לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 06-10-2007, 21:12
צלמית המשתמש של Gwenhwyfar
  Gwenhwyfar Gwenhwyfar אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.05.03
הודעות: 10,906
שלח הודעה דרך MSN אל Gwenhwyfar
כתבה מתכון לסופלה "קלואה" קפוא

לבקשתו של השף וזה בהחלט מצדיק אשכול משלו

את המתכון הזה הכנתי לראשונה בשנת 1999 כשרציתי להפתיע את ההורים במשהו טעים לאחר שחזרו מחו"ל; הופיע בגליון "שף" של עיתון "לאשה", כל מתכון שאני מכינה ויוצא מוצלח - זוכה לכרטיסיה ונשמר היטב. ועתה אחדול במילים וכל שאגיד בטרם המתכון הוא ש...יצא משהו- משהו, מומלץ בחום

מרכיבים :
8 חלמונים בטמפרטורת החדר
כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/4 כוס ליקר קפה "קלואה"
2 מיכלי שמנת מתוקה
אבקת קקאו לקישוט
(וכאן נרשמה הערה שיצא מתוק מדי ולכן אמליץ להפחית בכמות הסוכר המצוינת לעיל) .

ההכנה :
1. בקערת מערבל מקציפים את החלמונים לקציפה תפוחה ובהירה .
2. בסיר קטן כבד מערבבים את הסוכר עם המים ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה תוך בחישה רצופה עד שהסוכר נמס. מגבירים ללהבה בינונית- גבוהה ומרתיחים את הסירופ במשך כ-6 דקות ללא בחישה עד שהוא מסמיך (להערכתי יהיה סירופ תוך זמן קצר יותר מהמצוין, צריך לעמוד ליד האש ולא לתת לזה להישרף) .
3. יוצקים את הסירופ החם על החלמונים לאט ובזרם אחיד ומקציפים במהירות בינונית- גבוהה עד שהתערובת נהיית סמיכה מאוד וקרה לגמרי, יוצקים את הליקר ומערבבים .
4. מקציפים את השמנת לקציפה יציבה וגמישה, מקפלים את הקצפת בעזרת מרית לתוך תערובת החלמונים לקבלת תערובת אחידה .
5. יוצקים את התערובת לתוך תבנית (אפשר אלומיניום מאורכת, אפשר אפילו לתבניות/קעריות קטנות אישיות) ומכניסים למקפיא לפחות ל-4 שעות עד שהסופלה מתקשה ונעשה מוצק .

ההגשה :
מוציאים את סופלה מהמקפיא כ-5 דקות לפני ההגשה, בוזקים אבקת קקאו וכל קישוט אחר שעולה על דעתכם (אני ממליצה על דובדבנים מסוכרים) ומגישים מיד .

בתאבון, מי שהכין מוזמן לחלוק חויות
_____________________________________
"Beauty is in the eye of the beholder..."

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י Gwenhwyfar בתאריך 06-10-2007 בשעה 21:16.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:58

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר