לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי         אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה "רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח לגבי הראשון." -- אלברט איינשטיין ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > השכלה כללית > מדע, טכנולוגיה וטבע
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #10  
ישן 18-03-2005, 13:26
  משתמש זכר ג_ב ג_ב אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.11.01
הודעות: 5,463
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי BugY שמתחילה ב "לא אני לא מסכים"

לא הבנתי נכון את מה שכתבת קודם

כן, בהחלט. למבנה המתכת יש חלק ביכולת החיתוך: הקשרים הכימיים במתכת חזקים יותר מהקשרים בין מולקולות החומרים שאותן מנסים לחתוך. או במלים אחרות, המתכת קשה מהחומרים שאותם מנסים לחתוך. במצב כזה, חיכוך בין החומרים יגרום לפגיעה בחומר הרך יותר, הרבה יותר מאשר בחומר הקשה (בחומר הרך המולקולות פשוט "יקרעו", כשבקשה הם יצליחו לשמור על הקשרים ביניהם).
אם תנסה לחתוך בסכין חדה חומרים קשים יותר, החומר שיפגע הוא המתכת.


מקווה שהבנתי נכון (וגם הסברתי את מה שהיה חסר)
_____________________________________

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://galbarak.co.il/for_other_uses/freshsignature2.png]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 17-03-2005, 13:19
צלמית המשתמש של Kill-Machine
  Kill-Machine Kill-Machine אינו מחובר  
מנהל פורום חומרה
 
חבר מתאריך: 27.05.02
הודעות: 22,477
לדעתי הפעולה בעיקרון דומה מאוד לפעולת הגרזן, עם הבדל קטן.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Blade2 שמתחילה ב "אתה הסברת את הפעולה של גרזן"

בגלל שגרזן מונף ומונחת בכוח עצום על העצם, אין צורך בפעולה אחרת חוץ מהחדרה אנכית של הלהב אל תוך החומר כדי לחתוך אותו, אך בסכין - הכוח המופעל הוא כוח חלש יחסית של הזרוע שלנו, ואם תשים לב - אפשר לחתוך בעזרת לחץ ישירות למטה, אבל זה פשוט קשה יותר. יותר קל להפעיל כוח קדימה ואחורה, מה שמכניס את הסכין עוד ועוד אל תוך החומר. מה גם שבגלל שיני הסכין - הוא תופס "גושים" של חומר ועוקר אותם ממקומם - ומזיז אותם הלאה, כך הוא מסוגל להתקדם בחומר.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

The only certainty in life is that there are no certainties.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 20-03-2005, 10:04
צלמית המשתמש של BugY
  BugY BugY אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.10.04
הודעות: 2,319
אני חושב שלא
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי Kill-Machine שמתחילה ב "פיזית יותר קל לזרוע להפעיל כוח קדימה ואחורה מאשר למטה..."

יותר קל להוריד את היד כלפי מטה, הרי כוח המשיכה תמיד מושך אותה למטה. אתה וודאי התכוונת
שכשאין לה (ליד) התנגדות (העצם הנחתך) התנועה "קדימה ואחורה" יותר קלה (מכיוון שאין התנגדות)...

בכל מקרה, עדין אני לא חושב שענו פה על השאלה, התשוב של רוטסשי לא מפסקת מכיוון שהוא לא מסביר את התופעה אלא נותן תופעה דומה ואומר "כמו שזה עושה ככה, זה עושה ככה". אבל מה עם הניר? למה הוא חותך את האצבע כשמזיזים אותו אחורה וקדימה?

עכשיו כשאני חושב על זה יתכן שיש בזה קשר לצורה שבה נתפסים סיבי הניר באצבע...
זה בעצם רומז שגם לסכין ה"חלקה" יש "שיניים" מיקרוסקופיות (עקב מבנה החומר, לא שיניים שהושמו שם בכוונה) שעוזרות בחיתוך...
_____________________________________
BugYתמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
Animation & ActionScriptin


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 19-03-2005, 21:32
  FUFUXU FUFUXU אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.06.04
הודעות: 2,000
שלח הודעה דרך ICQ אל FUFUXU שלח הודעה דרך MSN אל FUFUXU
כולכם אמרתם דברים נכונים אבל אף אחד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Blade2 שמתחילה ב "מדוע, בעצם, סכין חותכת?"

לא פגע בפואנטה...

ברגע שאתה חותך עם סכין אתה לא רק מפעיל כוח קדימה ואחורה, אלה אתה גם מפעיל כוח למטה.
יותר נכון לומר שכיוון הלחץ מצד היד הוא אלכסוני.
בחומרים רכים אתה לא תשים לב לכך כי לפעמים מספיק משקל היד שלך
וככה בעצם אתה מחלק את "פעולת הגרזן" לפחות מאמץ אך יותר זמן עבודה כי אתה מפעיל כוח באלכסון ולא ישירות למטה.

למה לחתוך במקום פשוט להנחית איזה מכה? כי קשה לדייק ב"מכת גרזן" בייחוד אם אתה חותך דברים לא גדולים במיוחד וקשים, כמו אוכל.
תחשוב על זה כמו הילוכים של אופניים.

כדי להמחיש לך את זה תערוך ניסוי:
קח איזה שהוא מאכל שיחסית קשה לחתוך ותתחיל לחתוך אותו ותראה לאיזה כיוון אתה חותך!
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן.


נערך לאחרונה ע"י FUFUXU בתאריך 19-03-2005 בשעה 21:39.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:00

הדף נוצר ב 0.24 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2019 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר