לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה פעם הזמנים היו יותר טובים; כולם אומרים - ככה כולם חושבים... גלים של נוסטלגיה עפים באויר, כי פעם החורף היה די סביר... גלים של נוסטלגיה עפים באויר, כי פעם בקיץ היה די קריר... אני לא כל כך זוכרת; מתגעגעת רק בערך, כי העתיד נראה לי הרבה יותר מגניב: רוצה לנסוע ברכבת התחתית של תל אביב... והם יגידו: זהירות מהמרווח, זהירות מהמרווח, זהירות מהמרווח... חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > אמצע החיים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 22-02-2008, 15:04
  שונרא1 שונרא1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.06.03
הודעות: 11,248
מידע אז מה אוכלים השבת (בא לי לשתף)


מרק קובה (הקובה קנויים, אבל את "המרק" אנחנו הכנו, בצל קצוץ, וקוביות של 3 גזרים, חתיכת דלעת, תפו"א אחד, וזהו אני חושב, פפריקה חריפה - כף, קופסא אחת של רוטב עגבניות כזה, מלח ופלפל, ו"המים-למרק" היו המים שבהם התבשלו 3-4 חתיכות של חזה עוף...)
ומכא נעבור היישר למנה הבא:

פסטטות ממולאות בחזה עוף קצוץ דק ברוטב מטמטם
אורז טעים שאילון ואמא שלו הכינו כבר אתמול ונשאר מספיק לארוחה היום בערב....
ולמחר:
חמין המכיל בצל קצוץ דק, 4 חתיכות של בשר משובח (עם עצם)
2 רבעי עוף "שלמים"
קישקע...
תפוחי אדמה - חתוכים לרצועות רחבות....
ומעט חומוס,שעועית לבנה ואדומה/חומה וקצת חיטה......
ועל הכל רוטב שהכנתי מ 3 שיני שום, 3 קוביות עשבי תיבול, כף מלח, כף סוכר חום, פלפל שחור רגיל+טחון במטחנה ומעט פלפל לבן.....
הכל מתבשל בסיר חשמלי - עד מחר ב11:30 לערך...
(לפעמים כשאני מכין בסיר גדול יותר, אני מוסיף בטטה ודלעת ו4-6 ביצים...)
----------------------------------------------------------------------------
זהו
בתאבון ושבת שלום
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
שונרא מאי 1992-מרץ 2006.
R . I . P



תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 22-02-2008, 18:59
  משתמש זכר juda juda אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.10.01
הודעות: 7,439
המנה שלי... אין לי בשבילה שם.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שונרא1 שמתחילה ב "אז מה אוכלים השבת (בא לי לשתף)"

בסיר עמוק אני מרתיח ליטר מים עם כפית מלח ומוסיף פנימה פסטה בצורת מפיות מעוכות.
הפסטה השניה משמאל בשורה העליונה שמכונה שם "bowties"-

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אחרי בישול קצר, מעביר את התכולה לכלי צדדי, מקפיד שהפסטה לא תתייבש.

מטגן באותו הסיר העמוק 500 ג' בשר בקר טחון (איכותי בבקשה...), טיגון קל עם שמן זית, שישחים את הבשר קלות, לא יבשל אותו יתר על המידה.

מוציא מהמחבת את הבשר, מוסיף עוד מעט שמן זית ומטגן בצל גדול אחד ושני שיני שום, עד שיזהיבו.
בשלב הבא מוסיף פנימה פטרוזיליה קצוצה דק (בערך תכולה של כוס), ממשיך מעט בטיגון,
מוסיף אורגנו, ומתבל במעט מלח ופלפל שחור גרוס.

מוציא את התערובת הזו לתוך הכלי שבו ממתין לנו הבשר הטחון.

מכניס לאותו הסיר 3 עגבניות חתוכות לריבועים, מוסיף פנימה, בשלב הריכוך, רסק עגבניות וצרור בזיליקום קצוץ דק...
ששופך פנימה מעט מים רותחים, מבשל עוד טיפה, ומכניס פנימה את הפסטה. מערבב טוב,
ואז מוסיף פנימה את התערובת של הבשר עם הבצל.
מערבב טוב טוב, ומבשל עוד טיפה- להקפיד שהעסק לא יהפוך לדייסתי...

בתאבון.
_____________________________________
(טליה שפירא)
תפילת הטוקבקיסט הישראלי:
''אלוהים - אנא תן לי את הכוח לא לקשקש במקלדת כאשר אני לא מתמצא בנושא הכתבה''

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 24-02-2008, 17:30
  שומר סוד שומר סוד אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.02.05
הודעות: 1,116
בטח שאני יודע מה זה סיר לחץ -
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "את חיה נכון :)"

אני חי בתוך אחד כזה

ואם שאלת ברצינות, אז:

סיר לחץ - סיר בישול אשר מצויד במכסה אטום, למניעת יציאת האדים ממנו. סיר הלחץ בנוי ממתכת בעובי אשר יכול לעמוד בפני לחץ האדים, בזמן הבישול. העקרון שלפיו פועל סיר הלחץ, הוא שהאדים בונים לחץ בסיר האטום, ככל שהלחץ גבוה יותר נקודת הרתיחה גבוהה יותר, כך שהבישול מתבצע בטמפרטורה גבוהה יותר מאשר בסיר רגיל ובכך מתקצר זמן הבישול. סיר הלחץ מצויד בשסתום בטיחות אשר מאפשר שחרור הלחץ בצורה מבוקרת, כדי להימנע מהתפרצות פתאומית של האדים מהסיר, בתום הבישול. נקודת הרתיחה של המים בסיר לחץ היא כ 120 מעלות צ', המאפשר הקטנת זמן בישול לכדי רבע הזמן הנדרש בבישול בסיר רגיל.

מויקפדיה -

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1...%A9%D7%95%D7%9C

אצלנו בבית יש בו שימוש מידי פעם

תרגיש טוב!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:06

הדף נוצר ב 0.12 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר