לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 29-11-2007, 13:18
צלמית המשתמש של NVJ
  NVJ NVJ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.02.06
הודעות: 13,393
יש לכם טיפים להכנת צ'יפס? :-)

היי

אני חובב צ'יפס מושבע, ותמיד אני משתדל שייצא לי צ'יפס קריספי, שחום בדיוק במידה, טעם וכו'. מדי פעם יוצאות לי נפילות ממש רציניות, הצ'יפס יוצא בהיר מדי והוא "נובל" אם מרימים אותו עם מזלג וכו'.. רציתי לשאול אתכם אם יש לכם טיפים לחלוק עם העם - איך להכין את הצ'יפס המושלם? (כמובן שהכוונה היא ל-French Fries, טוגנים, ולא לצ'יפס העגול המטוגן שנמצא בשקיות תפוצ'יפס, למרות שזה גם רעיון נחמד להכין)

אני עד עכשיו תמיד שמתי את הצ'יפס בסיר עם שמן חם מאוד (השמן עד שליש מגובה הסיר) וכשהשמן התחמם מאוד שמתי את הצ'יפס, שמתי מלח, ערבבתי פעם אחת וזהו. חיכיתי שהצ'יפס ייצא מטוגן במידה שאני אוהב. אף פעם לא עירבבתי תוך כדי הטיגון כי אמרו לי שזה דווקא מה שגורם לצ'יפס להיות "דייסה".. וזה מה שקורה לי לפעמים.

עזרה מישהו? תודה רבה.
אחד שרעב
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 01-12-2007, 14:07
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,735
ככלל - אין כמו צ'יפס שמכינים בבית...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי NVJ שמתחילה ב "יש לכם טיפים להכנת צ'יפס? :-)"

כבר נכתב כאן על החשיבות בבחירת סוג תפוח האדמה ואיכות השמן...
הייתי מציע לך לנסות כמה דברים נוספים כגון:

שים את הצ'יפס על הצלחת הכן ביצת עין (כשהחלמון ישאר נוזלי) והנח אותה על גבי הצ'יפס...
זה יוצא פשוט נהדר !

עוד טיפ שקיבלתי פעם אך אינני יודע עד כמה זה נכון - שים בסיר בו אתה מטגן את הצ'יפס חתיכת גזר, אומרים שזה מפ]חית איך שהוא מכמות השמן שהצ'יפס סופח אל עצמו....

ושוב - זה מה ששמעתי אך לא מצאתי הוכחה לכך !


אגב - ב"מסעדת פאול" אשר בה אני אוכל מדי שבת מוגשת מנת צ'יפס עליה שכבה נדיבה של גבינת קאשקבל מגורדת....
אכלתי את זה פעם ואני חייב לציין שזה נהדר (אם לא נקח בחשבון את עניין השומן והכולסטרול).....

http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=337296
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 09-01-2008, 16:25
צלמית המשתמש של לידור
  לידור לידור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 12,156
צ'יפס ברמה בינלאומית .אפילו הילדים חולים על זה :
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי NVJ שמתחילה ב "יש לכם טיפים להכנת צ'יפס? :-)"

החומרים הנדרשים :

6-7 תפוחי אדמה גדולים לתפארת חתוכים לצ'יפסים
2 בטטות חתוכות לפרוסות
2-3 בצלים סגולים פרוסים לאורכם(לא רוחבם!)
כף מלח גס
3 כפות פפריקה
1 כף פלפל שחור גרוס
מעט תבלין לסטק
רבע כוס שמן זית משובח
שקית ניילון

כוס בירה קרה



אופן ההכנה

שמים את כל החומרים בשקית ניילון .סוגרים ומערבבים טוב טוב.
שופכפים הכל למגש פיירקס/חד פעמי.
שמים בתנור ל-45 דקות לערך(בודקים כשרך)
ב-5 דקות האחרונות מעבירים את התנור למצג גריל(מלמעלה כמובן....)

בינתיים עד שמוכן שותים את כוס הבירה......

מוציאים את התבנית ומגישים עם אנטריקוט 350 גרם משובח שישן במנגל כמה דקות!
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:42

הדף נוצר ב 0.11 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר