לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > השכלה כללית > הסטוריה ותיעוד
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #8  
ישן 30-09-2007, 08:27
צלמית המשתמש של שגב77 היחידה
  שגב77 היחידה שגב77 היחידה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.04.06
הודעות: 149
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ש"בי שמתחילה ב "קורס מורה דרך"

תשובה
אכן קורסי מורה דרך של משרד התיירות הוא קורס יוקרתי מאוד ומעשיר מאוד מבחינת ידע
ואכן בחלק מהאוניברסיטאות והמכללות מכירים בקורס כנקודות זכות

(וכל מקרה לא אהבתי את הכתיבה באותו המשפט "קורס תו-תקן או קורסים חאפרים למיניהם"-כיון שקורסי תו תקן הם ממש לא דומים לקורס מורי דרך וכן להיפך.
קורס תו תקן-אישור להדריך דרך מסגרות משרד החינוך כגון:מנסי"ם בתי ספר,ותנועות נוער ודומיהם לכן הקורס מועבר בצורה שונה לגמרי מקורס מורי דרך ----עוד נקודה חשובה להבהרה זה שאם יש למשהוא תעודת תו תקן ולמשהוא אחר תעודת מורה דרך -זה לא בא להעיד שזה עם התעודת מו"ד הוא יותר טוב הכל לפי מה שהמדריך יודע ומכיר -שיהיה חג שמח )
_____________________________________
"האדם הוא הפלדה "
"האדם שבטנק ינצח"
"השריון עשה הסטוריה"
"במקום שבו יעצרו הזחלים שם יקבע הגבול"
"השריונאי רואה מבין ראשון פועל ראשון ומנצח"
" נוע נוע סוף"

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 30-09-2007, 11:27
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
כמי שמבין דבר או שניים בצד המסחרי של התחום
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "הריני מתנצל באם פגעתי במישהו"

אבי חייב לציין שכולו נגוע במאפיינים "חאפריים" - קומיסיונים שונים ומשונים, עמלות סיבוביות, קבלני משנה של קבלני משנה, תעודות, מלחמה על תעודות ושרי תיירות שחסרו התעניינות בתחום (כולל אחד שהפך לאנסי הראשון שלנו) אבל הצליחו להעמיס עלינו כמרים אנטישמיים הנהנים ממעמד מורי דרך, ועוד כהנה וכהנה.

עברו הימים שבהם מורה הדרך היה איש מזוקן, מרושל וחביב שנסע על אוטובוסים של אגד תיור. היום - למוכשרים - יש כסף די טוב בתחום והמלחמה היא לא רק מלחמת השרדות, אלא מלחמה על פרנסה טובה מאוד (למתאימים כמובן, ובמיוחד למי שיודע להדריך צפון אמריקאים, או את החלבים ממקסיקו).

אותי אישית - אני חייב לציין בכנות - כל העניין די דוחה. מורי הדרך ש"חוטאים" גם בידיעת הארץ הם זאבים זה לזה ומדי כמה חודשים, בכנסים, אני נתקל בכך. יותר מכל לצנינים בעיניהם כל מי שברוב חוצפתו לא הוציא תעודת מורה דרך אולם, אבוי, מעיז לדבר על נושאים בהם הוא מתמחה.

למיטב ידיעתי עדיין קיימת תקנה לפיה אדם שאין תחליף ליידע הייחודי שלו, יכול להדריך בתחום זה גם ללא תעודה. פה ושם יוצא לי לראות פרצופים חמוצים בשל כך מצד בעלי תעודות...

ולגבי פורום מורי הדרך בתפוז: הכרתי אותו מיומו הראשון (אחרי מריבה גדולה עם פורום טיולים בתפוז) ואני חייב לציין שמוטב היה לו היה הופך לפורום סגור או פשוט נסגר. הוא אינו מביא כבוד (ך היה לפחות עד לפני שנתיים) למקצוע.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 30-09-2007, 12:11
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
באתרים שבהם ישנה "אכיפה"
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "[QUOTE]למיטב ידיעתי עדיין..."

דהיינו מוזאונים ממשלתיים, גנים לאומיים וכו' - כן. אמורה להיות לו תעודה על הצוואר. כמובן שמדריכי המקום עצמו רשאיים להדריך. משום מה במנהרות הכותל ועיר דוד (שני אתרים שמתופעלים ע"י עמותות) לא היה נראה לי שהמדריכים אפילו קרובים להיות מורי דרך (בשניהם הייתי לאחרונה בקיץ) ובכל זאת הם מדריכים (במנהרות הכותל בעברית, למיטב שיפוטי, ההדרכה פשוט מבישה ביחס לעוצמת האתר).

יש למורה דרך כל מיני יכולות ופריווילגיות המוגדרות בחוק לדוגמא רק מורה דרך יכול לנהוג ב"רכב אשכול" (הרכב עם הסמל של כרמל מזרחי...) והוא זכאי לנהוג בנתיב תחבורה ציבורית.

אגב: החאפרים מדאיגים בעיקר את מי שפרנסתו על קבוצות low budget או שכך נראה לי...
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 01-10-2007, 07:31
  ימאשיהי ימאשיהי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.11.02
הודעות: 31
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "לא הייתי מבטל את הצורך בהכשרה..."

נראה שהתשובה לשאלה הראשונה נגזרת מהמטרה של השואל - אם אתה מתכוון לעסוק בכך כמקצוע - תעשה תעודה מטעם משרד התיירות. אמנם זה שנתיים עבודה, אבל מקיף וגדול ויש להניח שבקורס שכזה רבות האפשרויות גם 'להתקמבן' עם אנשים שאתה מכיר תוך כדי הקורס, כדי לעבוד אחר כך (לדוגמה, כל מיני יזמים שמחזיקים אחר כך חברות הדרכה, זקוקים למדריכים באופן שוטף, מה שמביא לך הרבה פרנסה).
ברם, קח בחשבון שהקורס עולה הרבה כסף.
אם אתה מעונין ב'פתיחת אופציה' להדרכה בשעות הפנאי, כי אז רוב הקורס התיירותי פשוט מיותר ועליך לפנות לעמותות שצצות לאחרונה תחת כל עץ רענן - הדרכת טיולים. כאן אני יכול להעיד מנסיון אישי - חלטורה זה מילה קלה על מה שמתנהל שם. כל העסק הזה הוא כסת"ח של משרד החינוך כדי שלא לשלם את הביטוח על התאונות שקורות בטיולים של בתי הספר. יש מדריכים מוצלחים שמדריכים גם בקורסי משרד התיירות, אבל בסה"כ מלמדים כמה דברים ברמה בסיסית ביותר, אף אחד לא מתעניין מה למדת ומה לא, מחפפים ואחר כך מתפלאים על רמת ההדרכה של הבוגרים.
מן הסתם יש הבדלים בין מקומות שלומדים בהם גם את הקורס הזה, בשביל זה תעשה חריש עמוק בין העמותות העוסקות בהדרכה.

ואגב, g.l.s.h, למנהרות הכותל ולעיר דוד יש קורס מדריכים משלהם, במנהרות הכותל יכולים להדריך רק מדריכים שלהם, בעיר דוד לעומת זאת כל אחד יכול להדריך.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 01-10-2007, 07:57
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
אני מכיר באופן יומיומי רק שניים מן הסוגים של מורי הדרך
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "לא הייתי מבטל את הצורך בהכשרה..."

1. ה"קרם דלקרם" מבחינת הפרנסה: אלה שיש להם את היכולות להסעיר תיירים מחו"ל - ובמיוחד את הצפון אמריקאים. אלה עושים כסף טוב בהחלט (חלק נכבד כטיפ): מי שאינו יודע להתעדכן ברוח הזמן פשוט עף לשוליים (ראה קטגוריה 2) - עסק חסר רחמים. אלה שיודעים לזרום עם הלקוח זוכים לפרנסה כמעט בטוחה: אפילו כשנסרלות מחליטים לעשות בעיות, גם בפברואר ולא פעם פשוט בתור נהג שמקבל משכורת של מדריך. חלק לא קטן - אלה שהם יזמים ממולחים בנשמתם - ממקסמים את הרווח שלהם ע"י יצירת קשרים עיסקיים מבוססי עמלות לכל כוון אפשרי (גם לכוון הלקוח וגם לכוון הספקים). עקרונית, ובעבודה שוטפת אתם (באופן טבעי הם צעירים יותר מקטגוריה 2), אני לא תמיד מרגיש בכלל שמדובר באנשי "ידיעת הארץ" - אני לא אומר את זה לשלילה: פשוט המימד המסויים הזה הוא רק פן אחד של העבודה. הטובים ביותר לא נמדדים לפי רמת השליטה בחרסים, פלורה&פאונה, אלא ביכולת לצמצם למינימום את הזמן שבו הנער של המשפחה שם את האייפוד שלו על הראש במנהרות הכותל. באופן מפליא מאוד כמעט ולא קיימות אצלם תכונות של קנאה בעמית, צרות עין או התאגדות בקליקות.

2. מורי הדרך שרואים עצמם כחוקרים: את אלה אני כלל לא מכיר מהתחום הראשון - הם לא מתחברים ללקוחות כאלה. אני מכיר אותם פשוט מכך ששנינו חובבנים של מחקר. כמובן שאסור לעשות הכללות, אבל לדאבוני אחת התכונות הנפוצות בקרבם הן המרירות הכרונית, התחושה שאינם זוכים לקרדיט על תרומתם למחקר, הביטול המוחלט של דעתו של עמית וכו' וכו'. אני לא יודע האם הם היו פעם חברה כמו בקטגוריה 1. מה שמעניין הוא שמבחינה "מחקרית" רובם משחקים אותה מלכת הכיתה: קשה להשגה ועם דישה של "שלך שלי, שלי שלי". אם אתה משיב באותה גישה, אחרי זמן מסויים פתאום כל החומות נופלות ושלב ההטפות מפנה את מקומו לשלב השאלות.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 05-01-2008, 14:50
צלמית המשתמש של The_Merlin
  משתמש זכר The_Merlin The_Merlin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.04.02
הודעות: 1,320
Follow me...
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "[QUOTE]למיטב ידיעתי עדיין..."

התשובה לשאלה היא "כן" ומי שמדריך טיולים ללא רישיון ממשרד התיירות הוא עבריין. להלן הסעיפים הרלוונטיים מהתקנות בעניין והמשמעות היא שאותם אלו שהולכים עם התעודה תלויה על החזה, עושים זאת להראות שהם מורי דרך "כחוק" ולא חאפרים:

תקנות שירותי תיירות (מורי דרך), התשכ"ז- 1967
בתוקף סמכותי לפי סעיף 8 לפקודת מורי-דרך (להלן- הפקודה), וסעיפים 14(א) ו- 2(ד) לפקודת סדרי השלטון והמשפט, התש"ח- 1948, אני מתקין תקנות אלה:

איסור לשמש מורה דרך ללא רשיון (תיקון התשל"ח)
9ג. לא ישמש אדם מורה דרך בתמורה, לא ישמש מסיע בתמורה כמורה דרך ולא יציע אדם שירותיו כמורה דרך בתמורה, אלא אם יש בידו רשיון.

מילוי אחר תנאי הרשיון (תיקונים: התשל"ב, התשל"ח)

9ד. לא ישמש מורה דרך בתפקידו ולא יציג את שירותו אלא בהתאם לסוג הרשיון שבידו ובהתאם לתנאיו.

מורה דרך רשוי (תיקון התשנ"א)

9ה. לא תעסיק סוכנות כהגדרתה בצו הפיקוח על מצרכים ושירותים (סוכנויות לנסיעות, לנופש ותיירות פנים, ומשרדים לתיור), התשכ"ז- 1967, מורה דרך אלא אם כן הוא בעל רשיון תקף לשמש מורה דרך לפי תקנות אלה.

משה קול שר התירות

נערך לאחרונה ע"י The_Merlin בתאריך 05-01-2008 בשעה 14:52.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 06-01-2008, 04:54
צלמית המשתמש של The_Merlin
  משתמש זכר The_Merlin The_Merlin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.04.02
הודעות: 1,320
Follow me...
אני לא חושב שלזה התכוון המחוקק
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "יש איזה סעיף שאומר שמי שהוא בעל ידע מסויים מאוד שאין למורה הדרך הקונבנציאונלי"

המחוקק קובע סייגים שמשמעותם היא שאדם לא יכול להחליט שהוא מתפרנס מהדרכת מטילים, ללא שהוא נבדק בסטנדרטים מסויימים. תביא בחשבון שמי שמדריך תיירים ומטיילים, הוא סוג של מורה והמערכת מעדיפה לדעת שהוא לא מרמה את לקוחותיו וממציא היסטוריה, זואולוגיה ובשורה התחתונה" מבלבל את המוח" למי ששכר אותו.
אני לא רואה כל רע בקביעת אמות מידה ודרישות סף לכל תחום מקצועי - נהפוך הוא .

