לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה שקית אחת פחות. קדימה לכו לחנות עם תיק ועל תקחו שקיות פלסתיק. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > איכות הסביבה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 10-03-2008, 21:17
  משתמשת נקבה adian adian אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.05.07
הודעות: 5,113
עובדות מעניינות על מחזור

בועת הזבל" שנחשפה באוקיינוס השקט השבוע, החזירה את נושא המיחזור והצורך במיחזור לראש הדיון הציבורי, לפחות בארה"ב. פתאום כולנו יודעים את זה שוב: מיחזור נייר יכול להציל חיים של מיליוני עצים; ניירות במשרד הופכים בתהליך המחזור לנייר טואלט ומגבות נייר; ניירות העיתונים הופכים לתבניות ביצים ומקופסאות הקרטון יוצרים אריזות קרטון חדשות; הדפסה על נייר משני הצדדים ושימוש בדואר אלקטרוני הם גם צורות של מיחזור.

החיים בתוך ערימת זבל

מעבר לכך שהמשאבים הולכים ומצטמצמים, כמויות הזבל האדירות שאנחנו מייצרים, הכוללות בתוכן זבל ביתי וזבל תעשייתי, הולכות להטמנה במקום למיחזור. גלעד אוסטרובסקי מאדם טבע ודין מסביר: "הכל זה כלכלה, והטמנה היא פתרון זול. זהו בעצם בור שנחפר במיוחד על מנת שישימו בו את הפסולת ואחר כך מכסים אותו בעפר. במספר אזורי הטמנה 'משוכללים' יותר, מכסים את הפסולת גם מלמטה על מנת שלא תעבור למי התהום." ההטמנה, טוען אוסטרובסקי, אינה חכמה מבחינה סביבתית, שכן "הרבה מהפסולת היא בזבוז משאבים (כמו מתכות יקרות), הפרוק של הפסולת גורם לפליטת גזי חממה, הנוף מוסתר, צריך למצוא יותר קרקעות לאתרי הטמנה, הריח לא נטמן ואלו רק חלק מהבעיות. על מנת לצמצם את אתרי ההטמנה, חייבים להתחיל למחזר."

פלסטיק: בתהליך המחזור מפרקים את הפסולת ומחזירים אותה למצב של חומר גלם ממנו ניתן לייצר חומרים חדשים. על-פי נתונים של המשרד להגנת הסביבה, מדי שנה נקנים כ-780 מליון ליטר משקאות קלים, המהווים כ-35 אחוזים מנפח האשפה. בקבוק פלסטיק שהוטמן באדמה, במידה והתעצלתם לגשת למיכל לאיסוף בקבוקים, יתפרק רק בעוד 1,000 שנה. הפלסטיק שכן ממוחזר, יהפוך לקופסאות פלסטיק לירקות ופירות, שטיחים, בגדים כדוגמת פליז ועוד. ממצאי המשרד להגנת הסביבה מצביעים על יותר מטריליון פחיות ובקבוקים שנאספו עד אוגוסט 2007 במסגרת חוק הפיקדון. חוק הפיקדון שיצא לפועל ב-2001 הביא להקטנת הפסולת המוטמנת באתרים ולעידוד חוזר בבקבוקים העשויים זכוכית.

זכוכית: לזכוכית לוקח כמילון שנה להתכלות. זכוכית מיוצרת בין היתר מחול ודולומיט. ייצור כל טונה של זכוכית חדשה מחייב כריה של חומר נוסף שהורס את הטבע. זכוכית ממוחזרת יכולה לשמש גם לייצור זכוכית חדשה, לבניית רעפים, כחומר לבנייה ולסלילת כבישים.

סוללות: כספית, ניקל, ליתיום ועופרת הם רשימה חלקית של החומרים הרעילים הנמצאים בתוך הסוללות. מדי שנה משתמשים הישראלים ב-1800 טון סוללות לערך, המושלכות ברובן הגדול לאשפה. כשחומציות האשפה מפרקת את מעטפת הסוללה, משתחררים החומרים הרעילים מתוכה ונשטפת עם מי הגשמים אל האדמה עד למי התהום.

מוצרי אלקטרוניקה: במשרד להגנת הסביבה מדווחים על כ-100,000 טון של פסולת אלקטרונית שמיוצרת בישראל מדי שנה, כשמתוכה אלפי קילוגרמים של חומרים מסוכנים. כשפסולת אלקטרונית נטמנת, היא תופסת נפח רב. חלק מהפסולת האלקטרונית מכילה חומרים רעילים העלולים לגרום לזיהום כשתגיע (וחלקה מגיעה) אל מי התהום. מעבר לכך, הפסולת מכילה מתכות יקרות שאי- המחזור שלהן הוא בזבוז של משאב יקר.

_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י adian בתאריך 10-03-2008 בשעה 21:22.
חזרה לפורום
  #3  
ישן 11-03-2008, 23:44
צלמית המשתמש של עומר מסינג
  משתמש זכר עומר מסינג עומר מסינג אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.01.07
הודעות: 1,029
Facebook profile LinkedIn profile
עוד עובדה מעניינת
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מידע חשוב!!! באמת הגיע הזמן..."

זכוכית ניתן למחזר רק לפי צבעים, כלומר:
ירוק עם ירוק, שקוף עם שקוף וחום עם חום.
כי אחרת הצבע יהיה עכור ולא יקנו את המוצר הממוחזר.
היות שבארץ אנחנו צרכני יין ובירה מאוד קטנים (בקבוקי זכוכית...), כיום קיים (בארץ) רק מחזור של זכוכית שקופה, ואילו שאר הצבעים נשלחים לאחר כבוד למזבלה הקרובה.

סוללות אשר כולנו שמים בפחי המחזור המיועדים נשלחות לרמת חובב, מושמות בחביות (רגילות) ונשמרות בחזר בחוץ על משטח בטון.
לא נעשה מחזור, אבל זה יותר טוב בהרבה מהאלטרנטיבה.

פלסטיק כל מחזור הפלסטיק שאפשרי בארץ (כלומר, כל הפוטנציאל) מהווה 1% מכלל הפסולת המוצקה בישראל, ועולה למשק 60 - 80 מליון ש"ח בשנה.
גם פלסטיק ניתן למחזר לפי צבעים בדומה לזכוכית, בארץ יש רק מחזור של פלסטיק גס ברמה נמוכה, ואת חומרי הגלם לייצור פלסטיק איכותי שולחים לחו"ל.

נייר (לא הזכרת...) קיים מחזור נייר אך ורק לנייר איכותי, כלומר נייר עיתון, קרטוני ביצים אריזות קורנפלקס לשאר נייר ברמה נחותה (אורך סיבים קצר) נזרק למזבלה הקרובה.
נייר ברמה בינונית נשלח לחו"ל למחזור שם.

קקי מדברים הרבה על השפד"ן ונגד ובעד הקמת משרפה שם או ייצור קומפוסט כאלטרנטיבה.
ובכן, יש לציין כי יכולת הפקת הקומפוסט שיש בארץ כיום יכולה לייצר קומפוסט מחצי מכמות הבוצה שמיוצרת בארץ כיום, לא כולל את השפד"ן.
כמות הבוצה שמיוצרת (תיוצר) בשפד"ן היא שווה לערך לכמות הבוצה המיוצרת בארץ.
כלומר, בשביל שאפשר יהיה בכלל לדבר על ייצור קומפוסט, יש לקבל החלטה (משרד להגנת הסביבה) על הקמת מכוני ייצור קומפוסט בקיבולת מתאימה.
נו, שיקבלו....
_____________________________________
Keep your mouth shut and your pen dry until you know the facts!





חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:53

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר