לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-02-2008, 20:57
  sinos sinos אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.09.07
ההבדל בין הנדסה לחי"ר, וגם קצת תדמית.

שלום, לכולכם. לאחר שהתברר לי שאני מתגייס להנדסה והשלמתי עם זה, חשבתי על משהו ורציתי לשאול אנשים שמבינים יותר ממני.

הנדסה די נחשב מבחינה תדמיתית "בלאי של חי"ר" , אני יכול להבין למה כי ההכשרה שלהם הייתה רובאי 05', בזמן שהחירניקים היו עושים 07'. מאז נוב' 07, גם הנדסה עושים באופן רשמי רובאי 07', בנוסף להכשרת הרובאי יש להם למיטב הבנתי גם הכשרה כפלסים, זאת אומרת שהם חירנקים+ידע והכשרה בהנדסה וחבלנות.

לפי ככה הנדסה אמור להיחשב ליותר איכותי מחיר רגיל אם ההכשרה שלהם לא רק שזהה אלא קיים מקצוע נוסף שהם מוכשרים בו. תקנו אותי אם אני טועה ויש הכשרה שחיר עושה והנדסה לא עושים למרות ההשוואה שבוצע ברמת הרובאי.
תודה לכולכם.

*לא מדובר באשכול של השוואה או זילזול לא בהנדסה ולא בחיר"
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-02-2008, 21:43
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sinos שמתחילה ב "ההבדל בין הנדסה לחי"ר, וגם קצת תדמית."

חי"ר עושה חי"ר והנדסה עושים הנדסה. ההתמקדות של שני החילות האלה שונה. אולי בתור חפ"ש לא תרגיש את זה, אבל כבר ברמה של המ"מ אפשר לראות את ההבדלים בצורת הלחימה.
מבחינת החייל הפשוט - להנדסה יש הכשרה כללית של רובאי + פלס. זוהי ההתמחות העיקרית שלו. נוסף על כך יש צמ"ה, צליפה קלה וסיור ברמת הגדוד.
חי"רניק, אם נפשט את העניין, עוסק יותר בלחימת סער ובהתמחות נשק: נ"ט, צליפה כבדה, מרגמות, יאגי, צליפה קלה, חבלה בסיסית, רק"מ, נשק כבד.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 12-02-2008, 21:56
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי אלון מלכה שמתחילה ב "מזה צליפה קלה/ כבדה, יאגי..."

צליפה קלה - M24
כבדה - בארט
יאגי - טרקטורונים
רק"מ - רכב קרבי משוריין - או זלדה או אכזרית

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 12-02-2008, 22:16
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי sinos שמתחילה ב "ולמה יצא להנדסה תדמית נחותה..."

1. דבר ראשון, החי"ר יותר חי"רי. בסופו של דבר בהנדסה משקיעים זמן, מאמץ וכשירות בנושאים יעודיים - זה אומר שביחס לאיש החי"ר, המוהנדס עוסק פחות בחי"ר. וזה בסדר.
2. אם תיקח את ה-10-15 שנים האחרונות תראה הבדל בהפעלת החי"ר וההנדסה. בשטחים, החי"ר הוא זה שברוב המוחלט של המקרים תפס את הערים. בלבנון, ההנדסה השתתפו ככוח מקצועי בלבד. רצועת הבטחון הוחזקה ברגיל ע"י החי"ר, בעוד שההנדסה שהו בשטחים או קו גדר.

3. מה ההנדסה עשו במלחמה האחרונה? את תפקידם - פריצת צירים, פריצת מכשולים וליווי של כוחות אחרים. אתה לא תראה, ולא צריך לראות גדוד הנדסה מסתער על כפר. זה לא תפקידו.

אז מה?
הנדסה הם הנדסה! כוח יעודי בעל מקצועיות גבוהה וחסר תחליף בשדה הקרב. חי"ר יש הרבה, הנדסה יש מעט.

ישן 12-02-2008, 22:07
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי avirano שמתחילה ב "ההנדסה לא שווים פחות או יותר..."

לא. לפלחה"ן יעוד אחר, והוא לא נדרש ליכולות הנדסיות כמו של הגדודים - במיוחד בציוד כבד.

ישן 13-02-2008, 00:18
צלמית המשתמש של צנחן1
  צנחן1 צנחן1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.05
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי tomcarr שמתחילה ב "עזוב אותך ברגע שתיהיה שם אתה..."

חברים יקרים, לא מעלים מוטיבציה בכך שאומרים "אנחנו בעצם כמו ההם".

חיל ההנדסה אינו חיל הרגלים, אגב הוא גם אינו חיל השריון.

להנדסה תפקידים יעודיים מיוחדים רק להם - פריצת צירים, מיקוש, גישור, חציית מכשולי מים וצליחה, צמ"ה, ועוד ועוד. לחיל ההנדסה אמצעים יעודיים הקיימים רק אצלו, כולל נגמ"שים מיוחדים ויעודיים. לוחמי חיל ההנדסה הינם לוחמים לכל דבר ועניין, שעוברים הכשרה ראשנית כמו לוחמי הח"יר (עד לרובאי 05) ולאחר מכן מתמקצעים במקצועות המיוחדים לחיל.

לחיל יחידות מיוחדות המאוגדות באגד נפרד (יהלו"ם) - יעל, ס"פ, סמור ועוד.

יש לחיל ההנסה המון מורשת וסיפורי קרב, יש לי שני אחים בהנדסה (אחד כבר משוחרר), ואבא שלי גם הוא בוגר חיל ההנדסה. אל תשוו את עצמכם לחטיבות החי"ר - זה פשוט לא נכון, זה מקצוע אחר ויעוד אחר.

כשתתגייסו תשמעו את מורשות הקרב של החיל, אין לכם מה לדאוג, יהיה מעניין !!

ישן 13-02-2008, 00:36
  משתמש זכר steaua rosie steaua rosie אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.04.07
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי צנחן1 שמתחילה ב "חברים יקרים, לא מעלים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צנחן1
חברים יקרים, לא מעלים מוטיבציה בכך שאומרים "אנחנו בעצם כמו ההם".

חיל ההנדסה אינו חיל הרגלים, אגב הוא גם אינו חיל השריון.

להנדסה תפקידים יעודיים מיוחדים רק להם - פריצת צירים, מיקוש, גישור, חציית מכשולי מים וצליחה, צמ"ה, ועוד ועוד. לחיל ההנדסה אמצעים יעודיים הקיימים רק אצלו, כולל נגמ"שים מיוחדים ויעודיים. לוחמי חיל ההנדסה הינם לוחמים לכל דבר ועניין, שעוברים הכשרה ראשנית כמו לוחמי הח"יר (עד לרובאי 05) ולאחר מכן מתמקצעים במקצועות המיוחדים לחיל.

לחיל יחידות מיוחדות המאוגדות באגד נפרד (יהלו"ם) - יעל, ס"פ, סמור ועוד.

יש לחיל ההנסה המון מורשת וסיפורי קרב, יש לי שני אחים בהנדסה (אחד כבר משוחרר), ואבא שלי גם הוא בוגר חיל ההנדסה. אל תשוו את עצמכם לחטיבות החי"ר - זה פשוט לא נכון, זה מקצוע אחר ויעוד אחר.

כשתתגייסו תשמעו את מורשות הקרב של החיל, אין לכם מה לדאוג, יהיה מעניין !!

את האמת? העלת לי את המוטיבציה

ישן 13-02-2008, 01:08
  mikiller mikiller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.05.07
אני שירתי בחיל ההנדסה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sinos שמתחילה ב "ההבדל בין הנדסה לחי"ר, וגם קצת תדמית."

כמו שצנחן אמר לפני לוחם הנדסה הוא לוחם הנדסה לוחם חי"ר הוא לוחם חיר לוחם שריון הוא לוחם שריון אה בואו אני אספר לכם מה היתרונות של חיל ההנדסה ..
אבל נתחיל מהכשרות
כיום הכשרות
רובאי 07 (אם זה נכון מה שפורסם אחרת 05)
פלס 06 (מיקוש חבלה וכו' זה נקרא פלס)
טירונות כ4 חודשים אימון מתקדם 3-4 חודשים קו וסיכת לוחם 11 חודשים .
הסבר על המסלול ניתן לקבל אם תבקש
היתרונות
  1. התנסות בחבלה לבנות חבלה וסוגים שונים , מיקוש דורות מוקשים וכו'
  2. עבודת חי"ר תרגילי פרט חוליה כיתה מחלקה וכיום אפילו פלוגה
  3. פריצת מכשולים באימון המתקדם ציר הררי , מוקשים מכשולים תעלה סוללה השקת גשרים גדרות וכו'
חי"ר
במהלך השירות שלי השתתפתי בתרג"דים תרגילי גדודים עם גדודי גולני ונח"ל ובעצם תפקדתי בפועל בדיוק כמו חירניק מבחינה פיזית ללכת בשטח פתוח ציוד פקלים חובש (אני פקל"ח) מים אלומקה פקל חבלה אוכל וכו' דבר שתרם הרבה לכוח סבל ותנאי שטח קשים יומים וחצי 3 של הליכות והפסקות קצרות
בנוסף אף יצא לי לעשות 3-4 תרגילי פלוגה שזה לדעתי ממש כיף כל מחלקה עושה איגוף על יעדים וכו' ממש חמוד ועד המון המון תרגילי חוליה כיתה מחלקה.
ובביטחון שותף הנדסה תופסים קווים בדיוק כמו חי"ר באיוש ראמלה וקוו צפון או עזה ועושים באיו"ש מעצרים מארבים וכל מה שחיר עושים בדיווק אין הבדל ובצפון מארבים סטטיות ובדרום נו טוב שם לא יצא לי להיות בקו

פלסות הנדסה
חוץ מלפוצץ לבנות חבלה מעגלים מטענים וכו' לומדים להעסק עם שדות מוקשים וגלאי מתכות סכין פלסות וכו' ובאימון מתקדם אפילו עושים פריצות דמה של המכשול הסורי ולומדים על כל האמצעים של הנדסה צפ"ש ריצוף גשרים וכו' .
במהלך ההכשרה ההנדסית עובדים עם שריון בתרגילי שיתוף זרועות כי שריון ללא הנדסה מוגבלים ביוכלת תנועה שלהם במקרה שיש מכושלים וכו' והנדסה ללא שריון לא ממוגנים כמעט בקיצורתרגילים מרתקים ומאתגרים מאוד(מבחינת הבנה לעומק) למרות שלחייל הפשוט לפעמים נראה שהוא סתם בתוך הפומה יומים שלושה וכו' אבל בפועל מתנהל "לוחמה אסטרטגית" ובעיקר לומדים להכיר את חיל השריון ולהבין עד כמה הוא חשוב במערכות ישראל ..ואת כוח האש שלו והתלות שלו בהנדסה.

ישן 13-02-2008, 11:55
  mikiller mikiller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.05.07
אוקי ממה שאני זוכר :)
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי steaua rosie שמתחילה ב "[QUOTE=mikiller]הסבר על..."

הטירונות נמשכת כ-15-16 שבועות
בנאדם עוברים שבוע קליעה, קליעה מתקדם ,חבלה(נראה לי שבועים),אבט"ש , רימונים+ קליעה, חינוך, שבועים (טרום טירונות ),חבלה מיקוש, בסוף הטירונות שבוע השלמות וכו'...

במהלך הטירונות עושים מסע כומתה שנכון למיטב ידעתי זה 36 קילומטר בטירונות שלי עשינו מסע של 56 קילומטר או 54 לא זוכר בדיוק מקווה שכיום בגלל שזה רובאי 07 זה יחזור ל54-46 קילומטר.

לגבי שבועות באימון מתקדם אני לא כל כך זוכר תבקש מהחברה שמשרתים .. אבל בגדול שבועות פומה פריצת מכשולים מקצועיות על מוקשם (פתיחת שד"מ לרוב בבקעה)קצת קליעה שת"פ שריון וזהו בגדול .

קו של 3 ומשהו חודשים ..

לקוב מכ'ים מוקדם יוצאים כמה בודדים בהחלט טזה לא בהכרח אומר שהם שפיצים אלה כנראה מתאימים יותר להדרכה מאשר פיקוד בגדול יוצאים למכים בסוף מסלול ומי שלא יוצא למכים הולך לפלוגת המצבעית בגדוד או תאג"ד צמ"א ומפקדה וכו' ..

ישן 13-02-2008, 16:21
  War_Machine War_Machine אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.05.07
שמע

אני מורעל חי"ר בעצמי ובעזרת השם במאי אני אגש לגיבוש צנחנים.
אם יש משהו שמושך אותי אחרי צנחנים (זה משהו אישי, עמוק וישן) זאת הנדסה קרבית.
אני לא יודע למה זה נחשב פחות מחי"ר כי הנדסה קרבית עושים פעילויות, מעצרים וכו' כמו חי"רניק רגיל.
אמנם היעוד של הנדסה וחי"ר "רגיל" הוא שונה וההכשרה היא שונה, גם הפעילות בזמן מלחמה ובמקרה הצורך כמו שפירטו פה, כל העניין של חבלה, מטענים, מוקשים וכו'... אבל הם עדיין עושים פעילויות לא פחות מחי"ר .
אני יודע את זה כי חבר טוב שלי שירת שם.
שלא נדב"ר על המחס"ר..........
יהל"ם.........

=]

אם אתה שם הרווחת מבחינת ההכשרה וההתנסות...כי זה לא רק חי"ר ועכשיו הם גם מוכשרים רובאי 07, אלא גם חבלה.
ולדעתי אם אתה מתכנן ומושך אותך אחרי הצבא להיות בכל מיני תפקידים בטחוניים אחרים-אם יש משהו שיועיל זה עוד התנסות בדברים כאלה והתנסות פיקודים (מ"כים, קצינים........)

בהצלחה מכל הלב.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:14

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר