לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #12  
ישן 15-09-2007, 19:52
צלמית המשתמש של RACS
  RACS RACS אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.05
הודעות: 2,844
שלח הודעה דרך ICQ אל RACS
ארוחות החג:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "אז מה המטעמים שלכם לכבוד ראש השנה?"

ארוחה ראשונה:

עופיונים ממולאים:
מחממים תנור ל240 מעלות.
לוקחים עופיונים ומנקים אותם .ושמים בצד.
מגרדים בטטה וגזר ובצל ושמים ומערבבים,
לוקחים את הבטטה ושמים בתוך העוף.
לקוחים את העוף ושמים בתנור לשעה וחצי על 220 מעלות.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ארוחה שנייה:

לשון בקר:

מכינים לפני: קונים לשון כבוש ושמים בסיר עם מים. מוצאים את המים ושמים את הלשון בסיר לחץ עם מים שעוקפים את הלשון בערך 1-2 ס"מ מעל הלשון.ומבשלים על אש נמוכה לשעה וחצ עד שעתיים.שמים במקרר.
יום למחרת מכינים מחבת על בצל ומכינים את הבצל . חותכים את הלשון לחתיכות מלוכסנות ושמים את החתיכות במחבבת. לאחר מכן מגישים .


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

(אין לי תמונה של צורת ההגשה)

ארוחה שלישית :

קונרדביף, או איך שאני קורא לזה קורנ-דה-ביפ

קונים קונדביפ ושוטפים אותו (ומייבשים). אחרי זה שמים על מחבת עם שמן ו"סוגרים" את הבשר .
אחרי זה שמים בסיר לחץ לשעתיים עד שזה מוכן .
חותכים נגד כייון ה"קווים" ומגישים עם רוטב פטריות.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

(אין לי תמונה של צורת ההגשה)

ארוח שלישית

Chicken Casserole with dried fruit on a bed of Couscous
(המתכון מועתק מדף קרוע מעיתון באנגלית)
ההבדל היחידה זה שאנחנו השתמשנו בפרגית ולא בשוקיים.

לוקחים 12 שוקיים, 6 בצילם אדומים, 12 חתיכות ארטישוק, 250 גרם תאנים, 200 גרם שזיפים מיובשים, 200 גרם משמשים.
למרינדה: חצי כוס שימן, 2 כפיות שמן שום שום, 2 כפיות סוכר חום, 3 כפיות דבש, חצי כוס סויה, 5 שיני שום, ש מקלות קינמון, כפית קומין, 2 כפיות שוםשום, 1/4 כפיות שמן חומץ בלסמי, 2 כוסות יין אדום יבש.
מכינים קוסקוס.
מערבבים את כל החומרים של המרינדה ביחד . מסדרים את הכל בסיר ושמים את המרינדה מעל. שמים במקרר למיניום 3 עד 2 שעות. מחממים תנור ל180. מבשלים במשך 40 דקות כשהסיר לא מכוסה. מידי פעם יש לערבב.

מגישים אם הקוסקוס ועם בוטנים חתוכים.
בישול ראשוני:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אחרי עירבוב ובסופו של דבר (בלי קוסקוס ובלי בוטנים,):

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

לקינוח:

קומפוט תפוחים

לוקחים תופחים וחותכים אותם לחתיכות. ושמים בסיר לחץ אם קצת מים. מבשליים לשעתיים (עד שהתפוחים נהיים רכים) , ואז מוציאים ועושים מחית.
אחרי שמתייבש לכל מנה שמים סירופ קרמל, שלושה סוגי דבש שונים ופסיפלורה ומערבבים..
זה טעים

[אין תמונה ]
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 17-09-2007, 21:07
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
יוהוווווווו :)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "אז מה המטעמים שלכם לכבוד ראש השנה?"

קינוח לא הכנתי כי לא הספקתי (עמדתי שעתיים וחצי בנסיעה באוטובוס מת"א לעפולה וכבר לא היה לי כח וזמן)

אז המטעמים של אמא רבקה - (מצטערת על איכות התמונות לא לקחתי איתי את הקאנון שלי)

בצק (פריך) ממולא בבשר
בצק:
350 גר' קמח
200 גר' מרגרינה
מעט מלח
1/2 כוס מים
הכנה- להמיס את המרגרינה להוסיף לה את הקמח מים ומלח ללוש היטב , לעטוף בניילון נצמד ולהכניס
למקרר למשך שעה אחרי שעה להוציא ולגלגל כדורים בגודל פינג פונג (בערך קוטר של 5 ס"מ)

מילוי:
300 גרם בשר טחון
2 בצלים
מלח+פלפל
חופן פטרוזיליה קצוצה
לטגן את הבצל הקצוץ , להוסיף את הבשר , מלח+פלפל להמשיך לטגן וליבש נוזלים אם יש מהבשר
להמתין שיתקרר מעט ולקצוץ לבפנים פטרוזיליה.

לרדד את עיגולי הבצק לעלה דק כחצי ס"מ עובי וכ15-18 ס"מ קוטר למלא בבשר
ולסגור מלמעלה כמעין סגירת פרח ולסגור במעיכה.
בקערה להכין ביצה טרופה עם 1-2 כף שמן ולטבול בה כל כדור ממולא בשר
להניח בתבנית כ-3 ס"מ רווח בין הכדורים להכניס לתנור ב180 מעלות
להוציא מהתנור כאשר המאפה מוזהב -שחום.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

************************************************** ************************************************** *****************

דגים ברוטב צהוב לראש השנה
אז דג קרפיון שלם שהושרה בלימון ומלח או כל דג אחר שאתם מעדיפים
בדר"כ זה היה דג מתוק בגלל ראש השנה בשנים האחרונות הוא הפך לחריף חחח

4 פלפל חריף חצוי לאורך ללא גריעינים, 1-2 גמבה, 4 שיני שום פרוסות ,1 צרור כוסברה , 1/2 כוס שמן
1/2 כפית כורכום 1/2 כפית מלח, מעט לימון

מערבבעים את כל התבלינים והירקות בסיר מניחים מעל את הדג ודוחפים לרוטב עם האצבעות
מוזגים מים לסיר סגובה הדג והירקות.
מבשלים עד שהמים מתאדים, דואגים כל הזמן להניע את הסיר מצד לצד מעין ערבוב ללא כף
לבשל עם מכסה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

************************************************** ************************************************** *****************

דלעת מתוקה
4 בצלים פרוסים, דלעת (בערך כ-3 חתיכות של 10*20 חתוכות לקוביות)
5 כפות דבש, כפית שחוקה של קינמון ואם רוצים כפית מרק עוף
לקלף את הדלעת ולחתוך לקוביות , לטגן את הבצל עם רבע כוס שמן
לשפוך על הדלעת את הבצל עם השמן שטיגנו אותו להוסיף תבלינים לערבב ולהכניס לתנור
עד לריכוך והשחמה, בהתחלה עם נייר כסף אחכ ניתן להוריד.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

************************************************** ************************************************** *****************

בטטה קסביה (ארטישוק ירושלמי) ועוף
1 כפית רסק עגבניות, פלפל+מלח, 4 שיני שום פרוסות, כף וחצי מרק עוף
כף וחצי כפית פפריקה, חצי כוס שמן

לקלוף את הבטטה קסביה, לערבב בסיר את הבטטה עם התבלינים להוסיף כוס מים ואת העוף
כ-4 כרעיים+4 רגלי עוף
להרתיח עם מכסה ולהנמיך את האש כאשר המכסה עדיין על הסיר
לא להסיר את המכסה בהתחלה אחר כך הבטטה קסביה לא מתרככת כראוי

לאחר 10-15 דק' על אש נמוכה אפשר להסיר את המכסה, לבשל עד שהבטטה מתרככת והנוזלים מתאדים ברובם.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

************************************************** ************************************************** *****************

טנזיה
20 שזיפים, 15 משמשים, 15 תאנים, 100 גרם צימוקים (אפשר גם תאנים ותמרים)
50 גרם צנוברים, 100 גרם אגוזי מלך.
5 בצלים פרוסים כ7-8 צלעות כבש או כל בשר אחר שאתם אוהבים (הכבש מוסיף טעם לתבשיל)
1 כפית קינמון, 1 כפית שחוקה מרק עוף, 3 כפות סוכר

להשרות במים את הפירות יבשים.
לשלוק במעט מים את הבשר עד לבישול כ70% (לא בישול מלא)
לטגן את פרוסות הבצל בחצי כוס שמן להשחים את הבצל טוב טוב טוב,
להוסיף לבצל את הפירות היבשים ללא נוזלי ההשריה את האגוזים והצנוברים להוסיף תבלינים ולהמשיך לטכן כ5 דק'

להניח את הבשר השלוק בתחתית התבנית ומעל לפזר את תערובת הפירות והבצל, לשפוך
מעל את נוזלי ההשריה של הבשר עד לחצי כיסוי של התערובת לכסות בנייר כסף
להכניס לתנור בחום גבוה כ20 דק' ואחכ להנמיך לחום בינוני 180מעלות למשך כשעה וחצי שעתיים
לקראת החצי שעה האחרונה להוריד את נייר הכסף להשחמה וקרמול התערובת

כתוספת אפשר להכין קוסקוס או אורז.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:30

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר