לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה "ונדמה לי בכל מה שאומרים ישנו אבק תבונה" (רחל שפירא) חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > סטודנטים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 04-04-2008, 01:55
  macox macox אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.07.03
הודעות: 2,466
שלח הודעה דרך ICQ אל macox שלח הודעה דרך MSN אל macox
מבולבל מהמקצועות השונים

היום הוספתי עוד שעה וחצי של קרינה למוח שלי בנסיון לברר על מדעי המחשב / הנדסת תוכנה / הנדסת מחשבים באונברסיטת ת"א,בר אילן ומכללת אפקה. אך עדיין שאלות רבות עדיין פתוחות. כול מוסד נתן לי תשובה אחרת לגבי המקצוע שלו והוסיף לי עוד מיליון שאלות חדשות.


הבנתי שההבדל העיקרי בין מדעי המחשב להנדסת תוכנה הוא שבהנדסה קיימים נושאים במתמטיקה שבמדעי המחשב אין. תואר בהנדסה הוא B.sc ואילו גם במדעי המחשב גם אבל זה לא נחשב בתור מהנדס (פנקס מהנדס) אבל עדיין B.sc. עד כו זה נכון?

שאלה לסיון : כשניסית להסביר לנו לגבי הנדסת תוכנה אמרת שבת"א התחום קיים תחת הנדסת חשמל ואלק' אבל כשהתקשרתי לאונ' הם אמרו לי שזה הנדסת מחשבים שהרוב הוא תיכנות עם רובוטים. אפשר הסבר כללי?

בתודה ולילה טוב
_____________________________________
_

אני הלוחם של היום והלויס ליין של המחר

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 22-04-2008, 09:52
  משתמש זכר LinkBomber LinkBomber אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.03.02
הודעות: 400
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי macox שמתחילה ב "מבולבל מהמקצועות השונים"

אני לא יודע אם המצב בישראל שונה ממקומות אחרים, אבל אני יכול להסביר איך זה בצפון אמריקה (אני רק בדיוק בתהליכי סיום של שנה ג' בהנדסת מחשבים בקנדה). יש הבדל אחד שאני יודע עליו בין ישראל לצפון אמריקה (שקשור לתואר שאתה מקבל בסוף הלימודים), אבל ארחיב על זה בסוף ההודעה. אנסה להסביר באופן מורחב, ככה שגם אם בישראל המצב קצת שונה, המידע יהיה שימושי.

מדעי מחשב - כעיקרון, זה תחום תיאורטי. מבחינה מעשית, אתה לומד לתכנת מחשבים. מבחינה יותר מפורטת, אתה לומד הרבה מתמטיקה, תאוריית חישוב (אני לא מכיר את המונח הנכון בעיברית, באנגלית זה נקרא theory of computation), והרבה מאוד על אלגוריתמים שונים לפתירת בעיות שונות, סיבוכיות, וכו'. גם כן, בהתאם למבחר הקורסים שממנו אפשר לבחור בשנים המתקדמות (ג' וד') אפשר ללמוד על נושאים מתקדמים כגון מסדי נתונים, מהדרים, וכו'. כמובן, תוכנית אוניברסיטאית טובה צריכה גם לכלול חלק מעשי גדול, שכן זה חשוב כדי שאפשר יהיה להצליח בשוק העבודה, אבל כאן התאוריה היא הדגש.

הנדסת חשמל - כאן התחום הוא גם תאורתי וגם מעשי, אבל חוץ מהמתמטיקה והתאוריה הכללית אתה לומד על כל מה שחשוב למערכות חשמליות. באופן כללי, כאשר אנשים שומעים על הנדסת חשמל, הם לעיתים קרובות חושבים על תחומים יותר "מסורתיים" כגון מערכות אספקה, אלקטרומגנטיות, וכמובן אלקטרוניקה. אלה הם בהחלט תחומים שניתן להתמצא בהם, אבל תחומים חדישים, כגון תקשורת, מערכות ספרתיות (ז"א חומרת מחשבים) וגם תיכנות הם גם חלק מהתחום הזה. אני יודע שבישראל יש גם תואר שנקרא "הנדסת אלקטרוניקה" (לפחות שמעתי עליו). בצפון אמריקה כזה דבר בד"כ לא קיים, ואלקטרוניקה היא פשוט אחד מענפי הנדסת החשמל שאפשר להתמצא בו, אם התלמיד רוצה. בד"כ, ב2 השנים הראשונות, המהנדסים לומדים את כל התחומים אבל לא ממש לעומק. גם כן, שלא כמו במדעים מכל סוג (כולל מדעי מחשב), יש גם קורסים יותר מעשיים, למשל ניהול פרוייקטים, כלכלה הנדסית, פיסיקה כללית, וכו'

