לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 20-07-2008, 23:55
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
בלאק בר אנד בורגר - הסוף ?

ביום ה' האחרון היה לי מבחן בקורס לתואר שני שאני עושה וישבתי ללמוד עם חבר
אחרי פתרון כמה מבחנים, הבחנו כי כבר שעת צהריים והגיע הזמן לאכול, קפצנו לרמת החי"ל ואחרי התלבטות קצרה נכנסנו לבלאק בר אנד בורגר.

בלאק בר אנד בורגר לדעתי הוא המקום הטוב בארץ לאכול המבורגרים וזאת מכמה סיבות:
  1. הבשר שם טוב
  2. מגישים שם ברבר מחבית
  3. הכי חשוב, לעומת כל שאר ההמבורגריות האיכותיות המחיר שם סביר בהחלט
התיישבנו וקיבלנו תפריט סיבוס (כרטיס אוכל של החברה) ותפריט עיסקי, אחרי מבט קצר גיליתי שמשהו מוזר לי קצת בתפריט, נעלמו כל מבחר המנות הראשונות של הארוחה העיסקית ובמקומן הופיעו שתי אופציות: צ'יפס וצ'יפס חריף. הפלא ופלא התפריט שונה אך המחיר נותר עומד בעינו !

קראתי למלצר שהגיע מלא שביעות רצון עצמית מוכן לקחת הזמנה ואיתו ניהלתי את דו השיח הבא (אני משחזר מהזיכרון), היחה נסבה על התפריט הכללי ולא על התפריט העיסקי:

אני:
מה כוללת העיסקית ?
משר"צ (מלצר שבע רצון): מנה ראשונה צ'יפס ומה עיקרית המבורגר ושתיה קלה
אני: לא היו פעם מנות ראשונות ?
משר"צ: היו.
אני:צ'יפס הוא תוספת להמבורגר ?
משר"צ: כבר מזמן לא
אני: לפני שבועיים הייתי פה וקיבלתי צ'יפס עם ההמבורגר
משר"צ: כן, לפני שבועיים
אני: וכי למה ?
משר"צ: כי לא כולם רוצים צ'יפס וחבל שאנשים יקבלו סתם ולא יאכלו
אני: סליחה ?! ומי שכן רוצה צי'פס ?
משר"צ: יכול להזמין בנפרד (הערה: כוונתו היתה לגבי ארוחה רגילה ולא עיסקית)
אני: מה הסיבה שוב פעם ?
משר"צ: שמנו לב שאנשים לא אוכלים את הצ'יפס ויש המון אנשים רעבים בעולם וחבל לזרוק אוכל
אני: אז למה לא להשאיר את זה כאופציה ללא תשלום ?
משר"צ: כי זה לא הוגן שמי שלא רוצה צ'יפס ישלם סתם והרוב לא רוצים צ'יפס
אני: ולמה המחיר לא ירד בהתאם ?
מכלש"ר (מלצר כבר לא שבע רצון): הוא ירד
אני: נכון, בשני שקלים. כמה עולה צ'יפס ?
מכלש"ר: 15 או בעצם 12 ...
אני: הבנתי... תראה, נכנסתי לפני שנה למוזס, הם הציעו לי המבורגר ביותר מ 50 ש"ח ולקנות צ'יפס בנפרד בעוד 15 ש"ח, קמתי ויצאתי ומאז אני לא נכנס לשם. העדפתי לבוא אליכם ועכשיו אני מרגיש שפשוט עובדים עלי בעיניים ומוכרים לי את זה במחיר מופקע ובתירוצים קלושים. אשמח אם תעביר את זה הלאה.
מכלש"ר: אני לא אחראי
אני: אני מתאר לעצמי שאתה לא אחראי, ביקשתי שתעביר את זה הלאה.
מכלש"ר: תרצה להזמין ?
אני: לא תודה.

קמנו ויצאנו עוברים על פני דמות מקרטון של צחי בוקששטר, בגודל טבעי, מחייך חיוך רחב... טוב נו, בצלחת שהוא אוחז ביד יש צ'יפס ליד ההמבורגר שלו...

אני מקווה ש'שיטת מצליח' לא תצליח הפעם וכל עבדי ההי-טק שעובדים במתחם ויגלו שהכסף שלהם קונה פחות, הרבה פחות, יצביעו כמוני ברגליים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 13-12-2008, 22:39
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Gwenhwyfar שמתחילה ב "אני מסכימה..."

יש חדשות מאז, אך ראשית תגובתי.

יותר קל לי לשלם 100 ש"ח ויותר על בקבוק יין במסעדה (למרות שהוא עולה 40% פחות בחוץ) או יותר מ 100 ש"ח על סטייק טוב (כפול ממחירו באיטליז) כי אני יודע על מה אני משלם ואף אחד לא מנסה לסחוט ממני, לדוגמא, עוד 10 ש"ח על רוטב צ'ימיצ'ורי בשיטות נלוזות ובטיעונים מגוחכים (אולי נסחפתי קצת עם ה'נלוזות' אבל שיהיה...)

כשאני משלם על סלט 30-40 ש"ח אני יודע שזה המחיר אתמול, היום ומחר ואני בוחר אם לשלם על סלט את הסכום הזה או שלא (יותר נכון אישתי בוחרת אבל זה לא ענייננו כרגע... ), בקפה נטו לדוגמא, החליטו שמחירו של הסלט (שגם כך עולה כ 30 ש"ח ויותר) אינו מספיק ולכן הלחם לא כלול, מי שבכל זאת חפץ בלחם נדרש לשלם עוד 8 ש"ח (כמדומני). בקפה נטו אנו נמנעים מלאכול סלט.

העניין הוא לא 8 ש"ח ללחם או 15 ש"ח לצ'יפס, העניין הוא עיקרון צרכני (למרות שבארץ צרכנות נבונה היא מילה גסה). אני לא אתן ידי לשיטת מצליח ואם אחרים היו עושים כמוני אז שיטת מצליח לא היתה מצליחה... .

לעניין בלאק, מסתבר שהמשבר הכלכלי ועליית מחירי המנות לא עשו להם טוב ולכן לפני כחודשיים הם יצאו עם מבצע זהה לזה של מוזס, משעה 2300 ניתן לרכוש המבורגר (200 גר') וצי'פס ב 35 ש"ח, כלומר בערך 20 ש"ח פחות ממחירו במהלך שאר היום, אכן מהלך גאוני...

אגב, אני מניח שנתח שוק משמעותי של הסניף המדובר (רמת החי"ל) הוא אנשי ההי-טק שאוכלים במקום במהלך היום, אני ממש סקרן לדעת מה המצב של המסעדה היום לעומת חצי שנה קודם, לדוגמא, בעקבות המשבר מחד ועליית המחירים במקום מאידך...


_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הבלוג : http://www.Ugiyot.com
הגלריה : http://pbase.com/the_cheff

© 2004- כל הזכויות שמורות ל The Cheff, כל המעוניין להשתמש בטקסט או בתמונות (המוחתמות) המצורפות להודעה זו מוזמן לפנות במסר פרטי
.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 14-12-2008, 17:11
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "דרך אגב המצב לא כזה קשה..."

הם פתחו גם סניף בפתח תקווה לפני מספר חודשים אבל לדעתי זה לא אומר כלום, זאת כיוון שקודם לפתיחת כל סניף יש עבודה של לפחות שישה חודשים (תכנון, עיצוב, בניה, רישוי, גיוס כ"א, הכשרות ועוד ועוד...) ולכן ההשקעה והתכנון נעשו קודם המשבר הנוכחי.

כמו כן לאחרונה אנו שומעים שרבים וטובים בעסקי המסעדנות כיבו את האור כגון אודאון, מינה טומיי, דיקסי, אורקה, טרסה, אלי אולי , יש טעם להמשיך ?

הפידיון בענף ירד בין 25-30% למסעדות ה'רגילות' לעד 40% במסעדות היוקרה, כמו שאמרתי, יתכן ותכנון הסניפים של בלאק היה טרום המשבר, נכון להיום, כדאי להם להסתגל למצב החדש אם הם רוצים שסניפים אלו ישארו פתוחים...
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הבלוג : http://www.Ugiyot.com
הגלריה : http://pbase.com/the_cheff

© 2004- כל הזכויות שמורות ל The Cheff, כל המעוניין להשתמש בטקסט או בתמונות (המוחתמות) המצורפות להודעה זו מוזמן לפנות במסר פרטי
.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 13-02-2009, 22:54
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי The Cheff שמתחילה ב "בלאק בר אנד בורגר - הסוף ?"

עצוב, ממש עצוב מה שקורה עם בלאק בר אנד בורגר...

אחת הסיבות שגרמו לנו לחזור לשם אחרי שהחזירו את הצ'יפס לחלק מן הארוחות הוא שהבלאק היה בין המקומות היחיד שהגשו ברבר מחבית. אמנם הם העלו את המחיר ל 35 ש"ח לחצי ליטר ו 60 לליטר אבל זו בירה טובה ולדעתי שווה את המחיר.

להפתעתנו בשבוע שעבר ביקרנו בבלאק ולהפתעתנו אין יותר ברבר מחבית... יתר על כן הם התחילו להביא בקבוקים של ברבר, שלטעמי פחות טובים, ומחירם 30 ש"ח לבקבוק (330 מ"ל). שוב, לצערנו, קמנו וחצינו את הכביש לסושיה הקרובה.

כך, בסיכומו של עניין, עד שנראה היה כי בלאק מיישרים קו וחוזרים לרשימת המומלצים שלנו, הם נבעטו שוב החוצה וספק, לפי דברי המלצרית, אם יחזרו. (יש לציין כי לעומת ביקורנו הקודם המלצרית היתה אדיבה)
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הבלוג : http://www.Ugiyot.com
הגלריה : http://pbase.com/the_cheff

© 2004- כל הזכויות שמורות ל The Cheff, כל המעוניין להשתמש בטקסט או בתמונות (המוחתמות) המצורפות להודעה זו מוזמן לפנות במסר פרטי
.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:16

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר