************
דלעת מתוקה
4 בצלים פרוסים, דלעת (בערך כ-3 חתיכות של 10*20 חתוכות לקוביות)
5 כפות דבש, כפית שחוקה של קינמון ואם רוצים כפית מרק עוף
לקלף את הדלעת ולחתוך לקוביות , לטגן את הבצל עם רבע כוס שמן
לשפוך על הדלעת את הבצל עם השמן שטיגנו אותו להוסיף תבלינים לערבב ולהכניס לתנור
עד לריכוך והשחמה, בהתחלה עם נייר כסף אחכ ניתן להוריד.
************************************************** ************************************************** *****************
בטטה קסביה (ארטישוק ירושלמי) ועוף
1 כפית רסק עגבניות, פלפל+מלח, 4 שיני שום פרוסות, כף וחצי מרק עוף
כף וחצי כפית פפריקה, חצי כוס שמן
לקלוף את הבטטה קסביה, לערבב בסיר את הבטטה עם התבלינים להוסיף כוס מים ואת העוף
כ-4 כרעיים+4 רגלי עוף
להרתיח עם מכסה ולהנמיך את האש כאשר המכסה עדיין על הסיר
לא להסיר את המכסה בהתחלה אחר כך הבטטה קסביה לא מתרככת כראוי
לאחר 10-15 דק' על אש נמוכה אפשר להסיר את המכסה, לבשל עד שהבטטה מתרככת והנוזלים מתאדים ברובם.
************************************************** ************************************************** *****************
טנזיה
20 שזיפים, 15 משמשים, 15 תאנים, 100 גרם צימוקים (אפשר גם תאנים ותמרים)
50 גרם צנוברים, 100 גרם אגוזי מלך.
5 בצלים פרוסים כ7-8 צלעות כבש או כל בשר אחר שאתם אוהבים (הכבש מוסיף טעם לתבשיל)
1 כפית קינמון, 1 כפית שחוקה מרק עוף, 3 כפות סוכר
להשרות במים את הפירות יבשים.
לשלוק במעט מים את הבשר עד לבישול כ70% (לא בישול מלא)
לטגן את פרוסות הבצל בחצי כוס שמן להשחים את הבצל טוב טוב טוב,
להוסיף לבצל את הפירות היבשים ללא נוזלי ההשריה את האגוזים והצנוברים להוסיף תבלינים ולהמשיך לטכן כ5 דק'
להניח את הבשר השלוק בתחתית התבנית ומעל לפזר את תערובת הפירות והבצל, לשפוך
מעל את נוזלי ההשריה של הבשר עד לחצי כיסוי של התערובת לכסות בנייר כסף
להכניס לתנור בחום גבוה כ20 דק' ואחכ להנמיך לחום בינוני 180מעלות למשך כשעה וחצי שעתיים
לקראת החצי שעה האחרונה להוריד את נייר הכסף להשחמה וקרמול התערובת
כתוספת אפשר להכין קוסקוס או אורז.
_____________________________________
|