הנדסת מחשבים - הנדסת מחשבים היא ענף הנדסי יחסית חדש, ועקרונית נחשב כשילוב של מדעי מחשב והנדסת חשמל. בצפון אמריקה בד"כ זהו תואר נפרד, וכפי שאני יודע בארץ לעיתים הוא פשוט ענף התמצאות של הנדסת חשמל (בקשר לזה אני לא יכול להגיד לך בוודאות, יש אנשים שיודעים טוב יותר ממני). כאן תוכנית הלימודים היא גם יחסית שונה ממוסד למוסד. לדוגמא, באוניברסיטה שלי, בשנתיים הראשונות למדתי לפי אותה התוכנית עם מהנדסי החשמל, ולמדתי ביחד עם אותם התלמידים. עכשיו, בשנה ג' וד' יש כמה אפשרויות. בהרבה אוניברסיטאות בצפון אמריקה מהנדסי החשמל פשוט מסתעפים ממהנדסי החשמל בנקודה הזאת, ולוקחים קורסים משלהם. באוניברסיטה שלי (אוניברסיטת טורונטו) לפני כמה שנים הכינו תוכנית חדשה, שלפיה תלמידי חשמל ומחשבים יכולים לבחור את כל הקורסים שלהם לשנה ג' וד'. הקורסים מתחלקים לכמה קטגוריות, ובסוף אתה יוצא עם תואר הנדסת חשמל או מחשבים בתלות בקטגוריות שבהן בחרת. גם כן, תלמידי חשמל או מחשבים יכולים ללמוד כמה קורסים מהתואר השני, ולכן יש הרבה גמישות.

מבחינת הלימודים עצמם, אפשר להתמצא בחומרה או בתוכנה, אבל בסופו של דבר, השנתיים הראשונות הן זהות לאלו של מהנדסי החשמל, ולכן אתה יוצא עם ידע בחשמל. גם כן, אפשר לקחת הרבה קורסים גם בתיכנות וגם בחומרה (לדוגמא, מערכות ספרתיות מתקדמות, ארכיטקטורת מחשבים, וכו').

הנדסת תוכנה - את התואר הזה בצפון אמריקה אין בכל האוניברסיטאות. אני מכיר כמה אנשים שלומדים לתואר בהנדסת תוכנה באוניברסיטאות אחרות, אבל באוניברסיטה שלי אין תואר כזה, אלא אפשר פשוט להתמחות בהנדסת תוכנה כחלק מלימודי הנדסת חשמל או מחשבים ע"י בחירה בהרבה קורסים העוסקים בנושא התוכנה בשנים המתקדמות של לימודי התואר. מבחינת החומר, בד"כ באוניברסיטאות שמציעות את התואר הזה כתואר נפרד לומדים הרבה מהחומר של מדעי מחשב, אבל יש יותר דגש על החלק המעשי, לומדים יותר דברים שאולי לא כ"כ צריכים (לדוגמא אני בשנה הראשונה של התואר בהנדסת מחשבים הייתי חייב לקחת קורס שקשור בכלל להנדסה אזרחית), וגם כן לומדים דברים כגון עיצוב הנדסי, כלכלה הנדסית, ניהול פרוייקטים, וכו'. אלה הם בד"כ דברים שלא לומדים במדעי מחשב, למרות שהתוכנית המדוייקת שונה ממוסד למוסד. כמובן, אם התואר הזה הוא לא תואר נפרד, אלא חלק מתואר בחשמל או מחשבים, אז בתחילת הדרך עדין צריך ללמוד הרבה דברים שלא כ"כ קשורים ישירות להנדסת תוכנה, אבל לא מתמחים בהם בהמשך.

לסיכום: כפי שאתה יכול לראות, ההבדל בין ארבעת המקצועות האלה הוא לא תמיד מוגדר היטב, ומשתנה ממוסד למוסד, וממדינה למדינה, אבל עקרונית יש הבדל. אם היית שואל אותי אישית, אז אם אתה מתעניין בתחום המחשבים, הייתי ממליץ על הנדסת מחשבים. התחום הזה פותח יותר דלתות. אם לדוגמא אתה רוצה למצוא עבודה בתחום התיכנות, או שפשוט יש הרבה עבודה בתחום הזה, אתה תמיד יכול - אם אתה יודע לתכנת ויכול להראות זאת בראיון האישי לעבודה, אין בעיה לקבל את העבודה כי התואר מתאים. אם, לעומת זאת, אתה מתעניין יותר למצוא עבודה בתחום החומרה - גם לא בעיה, כי סביר להניח שאם לא לקחת רק קורסים בתיכנות, יש לך ידע מספיק גם בזה, והתואר מתאים. ובסופו של דבר, אם לא התמחית אך ורק בתוכנה, אז סביר להניח שיש אפילו תחומים שהם יותר בכיוון של הנדסת חשמל שגם שם תוכל למצוא עבודה עם התואר. לדוגמא, אני אישית רציתי להתמחות גם באלקטרוניקה כתחום "צדדי" בנוסף למחשבים (הוא גם ככה קשור לתחום החומרה, שבו אני מתמחה בנוסף לתוכנה), אבל בסוף פשוט לא כ"כ אהבתי את התחום אחרי כמה קורסים, ולכן עכשיו אני לא מתמחה בו, במקום זה לוקח יותר קורסים בחומרה. הנדסת מחשבים זה יותר קשה (לפחות בצפון אמריקה) ממדעי מחשב, אבל בסופו של דבר התוצאה שווה את המאמץ אם אתה יותר בקטע של התוכנה, אז הייתי ממליץ לפחות על הנדסת תוכנה ולא מדעי מחשב. מדיבורים עם אנשים שונים בשוק העבודה כאן בצפון אמריקה, אנשים אמרו לי שכעיקרון חברות מעדיפות אנשים עם רקע הנדסי ולא רקע מדעי, כיוון שהאנשים האלה לעיתים קרובות משתלבים יותר טוב בשוק העבודה, עם יותר נסיון מעשי של עבודה בצוות, וכו'.

וכמובן, הבטחתי להרחיב על ההבדל המהותי בין צפון אמריקה לישראל (אני לא יודע אם זה נכון לגבי כל צפון אמריקה, אבל אני מדבר על קנדה בפרט). בקנדה כשאתה מסיים תואר בהנדסה, אתה לא מקבל B.Sc. אתה מקבל תואר מיוחד בהנדסה. האוניברסיטה שלי נותנת תואר
B.A.Sc. (Bachelor of Applied Science)
שפירושו "תואר ראשון במדעים יישומיים), או תואר B.Eng. (תואר ראשון בהנדסה). לעומת זאת, במדעי מחשב מקבלים תואר B.Sc. מעשית, אבל, אין שום הבדל.
_____________________________________
סרטוני הנהיגה שלי

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.fresh.co.il/scripts/birthday.php?date=29/04/1987]


נערך לאחרונה ע"י LinkBomber בתאריך 22-04-2008 בשעה 09:56.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 26-04-2008, 00:00
  משתמש זכר LinkBomber LinkBomber אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.03.02
הודעות: 400
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי macox שמתחילה ב "אתה יכול לתת פרוט לגבי הקרוסים שבמחשבים"

כמו שאמרתי, המצב מאוד שונה מאוניברסיטה לאוניברסיטה. אני יכול לפרט כאן את הקורסים שאני לומד\למדתי, אבל כמו שאמרתי לעיל, אצלינו אפשר היה לבחור קורסים ממבחר די גדול לשנה השלישית והרביעית. הינה התוכנית שאני למדתי:

