לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 20-01-2008, 19:40
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי adios שמתחילה ב "מחפש מתכון מוצלח לקרם ברולה"

מתכון שפרסם ליאור אדרי מ 'עוגה עוגה' באתר ynet:
אל תשכח לחזור ולספר לנו איך יצא !!!


קרם ברולה קלאסי


אכלתם? אהבתם? הנה המתכון הצרפתי המדוייק, בלי קיצורי דרך, ועם עצות ברורות כיצד לא להפוך את תערובת הביצים והשמנת לחביתה מאד לא רצויה

ליאור אדרי

במתכון הזה נתקלתי במקרה בטיול בצרפת, ואני בטוח שנתקלתם בו במקרה ואחר כך בשמחה, בכל מיני מסעדות. בצרפתית פירוש השם "קרם ברולה", הוא פשוט קרם שרוף. גם העיקרון פשוט – מערבבים ביצים ושמנת, אופים אותם בכלי חרס המונחים בתבנית גדולה מלאה מים, ומקבלים קרם יציב. את היציבות מייצרות הביצים, רק צריך להיזהר שלא יהפכו לחביתה בטעות. לכן, לפני האפייה, כשמערבבים את תערובת השמנת החמה עם קצף הביצים, צריך להקציף כל הזמן. כמו כן, על תחתית תבנית האפייה, שבה נמקם את כלי החרס, נניח מגבת מטבח – כדי שכלי החרס לא יבואו במגע ישיר עם תחתית התבנית הלוהטת. בסוף נצנן את הקרם למשך לילה במקרר, ורק לאחר מכן נזרה מעל קצת סוכר חום, ונחרוך אותו בעזרת ברנר, או בתנור בתבנית מלאה מים קרים וקרח כדי שהקרם לא יימס.

קרם ברולה



חומרים (7 מנות):

1 מקל וניל חצוי לאורכו, או 1/2 2 כפות תמצית וניל

1 ליטר שמנת מתוקה (4 מכלים)

8 חלמונים

1/3 כוס סוכר

3/4 כוס סוכר חום (לפיזור מעל הקרם)

כלים:

7 תבניות חרס אישיות חסינות חום

מסננת דקה

תבנית אפייה עם דפנות גבוהות

מגבת מטבח

הכנה:

1. מחממים תנור ל 160 מעלות צלזיוס.

2. בסיר בינוני, על להבה נמוכה, מביאים לרתיחה את השמנת והוניל. אם משתמשים במקל וניל, חוצים אותו לאורך ומגרדים מתוכו את הגרגרים השחורים לתוך השמנת. אפשר ורצוי להסביר לאורחים שלא יודעים, שזה לא בדיוק שאריות של סיגריה. מניחים בצד.

3. בקערה נפרדת, מקציפים את החלמונים והסוכר הלבן לקצף בהיר.

4. יוצקים את השמנת המתוקה, בהדרגה ותוך כדי הקצפה מתמדת, אל תוך החלמונים. חשוב להקציף ללא הפסקה כדי שהביצים לא יהפכו לחביתה.

5. מסננים את התערובת ויוצקים לכלי ההגשה. מניחים את מגבת המטבח בתחתית תבנית האפייה. מסדרים מעל את כלי ההגשה ומשאירים רווחים בין כלי לכלי. יוצקם מים רותחים אל תוך התבנית עד לאמצע גובה כלי ההגשה.

6. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. מוציאים, מצננים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.

7. למחרת, מחממים את התנור ל – 180 מעלות צלזיוס. זורים סוכר חום מעל הקרם בכל אחד מהכלים. מסדרים אותם בתבנית אפייה, מניחים כמה קוביות קרח מסביב וממלאים את התבנית במים קרים. מכניסים לתנור ל 2-3 דקות או עד שהסוכר נמס. אפשר ורצוי להמיס את הסוכר בעזרת ברנר, אם יש לכם בבית.


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:41

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר