לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה עשרים פלוס 20plus.fresh.co.il I'll be back חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > 20 פלוס
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 05-02-2008, 17:39
  מתןן מתןן אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.07.05
הודעות: 289
קצת טעם לפורום..

אהלן כולם..
רציתי לשתף אתכם במתכון צבאי סודי (!)..
אז ככה..

שקשוקה

מצרכים : ל- 6 סועדים
5 עגבניות (רכות)
1 בצל
1 תפו"א
1 גמבה אדומה
3 שיני שום

אופן ההכנה -
חותכים ממש ד'ק את העגבניות בקצה בצורת X , לאחר שמסיימים שמים את כל העגבניות בתוך קערה ושופכים מים רותחים (!) ובינתיים שמים בצד..
קולפים תפו"א ובצל וחותכים אותם לטבעות.. את השיני שום יש לקצוץ
והגמבה לחצות לשניים ולחתוך אותה לקוים קטנים כאלה (חח ברחה לי המילה.)
לוקחים מחבת עמוקה.. שופכים שמן ונותנים לו להתחמם..
לאחר שהשמן התחמם זורקים לתוכו את כל מה שחתכנו לפי הסדר הבא (!) :
תפו"א.. לאחר שהוא משחים מוסיפים את הגמבה ולאחר דקה-שתיים מוסיפים את הבצל..
מעבירים את האש ללהבה נמוכה מאוד!
ועכשיו לטריק של לחתוך את הבצל באיקס..
לוקחים את העגבניות ששמנו בקערה עם מים חמים מרוקנים את המים ואת העבניות מקלפים זה שחתכנו את בעגבניות בצורת איקס עוזר לנו לקלף את הקליפה.. בעצם הקליפה יורדת עם הידיים ככה מעצמה..
לאחר שקילפנו חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת.. מגבירים על האש ללהבה בינונית-גבוהה.
בזמן הזה מרתיחים קומקום עם מים .. כשהמים רתחו יש לשפוך את המים עד שיגיעו לגובה של קצת יותר מחצי מחבת..
מוסיפים רסק עגבניות בערך 5 כפות (אם בהמשך רואים שהרוטב דליל מדי יש להוסיף רסק עגבניות בהתאם) מוסיפים פפריקה , מרק עוף , מלח , פלפל לבן , קצת אורגנו/בזיליקום ומוסיפים את השיני שום שקצצנו..
עכשיו ככה.. אני שם את כל התבלינים לפי העין.. זה בגלל שאני מבשל כבר הרבה שנים ואני יודע לאמוד את הכמות..אבל לאלה מכם שעובדים לפי כמויות אז ככה : 5 כפות פפריקה , 2כפות מרק עוף , 1/2 כף מלח , 1/2 כף פלפל לבן ואורגנו/בזיליקום לפי הטעם...
מעבירים לאש על להבה בינונית-נמוכה ומחכים כ- 10-15 ד'ק..
לאחר מכן מוסיפים 6 ביצים.. חח כמובן שלא שלמות אלא זורקים את הקליפה...
מחסים את המחבת מעבירים לאש נמוכה ומחכים עד שזה יהיה מוכן .. רואים לפי הביצים אם הן לא רכות..

בתיאבון !!!
_____________________________________
"per ardua ad astra"- בדרך הייסורים אל השחקים

"אנחנו תמיד נהיה בתוככם , אבל אף פעם לא נהיה חלק מכם..!"

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:34

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר