לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 20-07-2008, 08:08
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
יאמייייייייי פיצה רוצה עכשיו!!!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי fcf שמתחילה ב "פיצה"

הפיצה שלי+תמונות http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=379530

בצק לפיצה שאני ממש אוהבת -
חומרים ל3 פיצות בינוניות
1/2 קג קמח
1/3 שקית שמרים
1/4 כוס מים פושרים להמסה
1 כף סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
כ-1 כוס מים קרים (לפי ספיגת הבצק)

אופן ההכנה
מערבבים את השמרים ב1/4 כוס מים פושרים מוסיפים את הסוכר ומניחים לתסיסה מספר דקות
שמים בקערה את הקמח מוסיפים את תערובת השמרים ומתחילים ללוש.
מוסיפים מלח ושמן זית ומוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד
מוציאים מהקערה למשטח מקומח ולשים את הבצק כ-10 דק' מקמחים את הבצק מחזירים לקערה
ומכסים במטלית לחה. מתפיחים את הבצק כשעה מחוץ למקרר עד שהוא מכפיל את נפחו.
לשים אותו מעט להוצאת האוויר ומחלקים לשלושה חלקים יוצרים 3 כדורים ועוטפים בניילון נצמד
מניחים במקרר לשעתיים לפחות לתפיחה נוספת (אפשר גם למשך הלילה)
מוציאים את הבצק לטמפרטורת בחדר כשעה לפני רידודו. מרדדים על משטח מקומח לעלה דק
ככל האפשר, מורחים רוטב, מפזרים גבינה ותוספות ואופים בתנור ב-220 מעלות עד להזהבה גם מלמטה.

אני משמנת בנדיבות את התבנית בשמן זית - הבצק למטה יוצא פשוט מעדן!!!


רוטב- תקנה קופסאת עגבניות מרוסקות - MIX אתה יכול להוסיף בזיליקום או אורגנו , אני הייתי מוסיפה גם בצל מאודה/מטוגן קלות - מבשל מעט על האש וזהו.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 23-07-2008, 11:57
  shlomz shlomz אינו מחובר  
מנהל פורום מילואים (במיל.)
 
חבר מתאריך: 21.08.06
הודעות: 4,003
ממש במקרה...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי fcf שמתחילה ב "פיצה"

אתמול פורסם המתכון הבא באתר "הנחתום":
ציטוט:
מתכון לפיצה פשוטה, דקה וטעימה מאוד. 4 פיצות אישיות או שתיים גדולות.

בצק:
500 גר' קמח לבן
כפית וחצי שמרים יבשים
1 ורבע כוסות מים
1 כף סוכר
1 כפית מלח

רוטב:

3 עגבניות בינוניות בשלות
קופסה קטנה של רסק עגבניות
כמה עלי בזיליקום
כף שמן זית
קצת פילפל שחור ומלח

תוספות:
גבינה צהובה מגוררת
קצת מוצרלה מגוררת או חתוכה
לפי הטעם: זיתים, בצל מטוגן, פטריות... מה שאוהבים!
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.baking.co.il/forum/images/smilies/icon_e_smile.gif]


מערבבים את החומרים של הבצק בקערה ולשים 10 דקות (אם יש ילדים הם אוהבים לעזור!)
מכסים במגבת רטובה ומתפיחים שעה שעה וחצי.
בינתיים מחממים תנור עם אבן אפיה לחום הכי גבוה.

מכינים את הרוטב:
מרתיחים את העגבניות בקומקום חשמלי עם מים. מקלפים אותן, חותכים, מוציאים את הגרעינים ומרסקים. מוסיפים את הרסק, השמן והעלים (קצוצים). מתבלים במלח פלפל ומערבבים טוב.

מכינים תוספות:
חותכים את הירקות שרוצים לשים על הפיצה (זיתים, גמבה,עגבניות..), מטגנים בצל, שוטפים עלי בזיליקום ואורגנו וכו'
שומרים בצלחת.

אחרי שהבצק תפח (והכפיל את הנפח שלו), מחלקים לארבע ומגלגלים לכדורים. לוקחים את הכדור הראשון ומרדדים דק דק דק וגם מותחים עם האצבעות. מניחים על חתיכת כרטון שפזרנו עליה קמח תירס או סולת. עם כף מורחים רוטב על הבצק, מניחים את התספות שרוצים, מפזרים גבינה צהובה ומוצרלה.
לוקחים את הפיצה עם הקרטון ודוחפים את הבצק על אבן האפיה (בלי הקרטון). כדאי לשים נייר אפיה על האבן שלא תתלכלך. אופים עשר דקות עד שהפיצה מוכנה. מוציאים ומכניסים את הבאה בתור, עד שהכל מוכן.

מחכים קצת לפני שאוכלים, שהבצק יתקרר והגבינה לא תעשה כוויות.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.baking.co.il/forum/images/smilies/icon_exclaim.gif]


בתאבון
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.baking.co.il/forum/images/smilies/icon_e_smile.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.baking.co.il/forum/images/smilies/icon_e_smile.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.baking.co.il/forum/images/smilies/icon_e_smile.gif]

קישור למתכון

לאנאלים שביננו, מומלץ להיכנס לאתר הבא.
_____________________________________
על מג"דים אין שירים, רק כתובות בשירותים.

http://www.baking.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:43

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר