03-12-2007, 10:56
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.07
הודעות: 5
|
|
ברד אבטיח וברד לימון
אבטיח:
5 כוסות אבטיח
1 לימון סחוט
2 כפית סוכר
נענע
מרסקים את האבטיח במעבד מזון עד לקבלת מירקם אחיד. מוסיפים מיץ לימון וסוכר ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס. מקפיאים למשך 5-4 שעות. מוציאים מהמקפיא ומרסקים במעבד מזון לרסק חלק או לשביבים (ברד). יוצקים לכוסות, מקשטים בעלי נענע ומגישים מיד.
(אפשר להקפיא במכונת גלידה.)
לימון:
8 לימונים עסיסיים
2 תפוזים
1/2 2 כוסות מים (625 מ"ל)
3/4 1 כוסות סוכר (350 ג"ר)
20-12 עלי נענע טריים (לפי הטעם)
1. שוטפים את הלימונים והתפוזים היטב.
2. בעזרת קולפן תפוחי אדמה חד מקלפים את הקליפה החיצונית - ללא הקליפה הפנימית הלבנה. מעבירים את הקליפות לסיר מצופה
אמאייל או סיר נירוסטה (סירי אלומיניום פשוטים יגרמו לתהליך כימי שיפגע בטעם הלימונים). מוסיפים את המים והסוכר ומביאים לאט לרתיחה. כשהסוכר נמס כולו מרתיחים על אש גדולה 3-4 דקות. מורידים מהאש ומצננים. כשהסירופ התקרר מסננים לקערה.
3. מכינים מיץ מהלימונים והתפוזים הערומים מקליפה ומסננים לסירופ.
4. קורעים את עלי הנענע לחתיכות קטנות מאוד (עדיף מאשר לקצוץ
עם סכין). מכסים ומכניסים למקרר למשך הלילה.
5. למחרת מעבירים לתבניות (לא עמוקות) ומקפיאים. מדי 45 דקות עד שעה מוציאים מהמקפיא ובעזרת מזלג מגרדים את שיכבת הסורבה שקפאה סביב לדפנות התבנית ודוחפים למרכז התבנית שבה הסורבה עדיין נוזלי. חוזרים על הפעולה פעמיים שלוש עד שהסורבה קפוא כולו.
מערבבים לפני ההגשה.
הערה: אפשר להכין את הסורבה במכונת גלידה - אז המרקם ייצא חלק יותר.
אם מעדיפים מרקם של ברד (גרניטה) - עדיף להכין ידנית, ללא המכונה.
_____________________________________
מחפש טרמפ קבוע מתל-אביב לירושלים. נא לשלוח לי הודעה או הקליק/י כאן לפירסום בלוח טרמפים אז אני אקבל הודעה באופן אוטומטי.
|