המתכון הוא של האישה אני רק הצלם והטועם
מתכון ראשון שלי פה ויהיו עוד הרבה...
צלי בתנור.
לוקחים צלי במשקל 1.6 קילו בערך.
אם הצלי קפוא מפשירים בקערה מלאה מים קרים ו4 כפיות רום (לא משנה איזה).
אם הצלי טרי מוסיפים את הרום למרינדה.
המרכיבים:
חותכים את הצלי ל 2 חצאים,
שמים בקערה את 2 החצאים יחד עם:
4 כפיות שמן סומסום sesame seed oil
4 כפות רוטב וסטושר Worcestershire sauce
4 שיני שום מגורדים
5 כפיות מרק עוף
1 כפית פלפל שחור
0.5 כפית מלח
אופן ההכנה:
לוקחים את כל המרכיבים ומערבבים את הבשר יחד במרינדה (ניתן להשרות את הבשר 20 דקות או להשרות כל הלילה).
לוקחים 5 תפוחי אדמה מקולפים וחותכים בעובי 2 ס"מ בערך,
לוקחים כוס וחצי גזר גמדי,
חצי כוס פטריות חתוכות.
לוקחים מחבת מספיק גדולה (שניתנת לאפיה בתנור) עם קצת שמן זית, מחממים על אש גבוהה,
לאחר שהמחבת רותחת שמים את הבשר וצולים אותו משני הצדדים בערך 4 דקות לכל צד,
בזמן שהבשר מתבשל לוקחים 2 כפיות מרק עוף וזורקים לקערה עם הירקות ומערבבים הכל יחד,
כאשר סיימנו לצלות את הבשר מוסיפים את כל תכולת הקרעה למחבת יחד עם הבשר.
לוקחים חצי כוס יין אדום לבישול ומוסיפים למחבת ובנוסף מוסיפים 1.5 כוסות מים.
מבשלים על אש נמוכה בין 30-40 דקות כאשר המחבת מכוסה.
לאחר הבישול מכניסים את המחבת מכוסה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 3-4 שעות,
או עד שהבשר רך וזאת ניתן לבדוק על ידי נעיצה של מזלג בבשר ולראות שהוא רך מספיק.
הצעת הגשה: ניתן להגיש עם אורז או כל תוספת שתרצו.
כך נראה השמן סומסום:
וכך נראה הרוטב שהוא בעצם טוב לבשר עוף ועוד.
היין שהשתמשנו:
הצלי בזמן הבישול על הגז:
הצלי בגמר האפיה מקושט שלא תגידו שלא משקיעים פה אה?
ויותר מקרוב שתהנו מהקישוטים.
למי שרוצה צירפתי לפה מסמך בוורד של המתכון.
https://2007-uploaded.fresh.co.il/2...07/54189743.doc