שנה א' (בדיוק כמו הנדסת חשמל):
מחצית א':
- חדו"א 1
- מתמטיקה דיסקרטית (בדידה)
- יסודות מחשבים (כעיקרון תיכנות בסיסי למי שאין לו מושג)
- אסטרטגיית ועיסוק הנדסי 1 (כל סוגי המהנדסים ביחד, קורס כללי על מקצוע ההנדסה)
- מבנים, חומרים ועיצוב (קורס הקדמה להנדסה אזרחית, אבל כל המהנדסים חייבים לקחת)
- מבוא להנדסת חשמל ומחשבים (קורס סמינר, סתם כל מיני פרופסורים באים ומספרים על המחקרים שלהם)

מחצית ב':
- חדו"א 2
- יסודות תיכנות (עדין קורס די בסיסי, המשך לקורס הראשון)
- חשמל ומגנטיות
- אסטרטגיית ועיסוק הנדסי 2 (המשך לקורס הראשון, עובדים על פרוייקט אמיתי קטן של חברה)
- דינמיקה (המשך לקורס ההנדסה האזרחית, הפעם יותר קשור להנדסת מכונות, אבל עדין חובה)

שנה ב' (בדיוק כמו הנדסת חשמל):
מחצית א':
- חדו"א 3 (כעיקרון חדו"א של פונקציות עם יותר ממשתנה אחד)
- אלגברה ליניארית ומשוואות דיפרנציאליות
- תאוריית מעגלים חשמליים
- מערכות ספרתיות (דיגיטליות)
- תקשורת ועיצוב 1 (עוד קורס כללי על הנדסה, הפעם רק לחשמל ומחשבים, שבו עובדים על כמה פרוייקטים די מעניינים)

מחצית ב':
- אותות ומערכות (קורס די מתמטי על עיבוד אותות ונתונים)
- שדות חשמליים ומגנטיים (כעיקרון המשך לאלקטרומגנטיות של שנה א', אבל הרבה יותר קשה, עם שימוש נרחב בחדו"א של וקטורים ופונקציות עם יותר ממשתנה אחד)
- הקדמה לאלקטרוניקה (קורס התחלתי לאלקטרוניקה עם חצי-מוליכים, כגון דיודות, טרנזיסטורים, וכו')
- אירגון (מבנה) מחשבים (קורס התחלתי על חומרת מחשבים, וכעיקרון מיזוג בין מערכות ספרתיות ותיכנות בשפת אסמבלי)
- תקשורת ועיצוב 2 (המשך לקורס הראשון, כולל פרוייקט פיתוח תוכנה די גדול, פיתוח של שרת HTTP בקבוצה של 4 אנשים)

שנה ג' (כאן כבר בוחרים בכל הקורסים, לכן זה שונה מאדם לאדם, אז אלו הבחירות שלי בעצם):
מחצית א':
- הסתברות ותהליכים אקראיים (מתמטיקה)
- אלקטרוניקה דיגיטלית (יש קורס נפרד על אלקטרוניקה אנלוגית שלא בחרתי ללמוד)
- מבוא למכשירים אלקטרוניים (קורס על פיסיקה של חצי-מוליכים, אני ממש לא אהבתי)
- אלגוריתמים ומבני נתונים
- מבוא לסוציולוגיה (לצערי בשנים ג' וד' חובה לקחת קורס במדעי החברה, אז בחרתי בקורס הזה, כי זה קורס של שנה א', והוא קל )

מחצית ב':
- מבוא למסדי נתונים
- חומרת מחשבים (כעיקרון מיזוג בין מערכות ספרתיות ומבנה מחשבים, המשך לקורס בשנה ב')
- מערכות הפעלה
- רשתות מחשבים
- מבוא לסוציולוגיה (זה קורס של שנה שלימה, לא סמסטר אחד, אז זה ממשיך ממחצית א')

שנה ד' (כאן אני עדין לא יודע ב100%, כי כרגע אני הולך לעבוד במשך 16 חודשים, והבחירה שלי אינה סופית ועלולה להשתנות):
מחצית א:
- ארכיטקטורת מחשבים (קורס מתקדם בחומרת מחשבים)
- תכנות מערכות מחשבים (תיכנות עבור מערכות ברמה נמוכה עם דגש על ביצועים טובים)
- רשת האינטרנט (עדין לא בטוח לגבי הקורס הזה, כי לא כ"כ אהבתי רשתות מחשבים השנה)
- פרוייקט (זה קורס חובה שנמשך כל השנה, בו מעצבים ואז בונים מערכת כלשהי בקבוצות תחת פיקוח של פרופסור)

מחצית ב':
- מערכות מפורסות (תיכנות עבור מערכות שנמצאות ביותר ממחשב אחד ו\או בכמה מקומות גיאוגרפיים, מין מיזוג בין מערכות הפעלה ורשתות)
- ניתוח כלכלי הנדסי ויזמות (עוד קורס חובה, קצת על כל העניינים הכספיים של פרוייקטים הנדסיים)
- עיצוב מערכות ספרתיות (קורס מתקדם בנושא, שגם תלמידים לתואר שני לוקחים)
- פרוייקט (המשך ממחצית א')

בשנה ד' (בשתי המחציות) יש גם עוד קורס במדעי החברה שחייבים לקחת, אבל עדין לא עשיתי את הבחירה, כי יש לי עוד המון זמן.

כמובן שבישראל יהיו הרבה הבדלים, וגם המערכת החדשה שלנו שבה ניתן לבחור כמעט את כל הקורסים לשנים ג' וד' היא די ייחודית. אבל עקרונית הרבה מהקורסים מהמבחר הזה אפשר למצוא כמעט בכל אוניברסיטה בתחום, רק עם שמות שונים (אני ניסיתי לתרגם את כל השמות בדיוק מאנגלית לעיברית, אז מצטער אם כמה מהשמות נשמעים מוזרים ). אם אתה מעוניין ברשימה של המבחר המלא של הקורסים שאפשר לבחור באוניברסיטה שלי למהנדסי חשמל ומחשבים בשנים ג' וד' אני יכול לספק (באנגלית), אבל לא חושב שזה יהיה שימושי במיוחד.

אצלינו באוניברסיטה יש גם תוכנית רשות (ז"א לא חובה להשתתף) שאחרי שנה שלישית (או לפעמים שנייה) הולכים לעבוד כמהנדס בחברה במשך 16 חודשים (ז"א הקיץ אחרי הלימודים + השנה הבאה + הקיץ שאחרי). האוניברסיטה עוזרת בזה שיש לה כבר הסכמים עם הרבה חברות, ולכן יותר קל למצוא עבודה. אבל עדין צריך להכין קורות חיים, לעבור הרבה ראיונות עבודה אישיים, בדיוק כמו בתהליך חיפוש העבודה אחרי שמסיימים את האוניברסיטה. זה גם קצת הפסקה מהלימודים והמשכורת טובה מאוד (הבתאם לחברה, אבל היא זהה למשכורת של מהנדס מתחיל ולפעמים אף יותר). גם כן, זה יוצר קשרים בשוק העבודה, ואף יש סיכוי להשאר עם החברה אחרי סיום שנה ד' אם אוהבים אותך, וגם עוזר להחליט אם להכנס לשוק העבודה ישר אחרי סיום התואר, או אולי להמשיך לתואר שני בתחום. אני משתתף בתוכנית. כבר עברתי את כל התהליך של החיפוש (זה היה תרגול אפקטיבי מאוד לתהליך כאשר אסיים את האוניברסיטה), וכעת אחרי שאסיים את כל בחינות הגמר (עוד שבוע) אתחיל לעבוד בסוף מאי.

עריכה: אגב, שאלת בקשר לתיכנות גראפי. אצלינו זה קורס שניתן לבחור בשנה ג' או ד'. זה קורס שמציעה הפקולטה למדעי מחשב. אני אישית לא בחרתי אותו כי אני לא מת על גיאומטריה, אבל עקרונית זה אפשרי.
_____________________________________
סרטוני הנהיגה שלי

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.fresh.co.il/scripts/birthday.php?date=29/04/1987]


נערך לאחרונה ע"י LinkBomber בתאריך 26-04-2008 בשעה 00:19.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 27-04-2008, 06:25
  משתמש זכר LinkBomber LinkBomber אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.03.02
הודעות: 400
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי macox שמתחילה ב "מה לגבי תכנות מונחה עצמים? קיים?"

תיכנות מונחה עצמים זה לא קורס נפרד. אצלינו הקורס ההכי ראשון ובסיסי בתיכנות (שנה א' מחצית א') היה בשפת Java, אז היה שם רכיב מונחה עצמים, אבל לא גדול (כי זה היה לאנשים שאף פעם לא תיכנתו). הקורס במחצית ב' היה בC++ ושם כבר חלק מהתאוריה זה פיתוח מונחה עצמים. גם כן, בקורס ההנדסי הכללי בשנה ב' (תקשורת ועיצוב 2) חלק די גדול היה על גישות פורמאליות שונות לתיכנות, וכלל כמה שיטות ספצפיות שמשתמשים בהם בתיכנות מונחה עצמים. אחרי זה, אין לך הרבה "עזרה" עם התיכנות. בהרבה קורסים (במיוחד אלה שקשורים למחשבים) יש פרוייקטים או מעבדות שצריך לתכנת בהם, אבל הם מניחים שאתה כבר יודע לתכנת ולא נותנים הרבה הנחייה ספציפית, חוץ מההוראה לקרוא מדריך של איזה 100 עמודים אם זה קשור למשהו מסויים, אבל בד"כ אין צורך בזה. בגלל זה אנשים שלא טובים בתיכנות בד"כ מתקשים עם הפרוייקטים עד שיש להם הזדמנות לצאת מהתחום לגמרי ולהתמחות בחשמל.

בקשר לבחירות שלי, אז לא כ"כ מדוייק. בשתי השנים הראשונות לא הייתה לי בחירה. בסמסטר א' של שנה ג' הייתה לי בחירה חלקית - ז"א הייתי יכול לבחור קורסים, אבל יש דרישות מסויימות שמחולקות לקטגוריות, ובכל קטגוריה צריך מספר מסויים של נקודות. הדרישות נקבעות ע"י אירגון המהנדסים במחוז בו אני גר. אחת הדרישות היא ב"מדע בסיסי", אשר בעצם מחייב לקחת לפחות קורס אחד שהוא יחסית מדעי, אז אני בחרתי את "מבוא למכשירים חשמליים". הסתברות הייתי צריך עבור דרישת המתמטיקה, וגם כן הסתברות זה קורס שאצלינו חובה לקחת לפני שלוקחים רשתות מחשבים, כי שם יש קצת ניתוח ביצועים של רשתות ע"י תאוריית ההסתברות. ולבסוף, אני אכן רציתי להתמחות באלקטרוניקה בתחילת השנה, ולכן לקחתי אלקטרוניקה דיגיטלית, אבל בסוף לא כ"כ אהבתי את התחום ולכן שיניתי. אני עדין מתמחה בחומרה וגם בתוכנה, ובשביל חומרה צריך הרבה קורסים במערכות ספרתיות (וגם אלקטרוניקה דיגיטלית קצת עזר, למרות שלא חובה).

רצוי לציין שמערכות ספרתיות בד"כ נכנס יותר לרמה הלוגית (ז"א אתה עובד עם 0 ו-1) וכל המעגלים שאתה מנתח או מעצב הם בעצם מבצעים פעולות על מספרים בינאריים. זה מה שאני אוהב, וזה לא ממש אלקטרוניקה. באלקטרוניקה אתה נכנס לרמה של הטרנזיסטורים, מתחים, זרמים וכו'. זה גם נושא מאוד מעניין, אבל אני לא ממש אוהב אותו.

ובקשר לקושי, אז דווקא לדעתי אלקטרוניקה וחשמל זה יותר קשה, אבל זה גם תלוי בבנאדם. למשל, אני מכיר אנשים מאוד חזקים במתמטיקה ובשבילם הרבה מקורסי החשמל הם לא כ"כ קשים, אבל הם מתקשים בתיכנות וכל מה שקשור למחשבים ברמה המעשית. אצלי זה קצת להיפך, ז"א אני הייתי די טוב במתמטיקה, אבל אני לא כ"כ אוהב אותה או מתעניין בה.

אבל כן, כפי שאתה רואה התוכנית שלנו היא שמה קצת יותר דגש על תחומי החשמל, אבל יש מספיק קורסים גם על מחשבים ומדעי מחשב (לדוגמא, אלגוריתמים, מסדי נתונים, מערכות הפעלה, תיכנות מערכות, מערכות מפורסות, כל אלה זה קורסי תוכנה, למרות שכמה מהם, כגון מערכות הפעלה, כוללות גם נושאים מסויימים בחומרה).
_____________________________________
סרטוני הנהיגה שלי

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.fresh.co.il/scripts/birthday.php?date=29/04/1987]


נערך לאחרונה ע"י LinkBomber בתאריך 27-04-2008 בשעה 06:42.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 27-04-2008, 07:13
  משתמש זכר LinkBomber LinkBomber אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.03.02
הודעות: 400
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי macox שמתחילה ב "מה לגבי תכנות מונחה עצמים? קיים?"

בנוסף לתשובה שלי לעיל, אני מעלה את רשימת כל הקורסים שממנה אפשר לנו לבחור לשנה ג' וד'. התמונה גדולה מאוד בגובה, אז אני מקווה שזאת לא בעיה לשים אותה כאן, אבל הגודל שלה הוא קטן (קצת יותר מ100 ק"ב). זאת תמונת מסך מאתר האינטרנט שבו אנחנו יכולים לבצע את הבחירות. אל תשים לב לבחירות עצמן שם, כי שיניתי את הפרופיל הזה כבר מליון פעמים מאז שהכנתי את הפרופיל בתמונה

בקשר לתחומים, אז זה הולך ככה. תחומים 1-4 זה תחומי חשמל, 5-6 זה מחשבים, והאחרון זה מדעים\מתמטיקה (משם חייבים לבחור קורס אחד, אבל אפשר יותר אם רוצים, כל עוד כל הדרישות ממולאות בסופו של דבר). באופן יותר מדוייק, תחום 5 זה חומרה ורשתות, ותחום 6 זה תוכנה. קורסים שמתחילים בECE זה בפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים, וקורסים שמתחילים בCSC זה מהפקולטה למדעי מחשב. על קטגוריות 1-4 אני לא אפרט, וגם לגבי הקודים האחרים, שכן זה בכלל לא קשור לשום אוניברסיטה בארץ.

מקווה שהמידע שהבאתי היה שימושי לך וגם לאנשים אחרים אשר מעוניינים בתחום באופן כללי. כמובן, בשביל מידע יותר ספציפי לאוניברסיטאות בארץ, תצתרך להעזר באנשים אחרים. בהצלחה. עכשיו התמונה:


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i263.photobucket.com/albums/ii149/RoadFan/courses.gif]
_____________________________________
סרטוני הנהיגה שלי

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.fresh.co.il/scripts/birthday.php?date=29/04/1987]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 11-05-2008, 00:54
  _סיון_ _סיון_ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 17.06.06
הודעות: 198
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי macox שמתחילה ב "מבולבל מהמקצועות השונים"

התגובה קצת באיחור....אני יודעת....אבל אם זה עדיין רלוונטי ...
- אז אצלנו הנדסת מחשבים ותוכנה הוא כינוי יפה לתוכנית משותפת לפקולטה להנדסה ולפקולטה למדעי המחשב שנקראת בשם הרשמי יותר: הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ומדעי המחשב.

לא יודעת מי אמר לך שעוסקים שם בעיקר ברובוטים... אני לא מכירה את זה

ממה שאני רואה שכתב בו LinkBomber יש לנו הרבה קורסים דומים (אולי בשמות אחרים...אבל אותם נושאים) וגם אצלנו חלק ניכר מהקורסים של הנדסה בשנתיים הראשונות הם אותם קורסים כמו שלוקחים אלו שלומדים הנדסת חשמל.
- תמצא בתואר הזה קורסים בכל הקשור לתכנות, אלגוריתמים, סיבוכיות וכו' (מהצד של מדעי המחשב) וקורסים הקשורים למעגלים חשמליים, אותות, מערכות ספרתיות וכו' (מהצד של הנדסה) וכמובן כל הרקע המתמטי והפיסיקלי הדרוש.

אבל כנס לראות את התוכנית לימודים - אין יותר פשוט מזה - תקבל מושג מה לומדים.
(כנס לאתר של האוניברסיטה - פקולטה להנדסה - ידיעון - תוכניות לימודים - מחשבים ותוכנה)

סיון
_____________________________________
השתדל להנות מהדברים הקטנים בחיים.
יום יבוא ובמבט לאחור תגלה שהיו אלה דברים גדולים...



תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:04

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר