18-09-2007, 19:34
|
|
|
חבר מתאריך: 12.09.05
הודעות: 1,470
|
|
היום הביאה לי מביתה "טקמאלי" משהו מדהים ! המתכון לקוח מ"על השולחן" ,הם שכחו לציין
שהשזיפים צריכים להיות ירוקים....
טְקֶמָאלי -רוטב שזיפים גרוזיני
מקור המתכון: מרינה טופוריה, מסעדת "ננוצ'קה", גיליון 140
רוטב חמוץ-חריף נפלא ורב שימושי, שבלעדיו אין קיום למטבח הגרוזיני. מגישים אותו לצד מאכלי בשר (במיוחד שישליק) או לצד מאכלי דגים.
חומרים ל-2 ק"ג שזיפים:
1 ראש שום, מופרד לשיניים קלופות
2-1 פלפליםחריפים טריים, ירוקים או אדומים (אם רוצים למתן את החריפות, מסלקים את הגרעינים)
צרור גדול של כוסברה
1/3 צרור שמיר
כמה ענפי בזיליקום
כמה ענפי נענע
מלח, לפי הטעם
2 כפיות כוסברה טחונה
מעט סוכר (לא חובה)
+ מניחים את השזיפים בסיר, מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים עד שהשזיפיםרכים מאוד וכמעט מתפרקים.
+ מעבירים את השזיפים, יחד עם מי הבישול, דרך מסננתדקה, כדי להיפטר מהקליפות ומהגלעינים.
+ טוחנים שום, עשבי תיבול ופלפלים במעבדמזון, עד לקבלת רסק דליל.
+ אם משתמשים ברוטב בתוך שבוע עד שבועיים ממועד הכנתו - מערבבים את רסק השזיפים עם תערובת השום ועשבי התיבול, מתבלים במלח ובכוסברהושומרים בקירור. הרוטב צריך להיות חמצמץ-חריף. מי שאוהב רוטב מתוק יותר, יכוללהוסיף מעט סוכר.
+ אם מכינים את הרוטב למזווה: מביאים את רסק השזיפים המסונןלרתיחה על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים את תערובת השום והתבלינים ומבשלים יחד עדלרתיחה. מורידים מאש, מתבלים במלח ובכוסברה, ואם רוצים מוסיפים מעט סוכר. יוצקים אתהרוטב לתוך צנצנות מעוקרות ואוטמים באופן הרמטי. הרוטב יישמר במשך חודשים ללאקירור
|