09-01-2008, 13:05
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
מתכון
http://www.cookshare.co.il/modules....e&recipeid=4707
החומרים הדרושים
הבצק:
4 כוסות קמח לבן
2 ביצה
2 כפות חמאה מומסת
חצי כוס מים קרים
4 כפות סוכר
100 גרם חמאה צהובה, עדיף ללא מלח, לטיגון הבצק
מילוי:
3 בננות טריות
1/2 אננס פרוס לפרוסות עגולות ודקיקות
1 קופסא חלב ממותק (עדיף משומר, אותו ניתן לרכוש בחנויות של המזרח הרחוק, או זה שנמכר בשפופרת)
5 כפות אבקת סוכר בכלי נוח לפיזור
1/2 בקבוק סירופ מייפל
4 כפות אבקת קוקוס
2 גבעולי נענע מושרים במים קרים לעיטור
4 כדורי גלידת וניל משובחת
הוסף מרכיבים אלו לרשימת הקניות
אופן הכנת הבצק:
מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד למרקם אחיד ומצננים במקרר כשעה.
מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בגודל של ביצה.
מרדדים במערוך עד לעובי נייר, רק שימו לב שהבצק לא יקרע. ניתן להוסיף מעט קמח, העיקר שהבצק לא ידבק למשטח הרידוד.
מחממים מחבת טפלון גדולה ככל האפשר, לפחות בגודל הבצק המרודד.
מניחים במרכז המחבת כפית חמאה ומושחים את כל המחבת בחמאה, מניחים את הבצק על המחבת ולאחר 20 שניות מפזרים מעט קוקוס, מספר פרוסות בננה ומספר פרוסות אננס. סוגרים כמו מעטפה ומפזרים מעט חלב מרוכז.
מעבירים לקרש חיתוך וחותכים לאורך ולרוחב באלכסונים עד לקבלת משולשים קטנים כמו של עוגה, כל משולש מקבל קיסם.
מפזרים חלב מרוכז, סירופ מייפל ואבקת סוכר, מניחים לצד המנה כדור גלידה, מעטרים בעלי נענע ומגישים.
_____________________________________
|