לא מצאתי את הסעיף עליו אתה מדבר בעניין איש מקצוע ספציפי. אני לא חושב ש"לוחם מתש"ח" נכנס להגדרה הזו אלא שהכוונה שארכיאולוג שחופר אתר חשוב יוכל להדריך בו אנשים או גאולוג שמומחה למכתש הקטן וכיו"ב. במקרה כזה המומחיות שלו מכסה על העדר הכשרה לגיטימית כמדריך טיולים.

לגבי לוחם במלחמת השחרור שמספר את הקרב/ות בו השתתף - זה לגיטימי חוקית כל עוד הוא לא דורש שכר בדיוק כפי שכתוב בחוק אלא אם מדובר באדם שהוא כם בעל הכשרה מקצועית בתחום ההיסטוריה וכו'. אבל זו פרשנות שלי ואם יהיה הסעיף מולנו ניתן יהיה בצוותא להבין אותו יותר טוב.

אגב, זה שלא דרשו ממך רישיון ואף אחד לא אמר כלום - מה, זה נראה לך מוזר בארץ? חוק לחוד ומעשה לחוד. במדינה שאנשים נוהגים שיכורים, צעירים משתמטים מצה"ל בתמיכת המערכת והמשטרה לא מצליחה לעצור כמה "משפחות פשע" , אין מצב שאת מישהו יעניין אם מדריך תיירים עובד עם או בלי רישיון.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #23  
ישן 06-01-2008, 19:04
צלמית המשתמש של The_Merlin
  משתמש זכר The_Merlin The_Merlin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.04.02
הודעות: 1,320
Follow me...
למרבה הצער זה ככה בכל תחום
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "לוחמים (תש"ח, 67 וכיפור) שמדריכים או מעבירים מור"ק מקבלים על זה כסף"

נראה לך שאני לא נתקל בחאפרים בתחום החקירות? החוק קובע מפורשות למי מותר לעסוק בחקירות פרטיות והשוק מנגד מלא בדגנראטים יוצאי כל מיני "כוחות חוקרים" כמו שב"כ ודומיהם, ושמעולם לא טרחו להוציא רישיון חוקר. זה הופך את זה לתקין? זה שהם מנפיקים חשבונית נותן לזה הכשר? מן הסתם לא ואין לזה כל קשר ליכולת של אותם אנשים לבצע חקירה. הם אינם רשאים לפי החוק לעשות זאת ועושים בכל זאת.

גם זה ש"מדריך" תיירים כזה מדריך קבוצות ומוציא חשבונית לא הופך את העניין לחוקי גם אם החוק אידיוטי ואם יש בו חורים בגודל אבטיח.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 06-01-2008, 18:55
צלמית המשתמש של The_Merlin
  משתמש זכר The_Merlin The_Merlin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.04.02
הודעות: 1,320
Follow me...
לא המורים לשל"ח שאני הכרתי
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי broadaxe שמתחילה ב "החוק הזה מקומם, לדעתי תולדה של "כדאיניקיות""

המורה שלי לשל"ח היה הולך יום לפני כל טיול ועוקר את כל הצמחים שהוא לא הכיר במסלול הטיול, כדי שלא אתקיל אותו בשאלות.
בכל אופן, גם כאן הפרט אינו מעיד על הכלל ומה שאתה עושה בהצהרה גורפת כזו, זו הכללה.
יש מורים לשל"ח שהם קאנונים בידיעת הארץ ומנגד, גם כאילו שלא שמעו מעודם את השם אברהם שפירא ושעבורם חנקן נובי זה רוצח סידרתי שנולד בקניה. אני גם בטוח שיש מורי דרך שאפשר להכניסם להגדרה הזו ולהפך - כאילו שידיעותיהם מרקיעות שחקים.
אני מניח גם ששום דבר אינו מונע מורה לשל"ח לגשת לבחינות מורי דרך.

מעבר לכל הפילוסופיה בשקל הזו - חוק, מקומם ככל שיהיה, הוא עדיין חוק ויש לכבדו ובמידת הצורך - לפעול בדרכים המקובלות לשינויו או לחקיקת תקנות שיתאימו את החוק לרוח הזמן ויעדכנו אותו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 07-01-2008, 00:54
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
ואני מתפעל מורי דרך (דהיינו משבץ אותם לעבודה)
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי Veresk שמתחילה ב "אני למצא כרגע בקורס מורי דרך"

וכן מכיר את המצב הזה (לא מכיר מספר תקנה וזה גם לא ממש חשוב לי).

ובעניין אחר משהו: עכשיו כשאני חושב על זה יש לי מין תחושה שמורי הדרך הטובים אף פעם לא מתעסקים בבילוש אחרי החאפרים: נראה לי שזו יותר מנת חלקם של של קשישי המקצוע שמצויים בפורום בתפוז...

למורי הדרך שאני מכיר לא איכפת עם צביקה גרינגולד "ייקח" את הלקוחות שלהם לשלוש שעות מהם, אפי איתם או לצורך העניין איש ציבור לשעבר מעריית ירושלים שיעשה להם סיור עם דגש מאוד מאוד מסויים שרק הוא יכול לתת. מי שמפריע להם אלה החאפרים שגונבים את כלל העבודה (חאפרים ברשיון משרד התיירות (דהיינו כל מיני בישופים) כמו גם חאפרים של ממש) ולא אנשי נישה שרק מעשירים את התכנית.

יש כאן פרדוקס: הפחות טובים הם אלה שנלחמים על מימוש מלא של החוק. פעם אפילו הייתה מלחמת עולם שלישית בעניין בפורום טיולים של YNET שהיה מקום מפואר. הוויכוח הוביל לחורבנו של הפורום שלמיטב ידיעתי מאז לא התרומם מחדש. מורת דרך אחת נגחה במורה דרך אחר על שהמליץ על סיורים של גלילי די ידוע שבעוונותיו לא הוציא מעולם תעודת מורה דרך...
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 07-01-2008, 15:10
  Veresk Veresk אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.10.05
הודעות: 43
אני מסכים אתכם לגמרי
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי broadaxe שמתחילה ב "צודק. בסופו של דבר מה שחשוב זה השילוב"

לגבי הטענה שהתעודה לא הופכת אותך למדריך טוב והיעדרה לא
הופך אותך לגרוע. יחד עם זאת, צריך לזכור ש:

א. הקורס בכל מקרה תורם מאד ומעשיר את הידע. גם אם אתה עילוי בכל הנוגע
ללבלוב החרציץ הסגלגל באמצע תמוז, בקורס תצטרך להתמודד עם שלטון הטולונים
בארץ ישראל במאה ה-9. והפוך. כמובן שניתן לומר שזה לא יעזור לך אם תמשיך
להדריך בוטניקה, אבל זה מרחיב את האופקים שלך.

ב. ישנה סוגיה של ביטוח. זאת הסיבה העיקרית שבגללה ניגשתי לקורס. המשוואה
מאד פשוטה: מורי דרך מבוטחים, כל השאר - לא (ואני לא מתכוון לבעלי תו תקן
שמדריכים תלמידים ולהם יש את הביטוח שלהם). אם אתה שפיץ בבוטניקה והיית
פרופסור בעברית ובטכניון בו זמנית, אבל כאשר הוצאת קבוצת מטיילים לראות
את החרציץ הסגלגל (כי בדיוק היה אמצע תמוז והוא עמד בלבלובו) מישהו שבר
ציפורן, הוא יתבע אותך והוא יזכה. גם אם הלכת לחברת ביטוח וחתמת על פוליסה
ושילמת, היא תתנער ממך. זה כמו ביטוח רכב למי שאין לו רשיון נהיגה - נראה טוב
על הנייר, אבל ללא שום תוקף חוקי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #30  
ישן 08-01-2008, 08:08
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
אפשר לדבר בלי סוף על העניין של איכות מורי הדרך הממוצעים
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי broadaxe שמתחילה ב "צודק. בסופו של דבר מה שחשוב זה השילוב"

אני יכול להגיד שבין המוני מורי הדרך (ואין לי מושג כמה יש...) ישנם לא מעטים שהם אנשי מקצוע פשוט מעולים, ואני יודע על מה אני מדבר כי במסגרת תפקידי אני מקבל פידבקים מאנשי "חו"ל" בעלי מעמד שלא מהססים לקטול, ולו רק משום שהם בעלי הממון ורגילים לכך (ולפעמים אתה רואה איך אדם מתייחס לעוזרת שלו, אז יודע למה הוא מסוגל כשהוא רוצה). דווקא משום הקשיים של השוק הישראלי, המצב העדין שמשעותו שישראל היא יעד אקזוטי שבו האקטואליה היא חלק מהחבילה (למי בכלל איכפת מהאוסטרים כשהוא נוסע לאוסטריה?), החרדה שבה מצוי הישראלי האיכפתי בכל פעם שהוא מארח אורחים מחו"ל ("רק שלא נצא ישראלים ברברים מולם!") ועוד סיבות, הביאו להתמקצעות של לא מעטים ש"לוקחים בהליכה" מורי דרך שראיתי בחו"ל.

ולעניין נהדון עצמו: שאלתי אתמול איש מקצוע שעובד איתי - מורה דרך שמצוי גם בחלק החוקי והאדמיניסטרטיבי של העבודה (אבל מכיוון שהוא מצליח ומשתכר טוב מהעבודה והטיפים הוא לא מריר...) וממנו קיבלתי כמה תובנות (בלי להכנס לסעיפי החוק):

1. גם החוק מבדיל בין הדרכת תיירים להדרכת ישראלים כאשר הוא מעגן את ההבדל החוקי הזה בהיבטים ביטוחיים דווקא, ולא בסיבות של איכות השירות.
2. בתחום הדרכת הישראלים החוק פרוץ לחלוטין. בהיבט חוקי נטו אי אפשר להגדיר כעבריינים את אלה שמורי הדרך המוסמכים לא אוהבים...
3. אדם שמדריך בפועל תיירים - בכל נושא בעצם - יכול לבצע זאת ללא שהוא מורה דרך ובתשלום אם לקבוצה יש מורה דרך מוסמך אתה (שוב, רק מסיבות של ביטוח לפי לשון החוק). אפשר לקרוא לו "מרצה" אם מאוד נרצה, אבל בפועל הוא יכול להסתובב אתם גם יום שלם.
4. מקור חלק נכבד מהבעיות עם הדרכת הישראלים מקורו בכלל במשרד החינוך ומה שמכונה "חוזר מנכ"ל".
5. יש הבדל בין היבטי הדרכה במוסדות מסודרים (גנים לאומיים לדוגמא) ובין מקומות אחרים.
6. והכי חושב: החוק לא מעגן את העניינים בצורה קשיחה מספיק בכדי לעמוד במה שנקרה "מבחן בג"צ". אתיקה לחוד, וחוק לחוד.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #36  
ישן 04-01-2008, 22:45
  עודד פ עודד פ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.01.08
הודעות: 2
קורס מורי דרך
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ש"בי שמתחילה ב "קורס מורה דרך"

קורס מורי דרך המוכר על יד משרד התיירות הוא הקורס היחיד המאפשר להדריך תיירים מהארץ ומחו"ל. לצורך הדרכת בתי ספר יש צורך בתו תקן.
ניתן לעבור קורס מורי דרך לאחר בחינת מיון של משרד התיירות התופסת לכל מקומות המעבירים אותו, בינהם: בית הספר לתיירות (שלא לטעות הוא מוסד פרטי שאינו שייך למשרד התיירות) ומכללת טורו בירושלים.
באוניברסיטת חיפה, בר אילן ובמכללת בית ברל מועבר קורס מורי דרך במחלקות ללימודי ארץ ישראל כחלק מהתואר ואף ניתנת ללמודים קרידטציה אקמית כך שניתן לתפוס שתי ציפורים במכה אחת, גם תואר ראשון וגם קורס מורי דרך. במכללת בית ברל בנוסף יש גם לימודי תו תקן ומדריך של"ח, דהיינו ארבע תעודות במחיר אחד.

נערך לאחרונה ע"י עודד פ בתאריך 04-01-2008 בשעה 22:48.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:02

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר