|
31-05-2008, 15:37
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
|
|
גם השנה, למרות ששנה שעברה הבטחתי לעצמי שזהו זה, הגעתי לבקר ב'טעם העיר' ולא פעם אחת, אלא פעמיים. פעם אחת כיוון שהייתי באיזור ופגישה שהייתי אמור להגיע אליה בוטלה ופעם שניה מתוכננת מראש עם הגברת.
כשהגעתי לבד היה זה בסביבות 1800 ועזבתי ב 1930, העומס היה סביר, הקהל היה בגילאי 30+ להערכתי וסה"כ יצאתי אם רושם טוב שאולי שנה שעברה היתה קצת עמוסה מדי ומיהרתי לשפוט. בפעם השניה הגעתי עם זוגתי ב 2000 ועזבנו ב 2300, המקום היה עמוס בני נוער, הרמקולים מהבמות השונות התחרו זה בזה בעצמתם ובני הנוער התחרו ביניהם מי יצליח לקנות אלכוהול ולהשתכר, כמו גם חיילים במדים וצעירים אחרים. שוב פעם נאלצתי להחליט שזהו זה ושנה הבאה אני אוותר, עד שנה הבאה בכל אופן.
אז מה היה לנו שם ?
טובורג 6.0
פתחתי בחצי ליטר של בירת טובורג שהוכנה במיוחד לכבוד חגיגות ה 60 למדינה במבשלה בישראל, הבירה אכן שונה משאר הטוברוגים, פירותית ומלאה והיתה בחירה טובה להתחלת הערב.
פויקה - צלע טלה צלוי על הפלנג'ה על צ'יפס בציפוי קמח תירס ותבלינים
קיבלתי קונוס ניייר ובו, בדיוק כמו שכתוב, צלע טלה אחת ויחידה תמורת מחיר מופקע של 25 ש"ח, הצלע עשויה במידה הנכונה, הבשר רך וטעים. התנחמתי בכך שלפחות מילאו את הקונוס בתפוחי האדמה מצוינים אבל לא, הקונוס מלא עד מחציתו בפופקרן, עליו ישנם מספר תפוחי אדמה ועליהם נחה צלע טלה אחת.
אני באופן אישי מרגיש ניחוח של ניסיון לכסף קל מצד פויקה ומבחינתי, למרות הטעם הנהדר, אני לא אכנס אליהם.
אודאון - המבורגר מבשר בקר ומבשר כבש ששכחתי את שמו
למרות שכל שנה אודאון מוכרים את ה'רוסיני' (בקר וכבד אווז) וגם השנה פורסם כי יימכר הם לא מכרו אותו. כיוון שהדוכן של אודאון הוא אחד הטובים בשנים האחרונות החלטתי לנסות המבורגר אחר שלהם והלכתי על שילוב בקר וכבש. ההמבורגר מצוין, קצת שרוף מבחוץ אבל בהחלט עסיסי מבפנים, לחמניה וירקות טריים, מבחינתי תמורה נאה ל 25 ש"ח
אל באבור - קבב טלה על שיפוד קינמון עם מג'דרה וטחינה
פרגית על שיפוד רוזמרין עם מג'דרה וטחינה
מנה מכילה 2 שיפודי קבב או שני שיפודי פרגית, ביקשתי וקיבלתי שיפוד אחד מכל מנה כדי לטעום את שניהם. הקבב מצוין, עסיסי, מקל הקינמון מוסיף טעם וריח נהדרים. הפרגית עסיסית אך לא נרשמה התלהבות מיוחדת. המנה הוגשה על מצע של מג'דרה נחמדה וכוסית טחינה. בהתחשב בכך שמחיר שיפוד ממוצע במסעדה עומד על 12-17 ש"ח, יש תמורה ל 25 ש"ח
הדסון ברסרי - סלופי ג'ו אנטריקוט מקורי
לחמניה מצוינת (!) מתוקה וטריה ובה נתחי אנטריקוט צלויים ברוטב נהדר על בסיס רוטב ברביקיו ועגבניות. המנה לא נראית מושכת במיוחד אבל מאד טעימה. שילוב מצוין של חמצמות של הרוטב, הלחמניה המתוקה והבשר - 25 ש"ח, המחיר סביר.
הדסון ברסרי - סינטה טאטקי
רצועות סינטה מגולגלות עם עלי בייבי, אספרגוס, מיסו, הדרים ופקאן - סוף סוף מנה שבהחלט עונה על מטרת טעם העיר, לטעום ולנסות דברים חדשים, המנה פשוט מעולה, עשבי התיבול שומרים על פריכותם ולא נהיו קבץ', מנה יפה ובהחלט מספקת תמורה לכסף, כמו כולן כגם היא עלתה 25 ש"ח
סנט. ברנרדוס חיטה
בניגוד לשאר האחים למשפחת סנט ברנרדוס, שלא הותירו עלי כל רושם בירת החיטה בהחלט היתה טובה. צבעה כתום-צהוב, ריחות של לימון ופרי הדר וטעם שגם מזכיר פרי הדר ורמז של אפרסקים, בירה חלקה וטובה. (למי שמחפש מקבילות, הבירה מזכירה קצת את ההוגארדן). 20 ש"ח לבקבוק וקיבלתי גם כובע של דובל מתנה.
טיקה - איסקנדר קבב – נתחי בשר טלה מובחרים, צלויים, עם רוטב עגבניות ויוגורט על קרוטוני לחם "רמאדן"
בשפה פשוטה מדובר בשווארמה טלה טעימה ברוטב שהזכיר לי יותר מכל רוטב עגבניות של פסטה. על היוגורט ויתרתי ולשמחתי היו מספר סימלי של קרוטונים ולפחות במקרה זה לא הרגשתי שמישהו מנסה לחסוך עלי. הבשר היה טוב בסה"כ והשף היה צריך למצא לו שימוש טוב יותר מלהטביע אותו ברוטב פסטה זול, לדעתי פיתה כם נתחי הטלה וטחינה חמצמה היו מהווים מנה הרבה יותר טובה. המחיר, 25 ש"ח, קצת יקר לדעתי.
וויט הול סטייק האוס - המבורגר טעים בלחמניה עם איולי בזיליקום,חסה ,עגבניה ובצל
ברואהוס - מונשיין (הבירה האדומה)
כמו שלהגיע לטעם העיר היה חצי טעות גם לנסות שוב את וויטהול היתה טעות שלמה. מישהו צריךלדבר איתם ולהסביר להם שעל אך ההגדרה שלהם ההמברוגר שלהם לא נכנס לקטגורית הטעים. כמו כן, הם צריכים לשלוח צ'ק שמן לדוכן של היינץ שחילק רטבים בחינם ועזר להציל את טעמו של ההמבורגר. הבשר עייף ונחות, רמת העשיה לא מספיקה, צלוי מבחוץ ורייר מבפנים וחסר תיבול לחלוטין. 25 ש"ח מיותרים שמצאו דרכם (חלקם לפחות) לפח האשפה.
הבירה של ברואהוס - בירה שאני קונה כל שנה, ללא הדוחק של הדוכן המרכזי של הבירה המסחרית, 15 ש"ח ששווים כל שקל ושקל
זהו, עד כאן חווית טעם העיר שלי לשנה זו ואולי חווית טעם העיר האחרונה. האירוע הפך מסחרי ללא הכר, כל דוכן ובמה מציבים רמקולים חזקים על מנת להתגבר על שכניהם, מאות בני נוער וצעירים שבאים רק כדי להשתכר, מנות יקרות, לרוב ללא הצדקה והתמקדות בבנאלי - המבורגר, שיפודים וכו' במקום בלחדש.
רוב המסעדות אותן דגמתי לא רק שלא ירוויחו אותי בתור לקוח אחרי שטעמתי מהתפריט שלהן, אלא חלקן שמכרו מזון נחות במחיר יקר יפסידו. אולי הן רוויחו עוד 5 ש"ח היום אבל יכולות לשכוח ממני מחר ומחרתיים ואולי בכלל..
|
|